søndag den 19. oktober 2014

5 ting du skal opleve i Oslo, Norge

Hvis der er én ting, Oslo er mest berømt for, er det nok, hvor dyrt det er. Oslo har dette ry for en grund, og ligesom en tur til Japan eller Schweiz, er det sandsynligvis ikke det bedste sted at tage hen, hvis du er på et stramt budget. Dette er en skam, da den norske hovedstad er en af de mest undervurderede byer i Europa, med en bred vifte af attraktioner for turister. Her er fem oplevelse du ikke må gå glip af i Oslo:

Besøg operahuset

Hvis du elsker arkitektur eller fotografering, er en tur til Operaen uunværligt. Den fantastiske hvide bygning åbnede i 2008 og er hjemsted for den norske National Opera og Ballet, men du behøver ikke engang at bruge penge på en billet for at gøre det værd at besøge. Tag op på det skrå tag for smuk udsigt over bugten og læn dig så tilbage og nyde atmosfæren.

Operahuset i Oslo, Norge
Operahuset i Oslo, Norge
Når du har slappet af på taget, så gå ned igen og tag en spadseretur gennem det smukt designede atrium og få en drink i Strandpromenaden cafe. Nu vil være et godt tidspunkt at tage et kig gennem de hundredvis af billeder, du uundgåeligt har taget af dette vidunder af moderne arkitektur.

Vigeland Skulptur Park

Beliggende i Frognerparken i den vestlige del af byen, ligger en af de mest dristige og visionære kunstneriske udsagn i verden. Skulpturparken er visionen af én mand, Gustav Vigeland og indeholder 212 af hans skulpturer. Forbavsende nok var parken et 41 år langt projekt og giver dig nu mulighed for at slentre blandt hans vidunderlige kreationer.

Vigeland Skulptur Park, Oslo
Vigeland Skulptur Park, Oslo
Parken er bekvemt åben 24 timer i døgnet, og det anbefales, at du besøger i skumringen. Kombinationen af lys, miljøet og de fantastiske kunstværker gør dette til en absolut top seværdighed.

Museer

Oslo er en af disse byer med et næsten ubegrænset udbud af museer og attraktioner, så hvis du søger efter aktiviteter i Oslo, er det en rigtig god idé at få dig selv et Oslo Pass og besøge så mange som du kan inden for fristen. Det kan især anbefale, at du tager over til halvøen Bygdøy, hvor du kan finde Kon-Tiki Museum, Vikingeskibsmuseet, Norsk Skips Museum, Det Maritime Museum og Fram Museum alle inden for forholdsvis tæt nærhed.

Nobels fredspris Museum er også meget anbefalesesværdigt. I modsætning til de øvrige Nobelpriser der tildeles af Sverige, præsenterer Norge fredsprisen og dette museum fejrer modtagerne siden starten af prisen i 1901.

Se ”Skriget”

En af de mest genkendelige billeder i verden, Edvard Munchs Skriget er en af verdens store kunstværker. Der er fire ”Skriget” i verden, og tre af dem er i Oslo. Den fjerde er netop blevet solgt på auktion til en New York finansmand, så hvis du ønsker at se dette mesterværk ansigt til ansigt, er du nødt til at tage til Oslo.

Du kan finde to versioner i Munch-museet, men du kan også tage til National Gallery i Oslo centrum. Overraskende for en lørdag eftermiddag, kan galleriet være temmelig øde.

Holmenkollen

I forstaden Holmenkollen kan du finde en af verdens fineste internationale skihop bakker, men at være en ski-fan er ikke nødvendigt for at besøge netop denne attraktion (selv om der er et meget godt præsenteret museum der til ski fanatikere). For den bedste udsigt over byen er du i virkeligheden nødt til at tage elevatoren til toppen af bakken og tage byen ind fra udsigtsplatformen. Du får også mulighed for at få en idé om, hvordan der er at være skiløbere, når de sidder på toppen af skråningen, klar til at kaste sig ned, før de tager ud og flyver gennem luften.

Holmenkollen ved Oslo, Norge
Holmenkollen ved Oslo, Norge

Ingen kommentarer:

Send en kommentar