fredag den 22. august 2014

Det skal du opleve i Venedig

Venedig, Italien, emmer af romantik og flyder over med fantastiske historiske bygninger, kanaler og berømte torv. Denne storslåede destination ligner mere et gigantisk museum end en reel by. Selv efter at have besøgt alleattraktioner af interesse, er der stadig flere ting at gøre i Venedig, der skaber evige og personlige erindringer.

Lav mad som en venetianer

Oplev en anden side af Venedig ved at lave et traditionelt måltid i en af de mange madlavningsskoler placeret overalt i byen. Hver bærer deres egne opskrifter på lokale venetianske retter og tilbyder endags madlavningskurser. Få fornøjelsen af at lære at lave et helt italiensk måltid fra det forret til dessert, alle lavet med friske råvarer fra markedet. Hav sjovt med at lave pasta såsom raviolis og gnocchi i hånden. Forretter vil blive baseret på sæsonen. Ved afslutningen af kurset, spis af alle de lækre rette lavet den dag.

Skjul dig bag en maske

Byen Venedig har været kendt for deres maskebal i årevis. Afholdt siden det 11. århundrede, er den årlige fejring af 'il Carnevale di Venezia "(Karneval i Venedig) festivalen alle ser frem til. Detaljerne i den barokke inspirerede by gør de venetianske masker obligatorisk under fejringen. Venedig Carnival masker omfatter avancerede fantasy masker fyldt med fjer og juveler og sort og hvid Commedia dell'Arte maske i Harlequin stil. Selv om den omfattende masker er en fremhævning af karneval, har Venedig naturligvis mange butikker som tilbyder de fremragende håndværkere, der udfører disse kunstværker. Anskaf en venetiansk maske at tage med tilbage hjem som en evig souvenir fra Venedig.

Maskebal og karneval i Venedig
Maskebal og karneval i Venedig

Det er altid tid til en gelato

Den italienske is kendt som 'gelato' findes i Venedig på hvilket som helst tidspunkt af dagen eller året. Antallet af gelaterias er utallige og kan genkendes på dynger af gelato som står fra deres montrer og bare råber "prøv mig."

Farverne og smagsvarianterne vil helt sikkert fange øjet. Bed om en Cono (vaffel) eller en coppa (kop) og udvælg din foretrukket. Venetianske lokale har tendens til at have favoritter, der omfatter stracciatella, chokolade stykker eller hasselnød. Hvis det italienske ord »artigianale (håndværksmæssig) er til stede på butiksvindue, så  tag til efterretning, at dette blot sikrer, at gelato bliver produceret lige på stedet med alle naturlige og friske ingredienser.

Sightseeing på vandvejene

Når du tænker på Venedig, er kanalerne, mens du sejler i en gondol, det første du forestiller dig. Imidlertid er gondoler kendt for at være dyre. Brug i stedet den form for transport på vand, at de lokale bruger, den utilitaristiske 'traghetti. "Tænk på det som en gondol, der med høj hastighed og i stedet for at blive siddende står passageren op.

En anden alternativ måde at sejle på kanalerne er at tage den lokale vandbus, eller "vaporetto". Det sejler forbi over 250 steder af interesse, der udgør over 500 års historie. Tag turen igen efter mørkets frembrud, når lysene i Venedig gør turen til en endnu mere magisk oplevelse.

Sid på Markuspladsen

Lige siden sin introduktion til Venedig fra Tyrkiet i år 1585, blev det hurtigt populært at drikke kaffe af de lokale. Fremkomsten af cafeen, der er en favorit tidsfordriv i Venedig begyndte i 1638. Måske den mest berømte og ældste café i Venedig, der indeholder den bedste udsigt over Markuspladsen er Caffé Florian. Oprindeligt kendt som "Caffè alla Venezia trionfante" blev den omdøbt på grund af sin tilknytning til sin ejer, Floriano Francesconi. Oprindeligt åbnede den i 1720 med blot to små og enkelt indrettede værelser, blev Caffé Florian senere arnested for underholdning, kunst, politik og skandale.

Markuspladsen i Venedig, Italien
Markuspladsen i Venedig, Italien
Caffe Florian besidder en lang række kulturelle begivenheder som kunstudstillinger samt betjener deres fine kaffe lige så godt som det gjorde for tre århundreder siden.

Vivaldi i Venedig - Teatro La Fenice

Musik kommer virkelig til live, når man er i Venedig, og højdepunktet er forestillinger der spiller værker af venetianske født Vivaldi. Der er mange muligheder for at støde på en klassisk koncert af den italienske komponist. Den verdensberømte Venedig Baroque Orchestra præsenterer Vivaldi under deres koncert sæsoner og slutter op med opera og ballet resten af året.

Teatro La Fenice, Venedig
Teatro La Fenice, Venedig
Orkesteret fra Teatro La Fenice betragtes som en af de bedste i landet. Teatro La Fenice fejrer deres kærlighed til musik af Vivaldi, ikke kun i deres eget mødested, men på Pietà Kirke og St. Rocco kirken såvel som andre steder i Venedig. Teatro Malibran deler Vivaldi-programmer, samt et kammermusik sæson udført af Società Veneziana dei Concerti.

Gå på tværs af en bro

Tag en tur på tværs af to af de mest berømte broer i Venedig, der er blevet præsenteret i film og postkort.

Ponte dei Sospiri (Sukkenes Bro) forbinder Palazzo delle Prigioni til Palazzo Ducale. Ifølge legenden, stammer navnet fra, at broen blev brugt til at marchere fanger fra deres fængselsceller. Efter at have set Venedig en sidste gang, ville fangerne lod et "suk" på deres verserende skæbne.

Ponte dei Sospiri (Sukkenes Bro), Venedig
Ponte dei Sospiri (Sukkenes Bro), Venedig
Rialto-broen blev oprindeligt bygget i år 1264 og var en relativ simpel bro lavet af træ. Dens formål var at forbinde Venedig med Rialto Island og kollapsede angiveligt i 1444, efter at alt for mange mennesker så på en bryllup procession. Det blev endeligt erstattet i 1588 af den nu klassiske sten buet design af Antonio da Ponte. Kunstnere som Michelangelo og Palladio kom også op med designs.

Når du udforsker Venedig føles det som om du går tilbage i tiden. Det er det sted, der fusionerer historie interesseret med romantikere. Udover alle sine historier og mystiske gyder sammen smalle kanaler, kan det være svært at vide, hvordan man bedst kan bruge kostbar tid her. Disse ting at gøre i Venedig lover et uforglemmeligt ophold.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar