søndag den 21. december 2014

Top 10 turistattraktioner i Budapest du skal opleve

Budapest gemmer på en masse spændende turistattraktioner du bør besøge. Budapest, hovedstaden i Ungarn, en af de byer i Europa, der har den smukkeste natur. Utroligt nok, er byen forbundet til alle større veje og jernbaner i Europa. Blandt alle lande i Østeuropa, er Budapest er velsagtens en af de mest fascinerende byer. Byen blev centrum for renæssance kultur i det 15. århundrede, har et væld af historie og kunst, er utrolig smuk, så det er ikke underligt, at Budapest blev døbt som juvelen i Europa.

Hvis du besøger Budapests er de mest betydningsfulde seværdigheder centreret omkring floden Donau. Du kan krydse Donau gennem hængebroen og komme omkring byen ved hjælp af en segway. Efter det kan du lade dig forføre af charmen og skønheden af det ungarske parlaments bygning, Castle Hill, Kongeslottet Matthias-kirken, Fiskernes Bastion og St. Stephens Basilika.

Her er top turistattraktioner i Budapest:

1. Buda Slot

Denne historiske perle har været et UNESCO verdens kulturarv sted siden 1987 siden. Bygget i det 14. og 15. århundrede, er dette sted det første palads bygget i gotisk stil, med arkitektur påvirket af barok ornamentik. Buda Slottet er imponerende.

Buda slottet i Budapest, Ungarn
Buda slottet i Budapest, Ungarn

2. Szechenyi Kædebroen

Broen, der deler Donau, forbinder Buda og Pest, det vestlige og østlige Ungarn. Denne bro er den første permanente bro, som blev bygget i Ungarn og blev officielt åbnet i 1849, har sit navn opkaldt efter Istvan Szechenyi, en af de vigtigste sponsorer og finansieringskilder for dette bro byggeprojekt. På det tidspunkt var det den længste hængebro i Europa og et vidunder af ingeniørarbejde med blot to tårne, der understøtter spændet med kæmpe jernkæder. De smukke brotårne er dekoreret med det ungarske våbenskjold. Sten løver, udarbejdet ag billedhuggeren János Marschalkó, bevogter broen på begge sider.

3. St. Stephens Basilika

 Basilikaen blev bygget for at minde Saint Stephen I, den første konge af Ungarn. Ligesom den ungarske parlaments bygning blev basilikaen også bygget fulde 96 meter høj. Bygningen er udført efter neo-renæssance-stil med et strejf af græsk nederst. Mens på indersiden af rummet, kan turisterne se majestætisk og skønfuld grafisk kunst malet i væg og tag, samt et udvalg af skulpturer hugget i væggene. Ornamenterne på Basilikaen er lavet med utroligt mange detaljer og nøjagtighed, ikke så mærkeligt renovering tog op til 54 år. Hvis du ønsker at se seværdighederne i Budapest som helhed og i 360 grader, kan du klatre 136 trapper op eller tage en elevator til kuplen af basilikaen St. Stephens.

St. Stephens Basilikaen, Budapest, Ungarn
St. Stephens Basilikaen, Budapest, Ungarn

4. Den ungarske parlamentsbygning

Parlamentsbygningen er den største bygning, der stadig står i Ungarn og endda den største parlamentsbygning i Europa. Et Ungarsk vartegn og en stor turistmagnet for Budapest. Den er placeret på Lajos Kossuth-pladsen, på bredden af floden Donau. Siden den blev bygget i 1885 hat mange turister flokkes for at besøge parlamentsbygningen for at se den fulde pragt af den centrale hal formet som heksadekagonal og se Den hellige Krone for Ungarn som siden 2000 officielt bliver vist her. Bygningen er udført i 40 millioner mursten, næsten en halv million kerner af ædle sten, og 40 kg af guld. Den er lavet i  Ny-Gotisk –stil, har en længde på næsten 268 meter og 10 parker, 13 elevatorer, 27 porte, 29 trin og 691 værelser og 200 kontorer.

Den ungarske parlamentsbygning, Budapest
Den ungarske parlamentsbygning, Budapest

5. Heltepladsen (Heroes' Square)

Heltepladsen er et af de største torv i Ungarn, meget rig på historie og ungarske politik. Den er placeret for enden af Andrassy Avenue og støder op til byens park og er omgivet af to vigtige bygninger, Museum of Fine Arts til venstre og Kunsthalllen (Hall of Art) til højre. I midten af pladsen står monumentet Millennium Memorial (eller også kendt som Millennium-monument eller Årtusindmonumentet), som også er en af de vigtige varetegn for Budapest. Her står statuen af syv stammeleder der var grundlægger af Ungarn i det 9. århundrede, samt flere andre personer, der har en væsentlig rolle i udviklingen af den ungarske stat.

Heltepladsen, Budapest, Ungarn
Heltepladsen, Budapest, Ungarn

6. Andrassy Avenue

Andrassy Avenue har siden 1872 været en af de mest ikoniske vej i Budapest.Vejen forbinder Elizabeth Square og City Park, dekoreret med palæer og byhuse i neo-renæssance stil, og blev i 2002 udvalgt til en af verdens kulturarv-steder af UNESCO. Andrassy Avenue er også en af de dyreste gade i verden, hjemsted for etableringen af ambassader, College of Fine Arts, caféer og berømte restauranter, teatre og luksusbutikker som Dolce & Gabbana, Louis Vuitton, Armani, og Gucci.

7. Fiskerbastionen

Fiskerbastionen er en terrasse i nygotisk og neo-romansk stil beliggende på Buda breden af Donau, på Gellertbakken i Budapest, omkring Matthiaskirken. Den blev designet og bygget mellem 1895 og 1902 efter planerne af Frigyes Schulek. Det er sammensat af syv tårne, der symboliserer de syv magyar klaneme ledere, der kom i Karpaterbækkenet i slutningen af det niende århundrede. Strukturen noget lige ud af et eventyr og fremmaner tanker om Askepot eller Tornerose. En monumentalt dobbelt trappe, dekoreret med relieffer af våbenskjold og forskellige motiver, der forbinder bastion med gaderne nedenfor.

Fiskerbastionen, Budapest, Ungarn
Fiskerbastionen, Budapest, Ungarn

8. Matthiaskirken

Officielt er den navngivet Vor Frue Kirke (Nagyboldogasszony Templom). Placeret i Landkreis slot Buda, ved siden af Fiskernes Bastion, blev Matthiaskirken bygget omkring det 13. århundrede og har set mange ændringer gennem århundreder. Matthiaskirken blev brugt som moske i 1541 efter den tyrkiske besættelse. Efter den tyrkiske udvisning i 1686 blev der gjort forsøg på at genoprette kirken, men det er efter genoprettelsen mellem 1874 og 1896 af arkitekt Frigyes Schulek i nygotisk stil, at kirken har genvundet meget af sin tidligere pragt. Kirken står med et vidunderlig og usædvanlig tag lavet af farvede helvedesild og elegante tinder. Interiøret et besøg værd på grund af kalkmalerier og kunstneriske glasvægge.

Matthiaskirken, Budapest, Ungarn
Matthiaskirken, Budapest, Ungarn

9. Margaret-øen

Margaret-øen er et meget rart sted at slappe af og vandre. Perfekt til en solrig eftermiddag. Øen kan nås fra begge sider (Buda og Pest) af Margaret Bridge, der har en pudsig form, fordi den forbinder med øen med en 30 ° vinkel. Øen er berømt for sine rekreative attraktioner, men der er også flere historiske seværdigheder på øen Margaret.

10. Gellertbakken

Gellertbakken er en 235m høj bakke med udsigt over Donau i Budapest. På Gellertbakken findes tre vigtige seværdigheder: Gellert statuen, befrielsesmonumentet og Citadellet samt en pragtfuld udsigt. Øverst på Gellertbakken sidder Citadellet, en struktur, bygget af de østrigske Habsburgere mellem 1850 og 1854 for bedre at styre byen efter undertrykkelsen under den ungarske uafhængighedskrig. Denne fæstning, som sidder på toppen af bakken, var oprindelig omkring 200 meter lang med vægge omkring 6 meter høje og op til 3 meter tykke. Gellert Monumentet er en Budapest vartegn, mest imponerende om natten, når det er oplyst. Det er beliggende nær toppen af  Gellertbakken, med udsigt over Elizabeth broen.

Det bedste tidspunkt at besøge Budapest er maj, juni, juli, august og september for det gode vejr og udendørs sommer begivenheder. Men det kan blive meget varmt i juli.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar