onsdag den 31. december 2014

10 smukke steder du skal besøge i Irland

Traditionel og naturskøn, Irland er også kendt som smaragd-øen på grund af de smukke grønne marker, der dækker landskabet. Her er du garanteret fantastiske omgivelser, en varm velkomst og en perfekt pint af den mørke slags. Dublin er en meget populær by at besøge, men for at få mest ud af de unikke landskaber Irland har at tilbyde, bliver du nødt til at udforske lidt længere væk. Bortset fra den livlige hovedstad, er her ti af de smukkeste steder at besøge i Irland:

1. Kerry

Beliggende i provinsen Munster finder du Kerry County. Hovedbyen i dette område er Tralee, men den vigtigste er Killarney. Søerne i Killarney er et område af enestående naturskønhed og kan findes i det bjergrige Killarney National Park. The Ring of Kerry (Iveragh halvøen) er en mystisk del af landet, perfekt til udendørs aktiviteter især cykling, golf, vandre- og vandsport. Overvej også en tur omkring Kerry Ring. 180 kilometer, det er en lang rejse, men det giver en glimrende mulighed for at opleve den smukke udsigt fra kystvejen.

Killarney National Park, Irland
Killarney National Park, Irland

2. Cork

Cork er det sydligste og største amt og ligesom sin rival Kerry også i Munster. Området er kendt som "The Rebel County" efter den rolle Cork spiller i den irske uafhængighedskrig. Ilnacullin (Garinish Island) er en meget populær turistattraktion, der er kendt for sin naturlige skønhed og omgivelser. Her finder du vidunderlige tropiske planter, smukke italienske haver og det særprægede Martello Tower. Dyreelskere bør også besøge 'Fota Wildlife Park, de 28.000 hektarer er ikke som en normal zoo - alle dyr vandre frit.

Martello Tower, Cork, Irland
Martello Tower, Cork, Irland

3. Kilkenny

Kilkenny er en populært turistby og dens mange pubber har været vært for mange bachelor-arrangementer gennem årene. Hvis du er glad for en fadøl eller to, så prøv at tage en tur til Smithwick bryggeri - det er et interessant besøg i en by berømt for sin ølproduktion. I centrum af Kilkenny finder du det store stenslot, som har været et centralt punkt i byen i over 800 år. Byen er også respekteret for sin pulserende kulturelle scene, og den årlige sommer Arts Festival bestående af teater, dans, litteratur, musik og visuel kunst bør du ikke gå glip af.

Kilkenny Slot, Irland
Kilkenny Slot, Irland

4. Galway

Galway er en middelalderlig by på vestkysten af Irland, der sidder på floden Corrib mellem Lough Corrib og Galway Bay. Det er uden tvivl et af de smukkeste steder at besøge i Irland. Engang valgt som en af verdens mest sexede byer, er Galway er kendt for sin gamle arkitektur og også for sin pulserende kunst og kulturelle scene. En af de bedste måder at udforske området er med båd. Prøv "Corrib prinsesse", som har afgang fra Woodquay for en afslappende 90 minutter krydstogt. Lige uden for byen Galway er Connemara National Park, hvor du finder naturskønne bjerge, store vidder af moser, heder, skove og Connemara ponyer.

5. Giants Causeway

Hvis du besøger County Antrim i Nordirland må du ikke gå glip af Giants Causeway - 40.000 naturlige basaltsøjler dannet af et gammelt vulkanudbrud. Stedet er udnævt som UNESCO verdenskulturarv og også som nationalt naturreservat. Et område omgivet af mytiske fortællinger, den mest udholdende er legenden om Finn McCool. Den irske gigant Finn siges at have skabt Causeway efter et skænderi med den skotske gigant Fingal. Andre attraktioner i området omfatter et damptog, der tager en rejse til Bushmills, hvor du kan prøve traditionel irske whisky.

Giants Causeway, Irland
Giants Causeway, Irland

6. Donegal

Donegal er et usædvanligt amt fyldt med venlige samfund og en betagende udsigt. Mange besøgende nævner Donegal som deres foretrukne område i Irland og folk rejser fra hele Irland for at udforske de naturligt smukke omgivelser. En af de amtslige skatte er Glenveagh National Park, som er perfekt til udendørs aktiviteter såsom gåture og laks & ørred fiskeri. Her finder du forrevne bjergrige landskaber, sandstrande, klare søer og den sene victorianske dårskab, Glenveagh Slot.

Glenveagh National Park, Donegal, Irland
Glenveagh National Park, Donegal, Irland

7. Glendalough

Glendalough er virkelig smuk og meget fotogen, beliggende i en iskold dal ved siden af rolige søer. Hvis du sætter pris på historie eller arkitektur, så besøg derefter de gamle to runde tårne på St Kevin Kirke og en ruineret katedral. Naturelskere kan også bare nyde gåture langs stier og omkring søerne. Der er forskellige stier at vælge imellem - kortere til dem, der søger en blid spadseretur eller 16 kilometer vandreture tværs over bjerge for mere seriøse vandrere.

Glendalough, Irland
Glendalough, Irland

8. Aran Islands

Aran Islands er en samling af tre øer, der er beliggende ved udmundingen af Galway Bay. De smukke og isolerede øer har tiltrukket og inspireret mange irske kunstnere og digtere i årenes løb (herunder de førende kunstnere Seán Keating og Liam O'Flaherty). Bortset fra de unikke vejr-voldsramte landskaber omfatter andre bemærkelsesværdige attraktioner flere jernalders forter og Teampull Bheanáin, som anses for at være den mindste kirke i verden.

9. Bru na Boinne

Beliggende på bredden af Boyne, er Bru na Boinne en del af UNESCO’s verdansarv, og en af de største og vigtigste forhistoriske megalitiske steder i Europa. Samlingen af kammergrave, stående sten og henges forud de egyptiske pyramider, der går af navnene på Dowth, Knowth og Newgrange. De to sidstnævnte kan kun besøges på en tur, hvor, hvis du ønsker at tage din tid kan vare op til en halv dag hver.

Bru na Boinne, Irland
Bru na Boinne, Irland

10. Sligo

Landskabet omkring byen Sligo er overordentlig smuk, især kysten. Den Knocknarea Mountain dominerer landskabet og her vil du finde en 12 meter høj stenvarde, som er den mytiske gravplads af den legendariske dronning Maeve af Connaught. Sørg for at tage et besøg på Carrowmore - den største kirkegård fra stenalderen i Irland og landsbyen Drumcliff, som er de endelige rastepladser for de berømte digter WBYeats. Sligo er også et stort område at afprøve surfing - den irske måde!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar