lørdag den 11. oktober 2014

7 forslag til aktiviteter i Bruxelles

Bruxelles er en international by, der har en stærk følelse af historie og en moderne kosmopolitisk flair. Parlamentet i Den Europæiske Union mødes her, og blandingen af fransk, hollandsk og indvandrede kulturer giver en livlig og interessant atmosfære. Bruxelles er en brugervenlig by med gode restauranter, et pulserende natteliv og masser af muligheder for sightseeing. Selvfølgelig bør besøgende ikke glemme de berømte øl og chokolade, der bliver produceret i byen og i de omkringliggende regioner.

Ligesom mange andre europæiske byer, kan Bruxelles være et dyrt sted at besøge. Men der er masser af gratis aktiviteter, som turister kan sætte på deres rute. Her er de bedste gratis attraktioner i Bruxelles.

Grand Place (Grote Markt)

Denne atmosfæriske og fotogene plads ligger midt i hjertet af Bruxelles. Selve pladsen er et livligt sted fyldt med en blanding af lokale og turister. Den vigtigste grund til at besøge Grand Place, er imidlertid for at sætte pris på de fantastiske barok-æra bygninger, der omgiver pladsen. Disse imponerende, paladsagtige strukturer er nogle af de mest foto-værdig barok-æra bygninger i hele Vesteuropa. Dette er et godt sted at besøge året rundt. Bygningerne er tændt op om natten, og et enormt tændt juletræ er placeret i midten af pladsen i vinterperioden.

Grand Place (Grote Markt), Bruxelles
Grand Place (Grote Markt), Bruxelles

Museum for de væbnede styrker og Militær Historie

Dette åbn museum har en imponerende samling af våben og udstillinger med historie-tema. Selv folk, der ikke er interesseret i militærhistorie vil blive imponeret over de artefakter, som omfatter våben og rustninger fra så langt tilbage som den middelalderlige æra. Dette museum er værd en hel eftermiddag, da det er temmelig stort. Højdepunktet for de fleste mennesker er fly udstillingshallen, som indeholder mere end 100 fly fra forskellige epoker af luftfartens historien.

Ose på Place Sablon

Dette er et af de mest eksklusive områder i hele landet Belgien. Det er udstyret med en fantastisk arkitektur og eksklusive butikker, der sælger luksusvarer. Dette er velsagtens et af de bedste steder i Bruxelles for både arkitektur og vindue-shopping. Der er også en høj koncentration af chokoladeproducenter i Place Sablon, så du kan opleve en af Belgiens største traditioner. En række chokolade butikker tilbyder gratis prøver, så du kan nyde et par bidder og måske endda gøre et lille køb.

Gå en tur rundt i det gamle Bruxelles

Bruxelles har en af de mest interessante gamle byer i Vesteuropa. Stadig præget af brostensbelagte gader (som er absolut mere malerisk end fortovet, men meget sværere at gå på), har denne del af byen en fantastisk atmosfære. Med mange butikker og interessante historiske bygninger, er det muligt at vandre en hel eftermiddag uden at forsøge at finde noget i særdeleshed og stadig have det enormt hyggeligt.

Tilbring en eftermiddag i Parc de Bruxelles

Ligesom mange andre attraktioner i Bruxelles, er denne store park omgivet af imponerende historiske bygninger (herunder kongeslottet). Selve parken er udstyret med haver i fransk-stil, der går tilbage mere end 200 år. De lokale kommer til de ekspansive græsplæner til afslapning i løbet af sommeren. Der afholdes også en række gratis koncerter og forestillinger inde i parken i løbet af de varmere måneder. Folk, der kommer i løbet af sommeren, kan også være i stand til at besøge det kongelige palads, som er gratis og åbent for offentligheden i løbet af august måned.

Tag en tur i den Europæiske Unions Parlamentsbygning

Denne moderne struktur er hjertet af Den Europæiske Union. Mange af de vigtigste debatter og møder i moderne europæisk historie har fundet sted i parlamentsbygningens mødelokaler og haller. Det er muligt at besøge denne bygning og tage en selvstændig guidet rundtur i haller og mødelokaler ved hjælp af en lyd guide til at forklare, hvad du ser.

EU Parlamentsbygningen, Bruxelles
EU Parlamentsbygningen, Bruxelles

Gå i tur i tegneserie kunstnernes fodspor

Tin Tin og Smølferne er de mest berømte belgiske tegneseriefigurer, men der er hundredvis af verdensklasse tegneseriekunstnere, der kommer fra dette lille land. Lokale kunst grupper i Bruxelles har designet en tegneserie rute, der kan ses som del af en selv-guidet tour. Denne tour omfatter to dusin statuer, fresker og vægmalerier som fejrer de mest elskede tegneseriefigurer fra belgiske kunstnere.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar