lørdag den 30. august 2014

10 turistattraktioner i Vietnam du skal se

Hvis du har en mulighed for at besøge Vietnam, så glem ikke at besøge disse ti. En lille historie om Vietnam, vi kender alle den berømte Vietnam-krig, hvor det totale antal ofre forventes at nå mere end en million mennesker fra begge sider. Men nu er Vietnam klar til at byde dig velkommen til at besøge dets mange turistattraktioner. Og her er nogle af de turistattraktioner i Vietnam du bør besøge.

1. Saigons Notre Dame-basilikaen

Saigons Notre Dame-basilikaen
Saigons Notre Dame-basilikaen
Saigons Notre Dame-basilika er en katedral beliggende i centrum af Ho Chi Minh City, Vietnam. Katedralen blev bygget mellem 1863 og 1880,etableret af franske kolonister. Den har to klokketårne, med en højde på 58 meter. Saigons Notre Dame-basilika’s historie starter, da den sidste kirke blev for lille. Således besluttede admiral Bonard i 1863 at bygge en trækirke på bredden af Charner kanalen (Kinh LON). Lefevre satte den første sten til opførelse af kirken den 28. marts 1863. Byggeriet blev afsluttet to år senere og blev kaldt "Saigon kirke". Da trækirken blev beskadiget af termitter blev alle gudstjenester afholdt i et gæst-kammer i den franske Guvernørens Palads. Dette palads blev senere forvandlet til et seminarium, indtil domkirken Notre-Dame blev afsluttet.

2. Museet for krigens ofre

Museet for krigens ofre, et museum for krigens efterladenskaber, er et krigsmuseum ved 28 Vo Van Tan, i District 3, Ho Chi Minh City (Saigon), Vietnam. Den indeholder primært bevismidler vedrørende den amerikanske fase af Vietnamkrigen. Museet omfatter en række temaværelser i flere bygninger, med militært udstyr fra perioden placeret i en gård. Det militære udstyr omfatter en UH-1 "Huey" helikopter, en F-5A fighter, en Blu-82 "Daisy Cutter" bombe, M48 Patton tank, et A-1 Skyraider bombefly, og et A-37 Dragonfly bombefly. Der er en række af stykker af ueksploderet ammunition, der er gemt i hjørnet af gården, tilsyneladende med deres tænding og/ eller sikringer fjernet.

3. Ha Long Bay

Ha Long Bay er en bugt på ± 1.500 km ² i det nordlige Vietnam med en kystlinje på 120 km. Bugten ligger i Tonkin Bugten nær grænsen til Folkerepublikken Kina, som ligger så langt som 170 km fra Hanoi. Et vidunder af en anden verden findes i Nordvietnam med en fantastisk udsigt. Der er tusindvis af kalksten tårnhøje klipper og huler der indeholder mange stalaktitter og stalagmitter. Skønheden i Ha Long Bay kan næsten smages helt, hvis du bor på skibet, der vil tage dig rundt i området, mens du nyder udsigten over den smukke solopgang og solnedgang.

Ha Long Bay, Vietnam
Ha Long Bay, Vietnam

4. Cu Chi tunneler

Chu Chi tunnelerne er et tavst vidne for de Vietcong krigere, der afviste angriberne fra Vietnam. Tunnelen er cirka 200 km i længden og ligger i landsbyen Chu Chi, som er omkring 60 km fra Ho Chi Minh City. Besøgende kan prøve at komme ind i de smalle tunneller og føle, hvordan en Vietcong kriger havde det.

5. Genforeningspaladset

Genforeningspaladset er et palads i Ho Chi Minh City, hvor det kan ses, at værelset blev brugt under krigen, som hallen, mødelokale, en opholdsstue, et gemmested, komplet med en helikopter med helikopterlandingsplads på toppen af det. Alle meget velholdt herunder en samling af gamle bøger.

6. Mui Ne

I Mui Ne, er der, i tillæg til stranden, 2 meget smukke ørkener, de røde sandklitter (dunes) og hvide klitter. Masser af turister, besøger de røde sandklitter som er meget unikke med den røde sandfarve. De fleste ankommer der tidligt om morgenen for at se solopgangen og glide rundt på sandet. Og hvis du søger efter rejser længere væk, kan du finde andre ørkener, men denne gang er det hvide klitter. Her er tendens til at være stille, fordi det er mere fjerntliggende, men landskaberne er smukke, med en sø og træer omkring den. Det er et sted som er et besøg værd.

Mui Ne sandklitter, Vietnam
Mui Ne sandklitter, Vietnam

7. Mekong Delta

Et af de områder i Vietnam, som passeres af den berømte Mekong floden er meget lang, og strækker sig gennem 6 lande (Kina, Myanmar, Thailand, Laos, Cambodja og Vietnam). Her kan du se det flydende marked om morgenen, hvilket der laves kokos slik, mursten, og besøgende kan rejse langs denne store flod ved hjælp af kanoer.
Mekong Delta, Vietnam
Mekong Delta, Vietnam

8. Da Lat

Er et område af højland med køligt og koldt vejr. Velegnet til dem, der ønsker at føle de kolde bjerge. Der er mange vandfald og en række af vegetabilsk olier og frugter her.

9. Nha Trang

Er et kystområde, som er placeret langt fra Ho Chi Minh City tæt på det centrale Vietnam’s mest berømte spillesteder Vinpearl, som er placeret på sin egen ø, og kan nås med en svævebanen som er  meget lang (ca. 3 km). Dette sted er perfekt for familier, der har børn, fordi der her er en udvej med underholdning til børnene.

10. Ben Thanh Marked

Ben Thanh-markedet er en stor markedsplads i centrum af Ho Chi Minh City, Vietnam i distrikt 1. Markedet er en af de tidligste overlevende strukturer i Saigon og et af symbolerne på Ho Chi Minh City, populært blandt turister, der søger lokalt kunsthåndværk, tekstiler, Ao Dai, og souvenirs, samt lokal mad. Ben Thanh marked i Ho Chi Minh City er en af de foretrukne turiststedet. Masser af souvenirs typisk for Vietnam kan købes her, såsom: mad, tøj, tekstiler, nips, kunsthåndværk, og der er også mange daglige fornødenheder som på et traditionelt marked. En ting skal du huske, turister er nødt til at forhandle, når de handler her.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar