torsdag den 25. december 2014

Top 10 steder at besøge i Sydafrika

Sydafrika er et smukt og spændende land. Det er hjemsted for en vidunderlig blanding af strande, bjerge, dyreliv og 2.500 kilometer af utrolige kystlinje. Berømt for sit guld og diamanter og også for sin forkærlighed for sport - især rugby. Hvis du får en chance for at se ”the Springboks” i aktion, vil det give dig en reel forståelse af lidenskab. Ligesom noget land i Sydafrikas størrelse, kan rejse i Sydafrika være en vanskelig opgave. For at undgå eventuelle problemer skal du sørge for at planlægge din rejse godt. Her er en top 10 over steder du bør besøge i Sydafrika:

1. Table Mountain

Dette bjerg med den flade top med udsigt Cape Town er en vigtig turistattraktion for alle besøgende i Sydafrika, og når du er her, vil du sikkert også ønske at komme til toppen. Der er et par muligheder, du kan tage en svævebane, eller hvis du er mere af en eventyrlystne type, kan du vandre til toppen. Opstigningen er absolut værd, når du når toppen, er udsigten fantastisk. Table Mountain er også hjemsted for rock hyrax (som ligner en blanding mellem et egern og en mus), pindsvin, mongooses, slanger og skildpadder og nogle legesyge aber, der altid er på jagt efter mad.

Table Mountain, Sydafrika
Table Mountain, Sydafrika

2. Robben Island

Robben Island ligger syv kilometer ud for kysten af Sydafrika, den er 3,3 km lang og 1,9 km bred. Det berygtede fængsel, hvor Nelson Mandela blev holdt som politisk fange i 18 år (1964-1982) er placeret på Robben Island. Fængslet er en gribende og bevægende attraktion og en tur her, vil give dig mulighed for at se, hvordan fangerne boede. Når du ankommer til Nelson Mandelas 7 gange 7 fod store celle, finder du en kopi stol, måtte, skål og tæppe. Uden for cellen vil du se en liste over de fødevarer der engang blev serveret i fængslet og også de separate menuer for sorte sydafrikanere, blandet race / asiater og hvide sydafrikanere. Færger sejler til Robben Island fra V & A Waterfront i Cape Town seks gange om dagen. Du skal selv sørge for at booke din færge tidligt, da besøgende til øen er begrænset til 1800 mennesker om dagen og ventelisten kan være lang.

Robben Island, Nelson Mandela fængsel, Sydafrika
Robben Island, Nelson Mandela fængsel, Sydafrika

3. Garden Route

The Garden Route er en meget naturskøn strækning på den sydøstlige kyst af Sydafrika, der starter ved Mossel Bay og slutter ved Storms River. Der er forskellige gode steder at gøre stop undervejs herunder to byer på listen - Knysna og Oudtshoorn. The Garden Route har ti forskellige naturreservater, der er hjemsted for delfiner, sæler og den truede sydlige rethval. Ud over marinelivet, er der næsten 300 arter af smukke multi-farvede fugle, der lever her. For at se dette område er det nok bedst at leje en bil eller Baz Bus som er et godt billigt alternativ.

4. Knysna

Knsyna er en charmerende by i midten af Garden Route, som fortjener en særlig omtale. Det er absolut værd at stoppe her, fordi det er sådan et fantastisk sted at have det sjovt, slappe af og nyde nogle gode fødevarer. Kynsna tiltrækker mange kunstnere på grund af den dejlige udsigt og afslappende atmosfære, som giver hele byen et boheme fornemmelse. Et område, der appellerer til både kunstnere og vandsport fanatikere er Knysna Heads. Her kan du finde en lagune, som er perfekt til at hoppe på bølgerne, og det er også kendt for sine utrolige solnedgange. Knysna er et perfekt sted at stoppe og slappe af i et par dage,og selv lokale sydafrikanere er alle enige om, det er helt sikkert en af landets ægte perler.

Knsyna, Sydafrika
Knsyna, Sydafrika

5. Stellenbosch

Stellenbosch er Sydafrikas næstældste by blev etableret i 1679. Byens højdepunkt er den utrolige vinrute, som kan prale af 44 vinkældre. En bred vifte af vine bliver produceret i området, og mens det er klassificeret som Cabernet er en af favoritterne Pinotage. Som du rejser fra kælder til kælder finder du området meget venlige overfor besøgende. Hver kælderindgang er tydeligt skiltet og mange af kældrene tilbyder ture samt fantastiske frokoster i smukke haver eller restauranter. Naturligvis vil du have mulighed for at nyde en eller to flasker lokalt produceret vin!

6. Oudtshoorn

Oudtshoorn er måske et usædvanligt valg, men det er stadig et stop værd, når du rejser i Sydafrika. Hvis du nogensinde har haft lyst til at ride på en struds så er Oudtshoorn stedet at besøge. Det er kendt som strudse-hovedstaden i Sydafrika og her kan du faktisk ride på en eller bare prøve deres æg. Mange hoteller serverer strudseæg til morgenmad og æggene er naturligvis temmelig store og meget rig på smag. Kødspisere har måske lyst til at prøve strudsepølser og -bøffer, der også er let tilgængelige. Men Oudtshoorn handler ikke kun om strudse. De store kulisser gør det populært for cyklister og folk, der ønsker frisk luft efter Cape Town’s vanvid.

7. Durban

Durban er Sydafrikas tredjestørste by, men det er også den hyggeligste. Durban er berømt for sin "Golden Mile", som er en streng af strande fyldt med surfere. Det er også en haj-frizone som altid er en bonus. Efter en afslappende tid på stranden, så tag til Durban promenaden, hvor du kan finde forskellige hoteller, barer, restauranter, butikker og Marine World Aquarium. Durban har et stor indisk samfund og Victoria Indian Street Market er meget populært. Her kan du se moskeer, templer, eksotiske butikker og restauranter, hvor du kan prøve nogle lækre indiske restauranter.

8. Kruger National Park

Ingen tur til Sydafrika ville være komplet uden at besøge Kruger National Park. Parken er Afrikas ældste nationalpark og blev oprindeligt grundlagt i 1898. Kruger ligger fem timer nord for Johannesburg og er hjemsted for et stort udvalg af dyreliv, herunder den berømte "Big Five" (bøffel, elefant, leopard, løve og næsehorn). Når du besøger du kan leje en firhjulstrækker til  at udforske parken og vælge at bo i enten en bungalow, campingvogn, hytte, sommerhus eller på en campingplads. Du kan også vælge at tage på en tour. Dette tillader dig at blive taget omkring af fagfolk, som kender alle aspekter af parken og dens dyreliv.

Kruger National Park, Sydafrika
Kruger National Park, Sydafrika

9. Soweto

Selvom Soweto er ikke det smukkeste sted, er detr klassificeret som en af de vigtigste og mest berigende i landet. Soweto er en kæmpe township hvor 3,5 millioner mennesker kalder 90 kvadratkilometer planløs bebyggelse hjem. Området er opdelt i tre forskellige områder - de rige, middelklassen og de fattige. Der er store områder, der er omfattet af blikskure, hvoraf de fleste er blevet bygget af de mennesker, der bor i dem. En rundtur i Soweto er meget ydmygende og er den sikreste måde at besøge en township. Du kan blive introduceret til nogle af beboerne i deres eget hjem og taget til en Shebeen (en gang en ulovlig bar i Sydafrika), hvor du kan få en snak med de lokale. Du kan også opleve Nelson Mandelas gamle bopæl og Hector Pieterson Memorial.

Soweto, Sydafrika
Soweto, Sydafrika

10. Drakensberg-bjergene

Drakensberg bjergene strækker sig cirka næsten 1.000 kilometer langs hele længden af KwaZulu-Natal vestlige grænse. Det er et utrolig sted, hvor du kan vandre,  se på fugle, ride eller tage på en safari. Der er også mulighed for at stier for køretøjer, cykle, klatring eller white water rafting. Den kongelige Natal National Park som er vurderet som en af de smukkeste dele af Drakensberg anbefales også. Den er hjemsted for Mont-aux-Sources (en af de højeste bjerge i Drakensberg) og det fantastiske Tugela vandfald. Der er mange øko-ture tilbud herunder Karkloof Canopy, der tilbyder en tur på stålkabel placeret 30 meter over skovbunden. Dette giver dig mulighed for at være vidne til det utrolige natur og fugleliv.

Sydafrika er en utrolig og forskelligartet land, og der er mange gode steder at besøge. Forhåbentlig vil denne top ti  hjælpe dig med at planlægge din rejse.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar