lørdag den 16. august 2014

10 populære turistattraktioner i Warszawa

Selvom Warszawa er en by med erhvervsliv og den offentlige regering, gemmer byen tilsyneladende også forskellige interessante turistattraktioner. Warszawa er den største by i Polen. Historien er tydeligt skåret i hver bygning beliggende i byen, såsom slotte, paladser og huse. Warszawa tilbyder de fineste muligheder for at nyde en uforglemmelig ferie oplevelse.

Hvis du besøger Warszawa, er det bedste sted at starte, den gamle bydel, hvor byens historiske centrum er blevet genopbygget. Du vil også finde forskellige kirker som St. Johns katedralen, som indeholder forskellige grave fra fremtrædende borgere, riddere og regenter, samt mange af Wit Stwosz 'gotiske kunstværker. Du vil også elske det kongelige slot, Kongens kamre og lejligheder, St. Anne Kirke og selvfølgelig Den Nye By.

Her er 10 populære turistattraktioner i Warszawa:

1. Den gamle by i Warszawa

Den gamle bydel eller i det polske sprog kaldet Stare Miasto er et historisk kvarter i Warszawa. Denne by blev bygget i det 13. århundrede. Hele bygningen blev revet ned til jorden af den tyske hær under Anden Verdenskrig. Så i 1950'erne blev den gamle by genopbygget i næsten 10 år, og er nu optaget på listen af UNESCO World Heritage Site.

Hvis du ønsker at udforske dette distrikt, kan startes fra det kongelige slot, kong Zygmunt Kolumn, Skt Anna Kirke og St. John-katedralen ned til hjertet af byen er den gamle rådhusplads (Rynek Starego Miasto). Den gamle plads er omgivet af farverige eklektisk bygninger, og i midten, blev bygget statuen Syrena (havfrue symbol for byen Warszawa).

2. Det kongelige slot

Det kongelige slot i Warszawa er et beboeligt slot og var den officielle residens for de polske monarker. Det er placeret i Slotspladsen, ved indgangen til Warszawa gamle bydel. Det mest imponerende højdepunkt i denne borg er, at det er omgivet af en stor rummelig firkant. Det udvendige af slottet består af smukke rødlige nuancer, mens de omkringliggende bygningers facader er malet i en bred vifte af farver.

Det kongelige slot i Warszawa, Polen
Det kongelige slot i Warszawa, Polen

3. Wilanow palads

Denne bygning er et sommerpalads for familien af polske konger og blev bygget i det 17. århundrede. Wilanow-paladset bestod af to etager. På første sal kan du finde en lang række relikvier, der hører til kongerne af Polen og på anden sal er der en forskelligartet samling af malerier fra den kongelige familie. Lige bag slottet, er der en stor have, komplet med blomsterhaver og smukke springvand. Dette er, hvor den kongelige familie tilbringer sine somre.

Wilanow paladset, Warszawa, Polen
Wilanow paladset, Warszawa, Polen

4. Lazienki Park

Lazienki Park er den største park i Warszawa. Her er en fælles offentlig arena besøgt af mange turister og borgere i Warszawa. I et hjørne af parken er der en retsbygning, Lazienki Palace. Lazienki palads er mere kendt som Vandpaladset. Dette skyldes, at slottet blev bygget på en lille kunstig ø i søen. Lazienki palads bygget det 17. århundrede som et badehus for den kongelige familie og er nu bevaret som museum. Lazienki Parken har en unik kombination af grønne hjørner, rolige gangbroer, haver, springvand og så mange andre naturlige seværdigheder, at de er næsten utallige.

5. Frederic Chopin Statuen

I det andet hjørne i Lazienki Park, der er en statue af Frederic Chopin, en af de største polske komponister. Denne statue blev etableret som indvielsen af mange af hans værker. Hver søndag kl 12:00 og 16:00, er der normalt en Chopin koncert, der blev afholdt nær statuen i området.

Frederic Chopin Statuen i Warszawa
Frederic Chopin Statuen i Warszawa

6. Paladset for Kultur og Videnskab

Dette er Warszawas vartegn. Ofte forkortet som Kultur Paladset eller PKiN. Med en højde på 231 meter, er det den højeste bygning i Warszawa, der kan ses fra hele byen, når vejret er solrigt. Bygningen blev bygget, da Polen stadig var under grebet af Sovjetunionen. Kultur Paladset bruges nu til kontorlokaler, teatre og udstillinger, teatre, museer og endda teatre. Ved at gå op i bygningen til 30. etage kan du se det store panorama af Warszawa.

Paladset for Kultur og Videnskab, Warszawa, Polen
Paladset for Kultur og Videnskab, Warszawa, Polen

7. Teatr Wielki (Den Polske National Opera)

Teatr Wielki er et teater kompleks og opera selskab beliggende på den historiske Teaterpladsen i Warszawa, Polen. Den huser teatret og operaen på én gang, mens det ydre er en af de mest maleriske attraktioner at nyde under din rejse. En sprudlende arkitektonisk design med masser af neoklassiske elementer og frodige dekorationer vil altid holde dig i en historisk bane, mens alle de omkringliggende bygninger også er unikke historiske seværdigheder.

8. Warszawa Barbican

Warszawa Barbican er en enorm middelalderlig forpost, hvis rødlige facader og befæstede udsigter skabe nogle majestætiske seværdigheder at nyde. Hele den befæstede konstruktion er domineret af fire afrundede tårne, mens den samlede fornemmelse bliver meget mere malerisk, når du kommer tættere og røre på den defensive vægge, samt forestille visionen af fortet i middelalderen eller måske nyder den farverige kontrast til de omkringliggende bygninger, som tilbyder et andet charmerende historisk indtryk. Warszawa Barbican er beliggende ved sammenfaldet af den gamle bydel og den "moderne" by i Warszawa.

Warszawa Barbican
Warszawa Barbican

9. National Museum

Bygget i 1916, er det det største museum i Warszawa og et af de største i Polen. Det er vært for en enorm samling af antik kunst, indenlandske og udenlandske maleri, håndværk og numismatik. Museet for polske militærstyrker, er en del af det. Det er her, at man kan se mesterværker af verdens berømte malere som Jan Matejko (Grunwald Battle Stańczyk) Jozef Chelmonski (Indian Summer), Stanislaw Wyspianski (Selvportræt), Sandro Botticelli (Madonna og Barn med Infant Saint John Døberen).

10. Saxon Garden

Saxon Garden er den ældste offentlige park i byen. Grundlagt i slutningen af det 17. århundrede, blev den åbnet for offentligheden i 1727 som en af de første offentligt tilgængelige parker i verden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar