søndag den 30. juni 2013

10 ting du skal se i Firenze

Firenze betragtes som en af de smukkeste byer i Italien, samt resten af verden. Beliggende i hjertet af Toscana, det er Italien en fantastisk udsigt, marker med solsikker, miles af vinmarker, bølgende bakker og bjergtop slotte. Det er berømt for smag rige Restauranter i Firenze, og det er renæssancen hovedstad i verden - sin berømte sønner er Leonardo DaVinci, Dante Alighieri, Machiavelli, Fra Angelico, og Michelangelo. Det er en destination fyldt med fascinerende Firenze aktiviteter, som ikke bør gå glip af. Dominerende Firenze skyline er nummer et attraktion er opført i næsten alle top Firenze rejseguide i omløb i dag - den verdensberømte Duomo (Domkirke kirke) med Brunelleschi kuppel, samt Giottos Klokketårn og bronze skulpturelle døre marmor -klædte Baptistry. Sidegaderne i den historiske bymidte er ofte smalle og mørke, med travle fortove og intimiderende skarer og trafik.

Men sted at starte turen, når du har forladt din første sats hotel i Firenze for dagen er piazza, torvet - at vidunderlige Middelhavet oase, hvor du kan tilbringe timer sidder ned, nyder en espresso, og bare kigge på mennesker. Du vil sandsynligvis starte på pladsen foran togstationen og på tværs fra busstationen - de steder, du ankommer med lufthavn bus eller med tog. Santa Maria Novella Kirke, drives af Dominikanerne står pladsen. Sådan indtaster du nødt til at gå rundt om blokken gå ved siden af kirken til en anden, ja, firkantet! Det er Unita d'Italia Square. (Kaffe og søde butikker er der.) Du ønsker at se inde i kirken (optagelse opladet). Gotiske og renæssance kalkmalerier samt FRA Lippi-designede plet glas vinduer er en fryd for øjet.

Hvis du hovedet tilbage mod pladsen foran togstationen og bære til højre ad den store gade (Via Panzani), er du på vej til pladsen på Duomo. Små butiksfacade restauranter i Firenze vinke. Men tjek menuen for at være sikker på at du ikke har ramt på en pebret bistro! En kort gåtur, 10 til 15 minutter, vil bringe dig langs siden af Duomo. Det Baptistry er bygningen foran katedralen. Der er ingen linjer - bare gå op og kigge. Derefter vende rundt og kigge op på kirkens facade og klokketårn. Indgangen linie danner langs katedral trin. Pladsen er fyldt med butikker, og længere henne sidegaderne er kvindernes modebutikker. Hvis du gå til venstre for Baptistry over pladsen du vil komme til et lille indkøbscenter område sammen med flere restauranter i Firenze og kaffebarer.

Blandt de andre ting, du ikke har råd til at gå glip er Uffizi gallerierne, en af de bedste kunstmuseer i verden (billetter påkrævet), Santo Spirito kirke og den gamle bro (Ponte Vecchio) med skal se shoppingområde - - anden favorit Firenze aktivitet. Den Academia med den originale David er heller ikke at være forpasset. For at få et godt overblik over byen, chef for Piazza Michelangelo i Oltrarno del af byen (anden side af floden Arno), eller længere op til kirken San Miniato.

Firenze i Toscana
Firenze i Toscana
Elskere af kunst vil besøge en bjergside byen Fiesole, lige uden Firenze (du kan gå med bus, 20 minutter fra den centrale busstation nævnt ovenfor). Udover de romerske ruiner, byder kirken St. Dominic de fantastiske freskomalerier af Fra Angelico.

De omkringliggende områder i Firenze har mange ting at tilbyde den besøgende. Du kan udforske denne region for uger - endda måneder, uden at kede dig. Til dette er Firenze det perfekte udgangspunkt for dagsture. Rejsebureauerne kan bestille næsten enhver Firenze dages tur for dig. (Tip: Et agentur er på den anden side af Duomo Square.) En fremragende dag tur i note er, at til Siena og San Gimignano.

Top 10 forslag til aktiviteter i Firenze

Duomo (Cathedral) - Du kan ikke gå glip af Duomo, selvom du har forsøgt - den gigantiske kuppel dominerer Firenze skyline. Højdepunkter inkluderer: Uccello s vægmaleri til en 14. århundrede kaptajn, Brunelleschis kuppel (selvfølgelig), og resterne af Santa Reparata. Piazza del Duomo, 17, +39 055 215.380. http://www.duomofirenze.it

Giardino di Boboli (Bobili Gardens) - Selv Boboli er et glimrende sted at "slappe af" efter en hel dag med Firenze aktiviteter, er der stadig meget at se her - så pace selv. Højdepunkter inkluderer: en skulptur galleri kaldet La Grotta Grande, den Isolotto (øen), Limonaia (1785 havearbejde skur) og Bacchus Fountain. Piazza Pitti, 1, Ph: +39 055 2.388.786. http://www.firenzemusei.it/00_english/boboli/index.html

Carpe Diem - Denne fine italienske restaurant serverer innovative køkken byder på en spektakulær terrasse med udsigt over byen Firenze. Det er en af de mest populære restauranter i Firenze i de varme sommermåneder, så får her tidligt til frokost eller middag for at undgå lange ventetider. Via Giuseppe Mantellini 2b, Fiesole, +39 055 599.595. Lukket mandag

Galleria dell'Accademia (Academy Gallery) - Planlæg at bruge mindst halvdelen af dagen på Galleria dell'Accademia, som byder på skulpturer af Michelangelo: de fanger, Matthæus, og statuen af David. Via Ricasoli 58-60, 50122 Firenze, Ph: +39 055 2.388.609. http://www.polomuseale.firenze.it/accademia

Museo di Storia della Scienza (Institut og Museum for History of Science) - Beliggende i det 14. århundrede Palazzo Castellani, Museo di Storia della Scienza indeholder flere etager af gallerier og biblioteket af Instituto di Storia della Scienza. Piazza dei Guidici, 1, Ph: +39 055 265.311, 24 timers info. +39 055 293.493. http://www.imss.fi.it

Palazzo Pitti (Pitti Palace) - Indbygget 1457, Palazzo Pitti består af fire museer og en kunstsamling, der betragtes som en af de bedste samlinger i verden. Beliggende i Galleria Palatina, renæssance og barok kunstværker fra Medici samling kan findes herunder mesterværker af Van Dyck (Henrietta Maria, Charles I), Titian (Portræt af en Gentleman, Mary Magdalene) og Raphael (Madonna af stolen ). Piazza Pitti, +39 055 2.388.611. http://www.palazzopitti.it

Capella Brancacci (Brancacci kapellet) - Denne lille kapel huse nogle af de mest fascinerende kalkmalerier i Firenze. Højdepunkter inkluderer: Masaccio hyldest Money, Filippino Lippi St. Paul besøger St. Peter i fængslet, Masaccio udvisning af Adam og Eva fra Paradis, og St. Peter helbreder de syge (Masaccio). Capella Brancacci er placeret på Santa Maria del Carmine, Piazza del Carmine, ph: +39 055 2.382.195.

San Minato al Monte (St. Minias af bjerget) - Beliggende i gåafstand fra Central Firenze er San Minato al Monte og en op ad bakke opstigning du aldrig vil glemme! Højt på en bakke over Firenze højdepunkter såsom Cardinal of Portugal Kapel og Cappella del Crocifisso kan udforskes samt smukke arkitektur og design, såsom en marmor facade, mosaikker, en indlagt gulv, og et træloft. San Minato al Monte ligger ud Viale Galileo Galilei og det er gratis! +39 055 2.342.768.

Ponte Vecchio (Old Bridge) - Denne unikke broen er som ingen anden. Ponte Vecchio (972 e.Kr.), den ældste af Firenzes seks broer, er mere som en gade end en bro, da det "huse" en bred vifte af spændende butikker, der synes at hænge lige over Arno-floden. Butikkerne har været en del af denne bro siden det 12. århundrede. Seværdigheder og højdepunkter kan nævnes: den smukke udsigt over Arno-floden (flere panoramiske terrasser), buste af Cellini, et sortiment af guld og smykker butikker og Corridoio Vasariano. Ponte Vecchio er fri til at udforske 24/7/365, og det er i gågaden.

Campanile (Bell Tower) - The Bell Tower af Duomo (1334-1359) når 279 meter op i himlen, og det er knap 20 meter lavere end Duomo. De 414 trin, der fører til toppen af Campanile er vanskelige at forcere, men indsatsen værd. Udsigten fra toppen er helt fantastisk. Relieffer af Pisano og della Robbia er en attraktion her. Piazza del Duomo, +39 055 271071.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar