fredag den 8. august 2014

10 steder du skal besøge i Norge

Det anden lykkeligste land i verden (ifølge FN), er meget populært i øjeblikket. Det skandinaviske lands ry for intakte, uberørte landskaber tiltrækker kræsne rejsende fra hele kloden, og populariteten af Disney filmen Frozen motiverer fans til at besøge landet, der inspirerede den animerede films omgivelser (bookinger er steget omkring 40). Dette er anbefalinger til de smukkeste steder at besøge i Norge ...

Fjordene

Dette er, hvad Norge er mest berømt for. De UNESCO opførte fjorde nu optræder på mange rejsendes ønskeliste, og med god grund - de er nogle af de mest naturligt smukke og dramatiske landskaber i Europa. De glaciale dale er uhyggeligt stille, og er omgivet af høje bjerge og vandfald, der giver området en verdensfjern skønhed. Sognefjorden er den længste, dybeste og mest berømte af landets vandveje tæt fulgt af Hardangerfjorden. Besøg også Jostedalsbræen (den største isdække i Europa), Nordfjord, og Geirangerfjord, måske den mest naturskønt imponerende af alle fjorde.

Ålesund

Spredt over en række øer på den vestlige kyst af Norge, er Ålesund en blomstrende fiskerby, der - efter en stor brand i 1904 - blev genopbygget i en smukt farverig jugendstil. Det er et summende sted, som kan prale af en levende kultur, gode shopping muligheder, og udsigt over området fra Mount Aksla. Opsug byens unikke atmosfære før, du tager ud på en guidet tur af fjordene. Gå ikke glip af den betagende Geirangerfjord, for smukke fotomuligheder.

Ålesund, Norge
Ålesund, Norge

Trolltunga

Trolltunga er klart et af de smukkeste steder i Norge. Det er en sindssygt smuk beliggenhed og en af de mest spektakulære naturskønne klipper i Norge - men det er kun for de modige. Også kendt som "troldens tunge” blev den blev dannet under istiden, da en iskold vand frøs en luns af dette bjerg, og fik det til at bryde ud, hvilket efterlader en tynd fremspringende afsats der svæver omkring 2.300 meter over søen nedenfor. Hvis du er op til den udfordring, det er kun en simpel fire-timers trek for en foto mulighed for en levetid!

Trolltunga, Norge
Trolltunga, Norge

Bergen

Den regnfulde men smukke by Bergen var tilsyneladende inspirationen til det fiktive i den populære Disney-animation, Frozen. Den maleriske by er spækket med middelalderlige bygninger, norske kirker og farvestrålende træhuse. Det er en fastsat tilbage sted med et udvalg af gode museer, sjove uafhængige butikker og al fresco cafeer men dens største tiltrækning er dens status som porten til de berømte fjorde.

Lofoten

Denne naturskønne, uspolerede øhav er en af Europas bedst bevarede hemmeligheder. Selvom samlingen af øer ligger inden for polarcirklen, er de velsignet med varmere temperaturer på grund af Golfstrømmen. Det er et smukt traditionelt sted, hvor livet er enkelt og turisme holdes på et minimum. For at skrue den romantiske faktor op i et højere gear, tag ophold i en af de hyggelige fiskehytter, omgivet af roligt blåt vand og uberørte bjerglandskaber, der skal ses at blive troet.

Oslo

Selv Norges hovedstad er smuk. Ja det er dyrt, og ja den har ikke en lang liste af verdensberømte attraktioner, men Oslo er ren, afslappet og omgivet af en smuk fjord og hektar frodige skov. Arkitekturen er en eklektisk blanding af gammelt og nyt, og undervurderede by kan prale af nogle verdensklasse museer, herunder National Gallery som huser Edvard Munchs berømte maleri af 'Skriget'.

Skudeneshavn

Norges bedst bevarede sejlskib by, ligger på den sydligste spids af den traditionelle ø Karmøy i Norge. En blomstrende havn siden det 19. århundrede, i dag er det postkort smukt sted med masser af naturskøn charme. Tag til den dejlige gamle by, som er fyldt med træhuse, smalle snoet veje (med næsten ingen trafik) og båd fortøjninger, med caféer, butikker og gallerier langs vejen. Forvent at se mere end 200 hvide træhuse, som er blevet nænsomt restaureret og vedligeholdt af deres ejere.

Fredrikstad

Der er tre borgbyer i Norge, men denne ene hævder at være en af de bedst bevarede gamle byer i Skandinavien og en af de smukkeste. Den Gamle By har en blanding af traditionelle butikker og antikvitetsforretninger alle indrammet i de ekstraordinære fæstningsmure. Lige uden for fæstningen finder du en billedskøn landsby med brostensbelagte gader og en katedral, som indeholder farvede glas arbejde af Emanuel Vigeland og et tårn, der også fungerer som et fyrtårn.

Jotunheimen nationalpark

Pralende med den største koncentration af bjerge højere end 2.000 meter i Nordeuropa, centralt beliggende er Jotunheimen National Park en af de mest populære nationalparker i Norge. Den omfatter flere bjergkæder - herunder Norges 29 højeste toppe - den del tiltrækker vandrere, langrend og alpine skiløbere, cyklister og klatrere fra hele Europa. Samt unik flora og fauna, og forvent at fange et glimt af de vilde dyr, der kalder parken hjem; herunder rensdyr, ræve, mår, mink, jærv og los og endda den sjældne gyldne ørn.

Svalbard

Fans af uberørte landskaber vil elske Svalbard, en øgruppe ligger mellem Norskehavet, det Arktiske Ocean, Barentshavet og Grønland Hav. Det er en ekstrem og mystisk sted fyldt med vilde forrevne bjerge og uberørte gletsjere og er faktisk en af de nordligste permanent beboede steder på planeten (men mindre end 3.000 mennesker bor der). Svalbard er fremragende til vildt spotting og en overflod af dyr, herunder isbjørne, rensdyr, hvalrosser og polarræve vandre i naturen, ensomme lander.

Svalbard, Norge
Svalbard, Norge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar