mandag den 22. september 2014

10 af de smukkeste steder at besøge i Østrig

Når folk tænker på Østrig, tænker de sikkert på noget som åbningen scene i The Sound of Music - Maria danser i høje grønne marker med lys himmel og kuperede landskab, vil give dig lyst til at synge. Udover den friske bjergluft og idylliske natur, er det europæiske land også hjemsted for kulturelt sofistikerede byer, skæve moderne kunstgallerier og betagende arkitektur. Østrig er absolut en destination, der bør være på alles rejselister, her er ti af de smukkeste steder at besøge i Østrig...

Wien 

Som Østrigs hovedstad, er Wien måske byen mest forbundet med østrigsk liv, men det gør den ikke mindre smuk. Wien svirrer med spænding - gadeteater, balletter, operaer, musicals, kunstgallerier og udstillinger gør det til en dynamisk og livlig by at besøge. Men denne moderne smag tager ikke noget væk fra den tradition, der stadig runger gennem denne pragtfulde by. Der er flere kejserlige paladser, nogle fantastiske museer, der stolt overser majestætiske pladser og selvfølgelig, Hofburg, den imponerende hjem for de habsburgske herskere. Denne sammensmeltning af tempofyldt moderne livsstil og fredfyldt historisk arkitektur gør Wien til en virkelig spektakulær by.

Hallstatt

Hallstatt ofte som en af de smukkeste steder at besøge i Østrig - hvis ikke Europa - denne lille naturskønne by overser fredfyldte vandene i Hallstatt søen. Udover at tilbyde dig chancen for at henfalde i klatring, vandreture og sejlads, er der også nogle spændende steder at besøge, der gør dette område særligt interessant. Beinhaus (knoglehuset) viser stakke af menneskelige rester, der blev ført dertil på grund af mangel på gravpladser. Selv om det lyder som en morbid oplevelse, er der noget meget smukt og ærefrygtindgydende ved at besøge Beinhaus. Ishuler og salthuler er også et besøg værd, og er virkelig spektakulære.

Hallstatt, Østrig
Hallstatt, Østrig

Salzburg

Salzburg er absolut stedet for musikfans. Det fejrer også sin hyldest som Mozarts fødeby ved at lade de besøgende ind i hjemmet, hvor Mozart blev født og kører udstillinger i rummet. Salzburg er nok hjemsted for Mozart og alle ting barok, men for en forbløffende 70% af oversøiske besøgende er The Sound of Music fortsat den primære årsag til at rejse til byen med rejseselskaber over hele byen, der tilbyder deres egen version af ”Sound of Music”-ture . Salzburg er også fyldt med ekstraordinære gallerier, museer, et rigt udvalg af restauranter og et mangfoldigt udvalg af indkøbsmuligheder lige fra landmandens markeder til ferieønsker butikker, og byen synes altid at leve op til de besøgendes forventninger.

Innsbruck

De sneklædte bjerge og høje farverige bygninger i Innsbruck gør det til et postkort-værdig alpe-destination. Innsbruck har det en række veldrevne skisportssteder og fremragende vintersport faciliteter, perfekt til dem, der elsker stå på ski. Andre steder af interesse omfatter Ambras Slot, Folk Art Museum og Hofkirche Kirken. Der er nogle meget trendy hippe barer i centrum af et blomstrende natteliv.

Innsbruck, Østrig
Innsbruck, Østrig

Alpbach

Alpbach er blevet valgt som den smukkeste landsby i Østrig, og det er ikke svært at se hvorfor. Den søde landsby er beliggende i mellem en klynge af majestætiske sneklædte bjerge og giver adgang til de perfekte skiløjper og opretholder samtidig en stærk alpe-tradition. Alpbach er fuld af maleriske trægårde, marker med kvæg og lokale faglærte i traditionelle håndværk. Hvis du har lyst til en smagsprøve på, hvordan Østrig plejede at være og nyde oplevelsen af at tiden står stille, så er Alpbach stedet for dig.

Grossglockner Alpevej

Det snoede usikre, smukt naturskønne vej er absolut et besøg værd. Den vil føre dig til hjertet af nationalparken Hohe Tauern samt op til svimlende højder af Grossglockner (Østrigs højeste bjerg), der passerer gennem Pasterze gletscheren. Det er en ideel måde at opleve det østrigske landskab fra sit bedste, mens du vil passere gennem bjergskove, alpine enge, sletter med is og stejle klippevægge. Du kan leje en veteranbil, tage en bus, motorcykel, cykle eller drage afsted til fods; ligegyldigt hvordan er du garanteret en oplevelse for livet.

Mostviertel

Mostviertel er Niederösterreich mest fængslende region. Den kombinerer rullende grønne enge i nord med sne-snøret forrevne tinder i syd. Denne kombination af landskaber bidrager direkte til regionerne endeløse charme. Dens chokolade æske scenarie gør det et vidunder for både voksne og børn og byder på museer, monumenter og familiemæssige aktiviteter samt chancen for at stå på ski.

Hochosterwitz Slot

Mange anser det for at være den mest imponerende middelalderborg i Østrig, og med god grund. Det står stolt på toppen af en 160 meter høj Dolomit klippeformation, hvilket får det til at ligne noget ud af et eventyr. Mellem påske og i slutningen af oktober hvert år er besøgende tilladt indvendigt i visse dele af slottet. Turister kan gå langs 620 meter vej gennem 14 spændende befæstede porte, før de når den fantastiske facade på slottet.

Hochosterwitz slot, Østrig
Hochosterwitz slot, Østrig

Krems an der Donau

Krems an der Donau er en postkort-smuk by ved floden i Niederösterreich, Donaus Wachau’s turistregion. Den er kendt for både sin vinproduktion og dens smukke historiske centrum (som er udnævnt til et UNESCO verdensarv sted). Beliggende ved indgangen til verden kulturarv landskabet i Wachau, udviser det en af de mest fantastiske strækninger af ådale i hele Europa.

Krems an der Donau, Østrig
Krems an der Donau, Østrig

Faaker See

Faaker See er en alpin sø i den østrigske stat Kärnten. Det er statens femte største sø og en af de smukkeste - berømt for sit glorværdige klare azurblå vand. Populær hos lokalbefolkningen og ferierejsende kan du her bade, fiske, sejle eller bare læne dig tilbage og nyde den smukke østrigske natur.

Faaker See, Østrig
Faaker See, Østrig

Ingen kommentarer:

Send en kommentar