lørdag den 27. december 2014

Gå på opdagelse i Edmonton, Canada

Edmonton er hovedstaden i den canadiske provins Alberta og en af Canadas mest folkerige byer. Det er også en by, der er svømmer i kultur og hjem for fantastiske festivals året rundt tidsplan, flotte museer, et fantastisk udvalg af sport, smukke parker og andre attraktioner.

Uanset om du er fan af arkitektur, kunst, historie, idræt, musik eller natur, er der noget for dig i Edmonton. Shoppere vil nyde West Edmonton Mall, det største indkøbscenter i Nordamerika og et af de største i verden; for en unik ferieoplevelse, kan du reservere et værelse på det luksuriøse Fantasyland Hotel placeret inde i West Edmonton Mall. Men så fristende som det end må være, skal du ikke bruge hele din ferie i Edmonton inde i indkøbscentret. Tag ud for at fange et glimt af nogle af disse betagende attraktioner i Edmonton.

Muttart Conservatory

Muttart Conservatory, med sine smukke glas pyramiderne, er en varetegn for Edmonton, du ikke må gå glip af. Disse botaniske haver, som ligger i det nordlige Saskatchewan River valley nær downtown, er tegnet af arkitekt Peter Hemingway og har modtaget besøgende siden 1976.

Muttart Conservatory, Edmonton, Canada
Muttart Conservatory, Edmonton, Canada
Muttart Conservatorys unikke struktur består af fire pyramider, der tjener som drivhuse året rundt til havens mange eksotiske planter og blomster, der ligger omkring en central kerne. Tre af pyramiderne huser permanente udstillinger, mens den fjerde huser sæsonmæssige udstillinger. I de tempererede pyramider, kan du se planter fra tempererede områder i Nordamerika, Australien og Asien, herunder eukalyptustræer, pampas græs, Redwoods, papegøje fjer og meget mere. De tørre Pyramid femviser planter fra verdens ørkenområder, såsom agave, og den tropiske pyramide byder på planter fra verdens tropiske himmelstrøg, som orkideer og paradis fugle.

Art Gallery of Alberta

Den fantastiske og unikke struktur, der indeholder Art Gallery of Alberta blev oprindeligt designet af brutalist arkitekt Don Bittorf og nyrenoverede af Randall Stout Arkitekter, Inc. Det nye galleri, som åbnede sine døre i januar 2010, kan prale med 7900 kvadratmeter udstillingsareal og er hjemsted for mere end 6.000 kunstværker. Galleriet holder kunstkonkurrencer for nye lokale kunstnere samt talrige udstillinger af værker fra lokale og internationale kunstnere. Lokale kunstnere opfordres jævnligt til at indsende deres arbejde til udstillingen.

Alberta Legislature Building

Alberta Legislature Building blev bygget mellem 1907 og 1913 af arkitekterne Richard Blakely og Allan Merrick Jeffers. Denne overdådige struktur, bygget i Beaux Arts stil, der var på mode dengang, inkorporerer egyptiske, græske og romerske arkitektoniske elementer og er hjemsted for mindesmærker for Chief Crowfoot, Prinsesse Louise, hertuginde af Argyll og Lois Hole. Gratis ture indenfor er tilgængelige med jævne mellemrum i hele ugen.

Alberta Legislature Building, Edmonton
Alberta Legislature Building, Edmonton

North Saskatchewan River Valley

The North Saskatchewan River Valley Parks består af en samling af mere end 20 parker og naturlige attraktioner langs North Saskatchewan-floden, som løber gennem det centrale Edmonton. Kollektivt udgør disse parker det største bypark-systemet i Nordamerika, med mere end 7.400 hektar af udendørs plads. Naturelskere vil sætte pris på mere end 160 kilometer vandre-og cykelstier, som er en del af de 309 kilometer af Waskahegan Trail. Rekreative muligheder omfatter cykling, vandreture og golf om sommeren, og langrend, skøjteløb og alpint skiløb om vinteren.

The North Saskatchewan River Valley er hjemsted for det indfødte dyreliv, herunder bisamrotter, pindsvin, hjorte, prærieulve, kaniner og stinkdyr. Du kan også se nogle af de største lunde af amerikanske elmetræer tilbage i verden, sammen med Lodgepole fyr, hvidgran, basswood, hvid birk, asp, Manitoba ahorn og jack fyr.

Strathcona Canadian Pacific Railway Station

The Strathcona Canadian Pacific Railway Station blev bygget i 1907 og 1908 for at være den nordlige endestation for Calgary og Edmonton Railway. Denne maleriske struktur findes i hjertet af det gamle historiske Strathcona distrikt; Det indeholder en række renæssance genopførelser og klassiske arkitektoniske elementer, herunder dets polygonal tårn, dets Tyndall-stil murværk, sine vinduer og tag. Det blev aktivt brugt som en banegård indtil 1980 og var hjemsted for Iron Horse Natklub i 12 år fra 1998 til 2010.

Strathcona Canadian Pacific Railway Station, Edmonton
Strathcona Canadian Pacific Railway Station, Edmonton
Hvis du holder din ferie i Edmonton i år, så forbered dig på at blive blændet af nogle af denne travle bys mest tiltalende attraktioner. Uanset om du nyder kunst, arkitektur, smukke blomster og eksotiske planter, eller det store udendørs frirum, er der noget for enhver smag i Edmonton. Få mest ud af din Edmonton ferie og  besøg så mange af disse seværdigheder, som du kan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar