fredag den 12. september 2014

Turistattraktioner i Prag du ikke bør gå glip af

Prag er en af de foretrukne rejsedestinationer for de fleste mennesker, der udforsker Øst-og Centraleuropa. Denne tjekkiske by har masser af attraktioner, både historiske og moderne. Selv om de fleste mennesker bruger Prag som en stoppunkt på deres rejse rundt i Europa, kan du sagtens bruge en uge eller to i byen og aldrig løbe tør for nye ting at gøre, og nye steder at se.

En af de bedste ting ved Prag er, at det er stort nok, til at du kan skræddersy dit besøg til at passe dine interesser og din rejse stil. Når det er sagt, hvis du har en begrænset mængde tid (eller hvis du vil være sikker på du oplever alle byens højdepunkter), er disse de bedste turistattraktioner i Prag, alle rejsende bør overveje at besøge.

Prag Slot

Dette enorme slot kompleks er den mest populære turistattraktion i Prag. Det historiske kongelige palads, St. Vitus Katedral og Saint George Basilika er placeret inde i slotsparken, som har flere museer og andre attraktioner. Klokker kimer hver time, og der er en farverig, prangende "vagtskifte ceremonie hver time godt. Det er bedst at ankomme tidligt og købe en billet til den "lange tour", så du kan være sikker på at se alt det, du ønsker at se inde i slottet. Der er også restauranter i området, så du kan tilbringe hele dagen udforske slottet i dybden.

St. Vitus Katedral i Prag, Tjekkiet
St. Vitus Katedral i Prag, Tjekkiet

Den gamle bydel i Prag

Dette er endnu et historisk område i Prag, du nemt kunne tilbringe hele dagen med at udforske. Det foretrukne mål for turister i dette distrikt er det astronomiske ur. Mange mennesker samles foran den tårnhøje ur (placeret på forsiden af den historiske rådhus bygning) på klokkeslæt for at se det kime. Den nærliggende plads i den gamle bydel har eksempler på gotisk, renæssance og barok arkitektur. Hele pladsen blev udnævnt til UNESCO verdensarv sted i begyndelsen af 1990'erne. Mindre kendte udstillingshaller såsom Museum for kommunisme og Museum for tjekkisk kubisme er også værd et besøg for folk, der planlægger at bruge hele dagen med at udforske den gamle bydel.

Det astronomiske ur i Prag, Tjekkiet
Det astronomiske ur i Prag, Tjekkiet

Wenceslas-pladsen

Når du har krydset de historiske steder på din liste, kan du nyde en af de andre populære Prag turistattraktioner: Wenceslas-pladsen. En bred allé nær Nationalmuseet, det kan prale med nogle fantastiske restauranter og barer. Der er endda et par kasinoer her for folk, der ønsker at friste heldet i løbet af deres ferie. Demonstrationer under den berømte Fløjlsrevolutionen, som bragte en ende på kommunismen i det daværende Tjekkoslovakiet, fandt sted i og omkring dette torv. Et stop på Nationalmuseet er en fantastisk måde at starte en dag i Wenceslas. Det bedst blot at slentre på avenuen, og tjekke de bemærkelsesværdige Prag turistattraktioner placeret der. Andre seværdigheder omfatter Frank Gehrys Dansehus, en unik modernistisk bygning placeret langs pladsen.

Wenceslas-pladsen i Prag
Wenceslas-pladsen i Prag

Museer i Prag

Byen har en række værdifulde museer. Nogle er placeret i eller i nærheden af Prags turistattraktioner, der allerede er nævnt. Men andre er ikke. Det tjekkiske National Galleri har faktisk udstillinger med mellemrum i en række forskellige historiske bygninger rundt omkring i byen. Det samme er tilfældet med Det Tjekkiske Nationalmuseum, samt Det Tjekkiske Musik Museum, Det Historiske Pharma Museum og Det Tjekkiske etnografiske museum (blandt andre). Et pass til alle nationale museer (god for 3 dage) kan købes på forhånd. Unikke niche museer som Det Nationale Tekniske Museum og Kunstindustrimuseet er også interessante steder at besøge, hvis du har tid.

Festivaler i Prag

Prag er en by med mange festivaler, både traditionelle kulturelle og moderne arrangementer. Hvis du er i stand til at besøge en af disse begivenheder, vil du gå væk med det indtryk, at nogle af de bedste Prag turistattraktioner ikke findes i museer eller historiske monumenter, men på gaderne og i spillesteder i byen under festival tid. Foråret i Prag er en verdensberømt klassisk musikfestival, der finder sted, som navnet antyder, i foråret. Folklore dage, i mellemtiden, er en stor folkedans og kultur festival. Forskellige musik og kultur festivaler afholdes i løbet af året, med den største koncentration i sommertiden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar