lørdag den 3. maj 2014

Top 10 steder du skal besøge i Australien

Australien er et utroligt land; Der er noget for enhver smag. Hvis du er et interesse i dyr kan du tage op langs østkysten, hvis du foretrækker landskaber er Vestkysten vejen frem.  Australien har nogle fremragende byer, bl.a. Melbourne, Perth og Sydney. Når du tager afsted, så forsøg hvis det er muligt at købe eller leje en bil. Det kan være dyrt, men dette vil give dig mulighed for at se meget mere, og det vil give dig den fleksibilitet, et land som Australien har brug for. Set bort fra større byer er her en top 10 over steder du skal besøge i Australien:

1. The Red Centre

Kata Tjuta, Australien
Kata Tjuta, Australien
The Red Centre består af en trilogi af lokaliteter ; Uluru (Ayers Rock), Kata Tjuta (The Olgas) og Kings Canyon. Når du besøger den utrolige Uluru har du to muligheder; du kan gå rundt om den eller op ad den. Mange turister har tendens til at forsøge at bestige det, men aboriginals foretrækker at folk undgår klatring, da Uluru er et af deres åndelige monumenter. Under gåtur rundt vil du have mulighed for at se aboriginal tegninger går tilbage 10 tusind år, er det en fantastisk, men trættende gåtur. Mens Uluru er utroligt, er naboen Kata Tjuta for nogen mere imponerende. Kata Tjuta (The Olgas) er 25 km fra Uluru, det har 36 sandsten kupler og dækker næsten 22 km². Her kan du gå på en 8 km gåtur på tværs af kampesten; der er en vidunderlig følelse af fred, som du gå rundt og der er ofte en blid brise, der hjælper dig med at tage din tid.

Den sidste del af trilogien er Kings Canyon, som 300 meter højt og har udsigt Kings Creek. Ligesom de to andre er det et anden utrolig sted og her er der to ture at vælge imellem. Den første er en 2 km, som tager dig langs bunden af kløften , men hvis du har rejst hele vejen til Kings Canyon du kan lige så godt gøre det fulde gåtur, så du kan sætte pris på den samlede oplevelse.

2. Great Barrier Reef

Ingen tur til Australien ville være komplet uden at besøge Great Barrier Reef. Den berømte koralrev kan findes ud for kysten i Queensland, og det er verdens største koralrev breder sig over 2600 km med omkring 900 øer. Det mest berømte område er Whitsundays. Hvis du kender nogen, der har besøgt The East Coast er det meget sandsynligt, at du har modtaget et postkort med et billede af Whitsundays. Det anbefales at besøge disse øer på en båd tour, ideelt for et par dage, så du rigtigt kan opleve seværdighederne. Du kan også dykke eller snorkle samt nyde utrolige køkken, der ofte serveres på bådene. Der er mange typer af tilbud, bare tag til kystbyen Airlie Beach og shoppe rundt efter den bedste pris. The Great Barrier Reef har alle former for utrolige fisk, herunder klovnfisk (husk Nemo), djævlerokker, rød bas, rød- hals kejser, snapper, tiger hajer og gule -faced angelfishes , ikke at forglemme den smukke farvede koraller. Bare pas på brand koral - det vil gøre ondt!

3. Fraser Island

Fraser Island, Australien
Fraser Island, Australien
Fraser Island er en fantastisk beliggenhed. Det er faktisk menes at være den største sand ø i verden og spreder sig på tværs 1840 km². Desværre finder nogle mennesker sig selv at skulle vælge mellem Fraser Island og en tur ud til Whitsundays, men hvis det er muligt så forsøg at gøre begge dele - du vil ikke blive skuffet. De fleste ture starter ved Hervey Bay på fastlandet her du kan bestille en rundvisning og derefter tag dit firehjulstrukket køretøj, bare sørg for at gøre din mad og alkohol shopping før du tager færgen til Fraser Island. Når du er på øen, vil du have to eller tre dage at køre rundt på sandet, forsøger at undgå at køre galt mens du tjekker forskellige interessante vinkler. Gå ikke glip af de berømte klare Champagne Pool (som er fantastisk til at ligge i), eller vraget af Maheno som er en perfekt mulighed for foto. Et godt tip er at pas på Dingos! De undertiden vandre ind i de lejre grunde natten på udkig efter fødevarer, men de har ikke tendens til at nærme sig mennesker. Fraser Island er en sjov oplevelse, du får også mulighed for at vælge at hvor til lejren hver nat.

4. Purnululu National Park

Purnululu National Park, Australien
Purnululu National Park, Australien
Purnululu National Park ligger i det vestlige Australien. Desværre, på grund af sin beliggenhed denne del af landet er ofte forbigås, selv om dette betyder det stadig temmelig uberørt. Western Australia er manges favoritdel af landet, det er meget smukt, og du vil sjældent se andre feriegæster. Når du besøger Purnululu Nationalpark, Bungle Bungles er stedet at tage til. Bungle Bungles er tiger-stribede sandstensklipper, som er et utroligt syn. På Bungle Bungles kan du gå ture eller alternativt se dem med helikopter. Vælg at tage op i en helikopter, det er ikke billigt, men udsynet er umagen værd.

5. Barossa Valley

I Barossa Valley kan du blive forelsket i vin, rødvin i særdeleshed. Barossa Valley er Australiens mest berømte vin region producerer kendte mærker som Penfolds, Orlando Wines, Wolf Blass og Yalumba. Det anbefales at gå på en tur rundt i dalen, som vil give dig mulighed for at besøge forskellige vingårde. Hvis du kan, så prøv at undgå at køre, så du kan nyde de vingårde uden at bekymre sig om at køre hjem.

6. Kangaroo Island

Kangaroo Island er Australiens tredje største ø, og er kun mindre end Tasmanien og Melville Island. For at komme til øen, har du brug for at få en færge fra Adelaide. En masse mennesker fravælger at besøge Kangaroo Island og vælger at besøge Philip Island. Hver deres egne, men Kangaroo Island har mere at byde på. Det er hjemsted for et vidunderlige dyreliv, herunder albino wallabies, søløver og masser af små blå pingviner, der kommer på jorden ved solnedgang til fodring. En anden bonus er, at Kangaroo Island er mindre turistet.

7. Broome

Broome vil sandsynligt ikke finde vej til mange lister, ligesom Purnululu National Park den er placeret i det vestlige Australien og bliver ofte overset. Broome er stedet at få dine perler, men realistisk besøgende gå til Broome at slappe af og for Cable Beach. Cable Beach er Broome mest berømte strand og en af Australiens top ti strande. Broome er muligvis den mest afslappende sted, tiden synes bare at forsvinde her. Det er virkelig et særligt sted, som er perfekt til at tage et stykke tid ud. Når her Sørg du bør besøge open air biograf, som gør en god start på natten før hårdtslående barer.

8. Byron Bay

Byron Bay er en kystby i New South Wales. Efter at have tilbragt tid i Sydney og Brisbane, giver Byron Bay en perfekt flugt fra byens liv. Byron Bay er en der er meget afslappende sted og lokalsamfundet er fuld af kunstnere, som giver det en kreativ boheme fornemmelse. The Bay er et godt sted at slappe af, samt at afhente nogle dejlige gaver til familie og venner. Selv hvis du er i nærheden af stranden er det altid rart at have en swimmingpool.

9. Kakadu Nationalpark

Kakadu Nationalpark, Australien
Kakadu Nationalpark, Australien
Kakadu National Park er i Northern Territory og er et særlig stop. Nationalparken er meget stor, den dækker et areal på 4.894.000 hektar. Du vil finde Alligator Rivers løber gennem Kakadu. Du kan køre for dig selv, men for alligator grund er det bedst at tage en tur! Turene vil også give dig mulighed for at møde lokale Aborignals, der har valgt at blive i deres forfædres hjem i stedet for at flytte til byerne. Husk at undgå den våde sæson da store dele af parken er lukket, og krokodillerne kommer ud!

10. Great Ocean Road

The Great Ocean Road strækker sig langs den sydøstlige kyst af Australien mellem Torquay og Warrnambool og varer i 243 km. Rejsen er en, der skal nydes, og der er forskellige udsigtspunkter for at se den fantastiske natur. Det visninger består af forskellige bjergarter stikker ud af havet, den mest berømte er de "tolv apostle”. Det er et meget fotogent sted især ved solnedgang og solopgang. Det kan stærkt anbefales at køre selv. Der er forskellige muligheder for dagture, men det er bedre at stoppe hvor du ønsker, i stedet have en guide diktere, hvor du stopper.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar