lørdag den 13. september 2014

9 interessante steder i Kina du skal besøge

Kina, landet kendt for Den Kinesiske Mur og det mest folkerige land siden 2005 har også en masse interessante destinationer. Kina har så mange historiske steder og omfatter også en række steder optaget på UNESCO’s  liste for verdensarv. Siden oldtiden, er kinesisk kultur blevet stærkt påvirket af konfucianismen og konservative filosofier. Det kinesiske køkken er meget varieret, det trækker på flere årtusinder af kulinariske historie. De dynastiske kejsere i oldtidens Kina var kendt for at være vært for banketter med over 100 retter serveret på en gang, og havde ansat utallige kejserlige køkkenpersonale og konkubiner at forberede maden.

1. Den Kinesiske Mur

Den Kinesiske Mur i Kina er en serie af fæstningsværker lavet af sten, mursten, stampet jord, træ og andre materialer, som regel bygget langs en øst-vest linje på tværs af de historiske nordlige Kinas grænser, dels for at beskytte det kinesiske imperium eller dens prototypiske stater mod indtrængen af forskellige nomadiske grupper eller militære angreb fra forskellige krigeriske folkeslag eller kræfter.

Den Kinesiske Mur
Den Kinesiske Mur

2. Den Forbudte By

Den Forbudte By var det kinesiske kejserlige palads fra Ming-dynastiet til slutningen af Qing-dynastiet. Det er placeret i midten af Beijing, Kina, og huser nu et Palads Museum. I næsten 500 år, fungerede det som hjemsted for kejsere og deres husstande, samt den ceremonielle og politiske centrum for den kinesiske regering.

Den Forbudte By, Beijing, Kina
Den Forbudte By, Beijing, Kina

3. Terrakottahæren

Terrakottahæren er en samling af terracotta skulpturer som skildrer Qin Shi Huang’s hære, den første kejser af Kina. Det er en form for begravelsesartikler begravet med kejseren i 210-209 f.Kr., og hvis formål var at beskytte kejseren i hans efterliv.

Terrakottahæren, Beijing, Kina
Terrakottahæren, Beijing, Kina

4. Mogao hulerne

Mogao hulerne eller Mogao grotterne, der også er kendt som huler med de tusinde Buddha’er danner et system med 492 templer 25 km sydøst for centrum af Dunhuang, en oase strategisk placeret i en religiøs og kulturel korsvej på Silkevejen, i Gansu-provinsen, Kina. Hulerne indeholder nogle af de fineste eksempler på buddhistisk kunst som spænder over en periode på 1000 år. De første huler blev gravet ud 366 e.kr. som steder for buddhistisk meditation og tilbedelse.

5. Taishan

Taishan er et af de "Fem store bjerge". Det er forbundet med solopgang, fødsel og fornyelse, og betragtes ofte som det forreste af de fem. Taishan har været et sted for tilbedelse i mindst 3.000 år, og tjente som et af de vigtigste ceremonielle centre i Kina i store dele af denne periode.

Taishan bjerget i Kina
Taishan bjerget i Kina

6. Huangshan bjergene

Huangshan er en bjergkæde i det sydlige af Anhui provinsen i det østlige Kina. Området er sammensat af materiale, der blev løftet fra det ældgammlet havi løbet af Mesozoic æraen for 100 millioner år siden. Bjergene selv var udskåret af gletsjere under Quaternary. Området er kendt for sin natur, solnedgange, ejendommeligt formede granit toppe, Huangshan fyrtræer og udsigt over skyerne ovenfra. Huangshan er en hyppig genstand for traditionelle kinesiske malerier og litteratur, såvel som moderne fotografi. Det er et UNESCO verdensarvs område, og et af Kinas vigtigste turistmål.

Huangshan bjergene, Anhui provinsen i det østlige Kina
Huangshan bjergene, Anhui provinsen i det østlige Kina

7. Huanglong, Sichuan

Huanglong er et naturskønt og historisk interessant område i den nordvestlige del af Sichuan, i Kina. Området er kendt for sine farverige søer dannet af kalkholdige samlinger, især i, samt diverse skovøkosystemer, snedækkede tinder , vandfald og varme kilder. Huanglong er også hjemsted for mange truede arter, herunder de store pandaer og Sichuan næseaben. Huanglong blev erklæret en verdensarvs område af UNESCO i 1992.

Huanglong, Sichuan i Kina
Huanglong, Sichuan i Kina

8. Jiuzhaigou dalen

Jiuzhaigou dalen er et naturreservat og nationalpark beliggende i det nordlige af Sichuan-provinsen i det sydvestlige Kina. Jiuzhaigou dalen er en del af MIN-bjergene på kanten af Det Tibetanske Plateau og strækker sig over 72.000 hektar. Det er kendt for sine mange vandfald i flere niveauer, farverige søer og sneklædte tinder. Dens højde varierer fra 2.000 til 4.500 meter. Jiuzhaigou dalen blev indskrevet af UNESCO som et verdensarvs område i 1992.

9. Wudang bjergene

Wudang bjergene også kendt som Wu-Tang Shan eller blot Wudang, er en lille bjergkæde i den nordvestlige del af Hubei-provinsen i Folkerepublikken Kina, lige syd for byen Shiyan. Paladser og templer i Wudang indeholder taoistisk bygninger fra så tidligt som det 7. århundrede, og de største grupper af komplekser på bjerget blev bygget under Ming-dynastiet. Ifølge legenden er Zhang Sanfeng ophavsmand til Wudangquan generelt og Taijiquan specifikt. Han siges at være inspireret af en kamp, han var vidne til mellem en broget Magpie og en hugorm. Fra begyndelsen af det 20. århundrede er Taijiquan, Xingyiquan og Baguazhang blevet betragtet Wudang stilarter, efter Sun Lutang.
Wudang bjergene, Hubei-provinsen i Kina
Wudang bjergene, Hubei-provinsen i Kina

Ingen kommentarer:

Send en kommentar