lørdag den 10. maj 2014

10 af de smukkeste steder at besøge i Holland

Engang en betydelig sømagt, er det ansete venlige Holland nu en af de tættest befolkede nationer på jorden, med over 15 millioner mennesker, der kalder dette relativt lille land hjem. Næsten halvdelen af det pandekage-flade land var engang under vand og i dag stadig ligger det meste af landet på eller under havoverfladen. Det er ofte overset som en naturskøn destination, men der er mange lommer af ægte skønhed, du bare nødt til at vide, hvor du kan finde dem. Fra byerne gennemkrydset med kanaler og nationalparker fyldt med mørke grønne skove. Her er 10 af de smukkeste steder at besøge i Holland...

Hoge Veluwe National Park

Hoge Veluwe National Park er den største nationalpark i Holland og er hjemsted for nogle af de mest naturligt smukke landskaber i landet. Fuldt med rådyr, vildsvin og tykke skovområder, er parken både rolig og et fint område for at se dyreliv. Her kan du gå langs hede, marker eller i ægte hollandsk stil tage de gratis cykler til rådighed til at cykle i de bugtende stier.

Jordaan distriktet, Amsterdam

Find billige flybilletter til Amsterdam for at opleve landets ubekymrede hovedstad . Selvom det velsagtens er mest kendt for sine caféer, har byen en anden side. For at finde Amsterdams virkelige skønhed hoved tag til det fredelige Jordaan distriktet. Engang et arbejderklassekvarter er området steget i graderne til at blive en af de mest eksklusive områder af byen. Forvent labyrint-lignende gader med boheme caféer, kunstgallerier og designbutikker boutique butikker, der sælger de nyeste trends. Selv om den virkelige tiltrækning i denne del af byen er de smalle kanaler, som er smukt flankeret af de høje og farverige traditionelle gavlhuse.

Jordaan distriktet, Amsterdam, Holland
Jordaan distriktet, Amsterdam, Holland

Utrecht

Utrecht er den ældste by i Holland; det er også en af deres mest attraktive og indbydende byer. Med et smuk middelalderlig kvarter og et væld af gotiske elementer tilføjer et kunstnerisk touch til byens rundkørsler og seværdigheder, blev denne by vil altid gør listen. Sørg for at du inkluderer et besøg på The Domtoren (det højeste tårn-lignende gotiske kirke i Holland) og dets tilstødende attraktive klosterhave.

Keukenhof haverne

Ingen besøgende bør forlade Holland uden at se en tulipan. Hvis du tid dit besøg omkring foråret du kommer til at se nogle af landets bedste blomstrer på Keukenhof haverne, beliggende nær Lisse. Også kendt som Europes have, det er verdens største blomsterhave og helt sikkert et af de smukkeste steder at besøge i Holland. Forvent bølgede floder af violette og gule blomster og bredden af røde tulipaner, hvilket gør hvert billede ser temmelig opsigtsvækkende!

Keukenhof haverne, Holland
Keukenhof haverne, Holland

Leiden

Beliggende omkring 40 kilometer fra Amsterdam, er denne lille, men smukke by berømt for at have det ældste universitet i landet og være fødestedet for Rembrandt. Den store studerende befolkning giver stedet en ungdommelig vibe men landskabet her er stadig meget traditionel - forventer fredelige kanaler, vigtige museer og en smuk gammel by fyldt med århundreder gamle arkitektur.

Kinderdijk

Kun 16 km fra Rotterdam, er Kinderdijk den landsby, hvor du vil finde nitten vindmøller helt tilbage fra slutningen af middelalder og fremefter. Det er en fortryllende sted og en af de vigtigste hollandske seværdigheder - i 1997 blev stedet udpeget som UNESCO World Heritage Site. Vælg dit besøg omkring 2.-7. september for at falde sammen med "Mills i Floodlight" et populær og gratis arrangement, hvor vindmøllerne er spektakulært lyser op om natten.

Kinderdijk, Holland
Kinderdijk, Holland

Biesbosch nationalpark

Hollands svar på Everglades, Biesbosch National Park er sidste tilbageværende ferskvand tidevandsområde i Europa. Det er resultatet af flere floder møde og forme et interessant delta, hvor unikke fauna og flora trives. Et malerisk netværk af smalle og brede åer, det er det sted, hvor du kan gøre næsten alt, lige fra vandre-og cykelture til ridning og kanosejlads, og alt andet i mellem.

Ijsselmeer

Denne store, lavvandet ferskvandssø, dannet ved bygningen af en dæmning er den største sø i landet. Det er et atmosfærisk sted med en jagende skønhed, især på kolde og tågede dage. Naturreservatet har masser af aktiviteter at tilbyde, herunder surfing, svømning og selvfølgelig sejlads, Forvent at se katamaraner, klippere og endda en håndfuld af historiske sejlskibe, som vil tage dig tilbage til en anden tidsalder.

Delft

Delft er en lille malerisk by beliggende på den sydlige fod af Holland. Det er en af landets mest velbevarede historiske byer, hvor du kan vandre gennem rolige fortove og forbi smukke kanaler, hvilket giver dig en smag af ”Gamle Holland". Du bør absolut omfatte et besøg i den gamle kirke (Oude Kerk) og kunst entusiaster bør ikke gå glip den imponerende hollandske dekorative kunst samling bosat i den fremragende Stedelijk Museum het Prinsenhof.

De frisiske øer

De Frisiske Øer er en kæde af øer, der strækker sig hele vejen fra Holland til Danmark og i 2009 kom de endelig på UNESCO World Heritage Listen. Med landsbyer der emmer af historie og klynger af klit-fejede indlandske øer er her virkelig smukt. Blandt Øernes højdepunkter kan nævnes fine sandstrande og arealer af frodige grønne landskab oversået med sorte og hvide kvæg. Folk besøger øerne for at gå, cykle eller bare sparke tilbage og nyde de smukke uspolerede landskaber.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar