onsdag den 31. december 2014

10 af de smukkeste steder at besøge i Portugal

Portugal er ved at blive et populært rejsemål, med sine byer, som hurtigt er ved at blive smarte hotspots og smukke kystlinje, hvor du stadig kan undslippe folkemængderne. Så hvad venter du på? Her er ti af de smukkeste steder at besøge i Portugal:

Lissabon

Portugals hovedstad Lissabon er et oplagt sted at starte. Den får omkring halvdelen af omtalen for andre europæiske hovedstæder, men kan nemt matche dem i skønhed og charme. En masse af Lissabons tiltrækning ligger sandsynligvis i dens rodfæstede historie, kun overgået af Athen af de ældste europæiske hovedstæder. Lissabons er faktisk en smuk blanding af gammelt og nyt, og sideløbende med byens indtagende gammeldags kvaliteter, er der også masser for dem som ønsker at shoppe. Besøg de gotiske katedraler, historiske cafeer, vintage sporvogne og smalle gyder i Lissabons dejlige sidegader og glem ikke de pulserende kaffebarer og fantastiske restauranter. Byen er bygget på en række bakker, hvilket betyder, at overalt du færdes inden for Lissabon, er du næsten garanteret at have en smuk udsigt.

Lissabon, Portugal
Lissabon, Portugal

Sintra

Lord Byrons foretrukne portugisisk tilholdssted er denne ekstraordinære landsby, fyldt med farvestrålende bygninger og betagende arkitektur. Paladser, tårne, en romantisk maurisk borg og en tåget tæt skov er alle en del af dette søde lille sted. Vegetationen er frodig og eksotisk på grund af mikroklimaet. Der er et væld af historiske bygninger at tage et kig på, samt klynger af grønne palæer med pletfri græsplæner og fantastisk dekorative funktioner.

Sintra, Portugal
Sintra, Portugal

Porto

Med sit 14. århundrede mure, middelalderlige snoede gader, farverigt maleriske huse, klokketårnet og sirlige fliser, er der meget at se i den nyligt fashionable by Porto. Sid under hvælvingerne på Placa da Ribeira (torvet ved flodbredden) og se bådene flyde forbi. De fleste lejligheder i området har terrasser med udsigt over rolige vande. Udvalgt af UNESCO som verdenskulturarv sted, er Porto en kombination af gamle verdslig charme og travl metropol fyldt med kultur, hvilket gør det et meget spændende rejsemål.

Porto, Porugal
Porto, Porugal

Douro-dalen

Floden Douro snor sig gennem Spanien og det nordlige Portugal. Det var engang en vild turbulent flod, men den kloge indførelse af otte store dæmninger har tæmmet den, og den er nu meget rolig og fredelig. Skønheden i området er dog ikke begrænset til disse rolige og glitrende vande. Det er virkelig en smuk del af verden, omgivet af fantastiske bølgende bakker og vidder af sarte mandelblomster. Området er fortsat, for det meste, uspoleret, med veje zigzaggende gennem bjergene og krydstogtskibe sagte passerende gennem vandet. Douro-dalen er berømt for at levere druer til de bedste portvine. Faktisk kan du se alle de store navne stolt fremvist på vinmarkerne på bjergskråninger, der skifter farve gennem årstiderne som vinstokkene modnes.

Obidos

Dette er en gammel befæstet by placeret i Estremadura provinsen. I det 13. århundrede blev den portugisiske dronning Isabel så fortryllet af landsbyen Obidos, at hendes mand, kong Denis den første, gav det til hende som en gave. Det medførte en tradition for portugisiske konger at købe denne maleriske landsby til deres dronninger, som varede i mange århundreder. Når du besøger dette smukke sted, vil du forstå præcis hvorfor Isabel faldt for det.

Cascais

Engang en søvnig lille fiskerby, er Cascais nu en chic kystby berømt for sine herlige strande, sofistikerede natteliv, vandsport og eventyrer. Altid populær hos kunsthåndværkere, forfattere og kunstnere, på grund af sin udsøgte natur. Cascais kan prale med et bemærkelsesværdigt udvalg af kunst, som stolt vises frem i Conde de Castro Guimaraes Museum. En anden af byens attraktioner er den smarte nye marina fyldt med lystbåde, som glitrer og glimter i det klare solskin.

Praia da Marinha

På grund af sin nærhed til den overdrevent turistfyldte Algarve-regionen, afviser mange den smukke strand ved Praia da Marinha. Det er bestemt værd at besøge alligevel, da det anses af mange for at være den bedste strand i Portugal og er klassificeret som en af de bedste 100 strande i verden. Ideel til snorkling, er det ikke underligt, at denne destination er så populært for 5 stjernet luksusferie i Portugal.

Marvao

Marvao er en smuk bjergside middelalderby by i Alentejo, der stadig har sin oprindelige 13. århundrede vægge. Gaderne snor sig forførende mellem de omgivende vægge, hvilket gør Marvao til et meget smukt sted at besøge. Som du kan forestille dig, er udsigten fra hele byen, ikke at forglemme. Det dejlige hotel Pousada do Marvao, Santa Maria, er det ideelle sted at bo. Det består af to af landsbyens huse, der er blevet konverteret og sikrer, at det er i tråd med resten af byen.

Salema

Salema er en smukt rolig strand, beliggende tre timer syd for hovedstaden nær Kap Sagres. Selvom den placeret i pakkeferiernes favorit Algarve, er denne smukke landsby stadig forholdsvis uberørt af hærgen af turisme og tilbyder blot nogle få spisesteder, et traditionel udendørs marked, en lille hovedgade og klynger af smukke hvide stucco-huse. Dette fredelige fiskerleje ligger mellem to skarpe klipper med en herlig sandstrand rullende mellem.

Evora

Évora er en portugisisk by i kommunen Évora. Den smukt bevarede historiske by valgt som verdenskulturarv sted af UNESCO, og når du besøger, vil du hurtigt opdage, hvorfor. Det er hjemsted for et 2000 år gammel Templo Romano, en 16. århundrede akvædukt, der kan følges til fods i 8 kilometer og den utrolige Capela da Ossos - en skummel krypt - som viser de fulde skeletter af over 5000 Evora beboere.
Evora, Portugal
Evora, Portugal

Ingen kommentarer:

Send en kommentar