lørdag den 3. januar 2015

10 lande i Østeuropa du ikke må gå glip af

Selvom det er svært at undslippe folkemængderne i Vesteuropa, er mange lande i Østeuropa ofte overset som rejsemål. Østeuropa har meget at tilbyde besøgende, og det er også hjemsted for nogle af de smukkeste lande i verden. Fra sandstrandene i Bulgarien til den barokke arkitektur Dubrovnik, her er nogle de smukkeste lande at besøge i Østeuropa:

1. Tjekkiet

Tjekkiet ligger i hjertet af Europa, og det er et fantastisk sted prydet med kultur, historie og legender. Det har også en af de smukkeste og mest romantiske hovedstæder i Europa. Prag er en populær destination for storbyferie og kan prale af nogle af de bedste øl og smukkeste kvinder i verden.

Prag, Tjekkiet
Prag, Tjekkiet
Længere væk er hele Tjekkiet er strøet med slotte, fra Hluboka Slot - den første gotisk borg i verden (1250), til Cesky Sternberk Slot - det bedst bevarede Boheme Palads. Det imponerende Mikulov Slot er et fint eksempel på barok arkitektur og Svihov Slot har en karakteristisk fornemmelse af renæssance. Du vil også finde store bjergområder, coquette landsbyer, en hektisk historie og enaf de rigeste kulturer på kontinentet. Den spændende tjekkiske republik er unægtelig det mest attraktive land i Østeuropa og måske også en af de mest elegante.

2. Kroatien

Kroatien er et dejligt land i Sydøsteuropa. Det har en tusindårig historie og blandede kulturer, forskelligartede landskaber og en fantastisk kystlinje. Det er hjemsted for 1.185 øer og et eventyrligt fastland, hvilket gør det til et perfekt feriemål og det bedst bevarede citadel i verden. Hvis du besøger bør du besøge nationalparken på Brijuni-øerne, den smukke Plitvice Lakes National Park i Lika og fødested for Marco Polo - Korcula Island. Selvfølgelig skal du også besøge Dubrovnik med sin smukke barokke arkitektur og hav af røde tage. Det er ofte beskrevet som en juvel, der skinner i Adriaterhavet fra det 6. århundrede, og er beskyttet af mure og af natur.

Plitvice Lakes National Park i Lika, Kroatien
Plitvice Lakes National Park i Lika, Kroatien
Split (den næststørste by i Kroatien) har en unik charme. Det er et sted, hvor du kan finde hyggelige terrasser bygget på ruiner og hvor du kan slappe af mellem historie og sagn, mens du drikker din kaffe på Diocletian Palace. Zagreb, hovedstaden i Kroatien er en smuk og kulturel by fyldt med fordomsfri og imødekommende mennesker.

3. Tyrkiet

Tyrkiet byder på meget mere end blot billige ferier. Det er en skat af et land fyldt med historie, god mad og rig kultur, og alt dette i fantastiske omgivelser. Tyrkiet er en farverig blanding af filosofier og traditioner, spredt over to kontinenter. Med 8.000 kilometer kyststrækning lagt langs tre forskellige have, forbinder landet Europa med Asien, og låner deres traditioner og blander dem sammen.

Et af de smukkeste steder i Tyrkiet er Cappadocia regionen, hvor bakker i månelandskab synes at være uvirkeligt og et vidunder af naturen. Istanbul er den mindeværdige by, hvor øst møder vest. Den er berømt for sine fantastiske moskeer, Grand Bazaar, rig kultur og fantastiske arkitektur.

Luftballoner i Cappadocia regionen, Tyrkiet
Luftballoner i Cappadocia regionen, Tyrkiet
I et så forskelligartet land, er der noget for enhver smag, fra smukke strande til de arkæologiske steder i Anatolien, fra den livlige ferie-favorit Bodrum til Efesos, som engang var handelscentrum for den antikke verden. Når du er i Efesos, skal du sørge for at se resterne Artemis templet, som var et af de syv vidundere i den antikke verden.

4. Montenegro

Der er ingen andre sted så lille og fyldt med så mange naturligt smukke områder som Montenegro. Montenegro kaldet " Middelhavets skjulte perle", er opdelt i tre regioner - kystområdet i vest, som har den smukke Riviera (Ulcinj og Budva), den centrale region med forbløffende parker og det høje bjergrige område.

Montenegro, det første økologiske land i verden, har den næststørste canyon (Tara), den smukkeste strand i det gamle kontinent i 1905- Den slaviske strand og "mosaik-stranden" i Becic. Det er også hjemsted for det største fuglereservat i Europa og mange andre smukke og unikke steder. Velsignet med en vild skønhed, er landet som fik sin uafhængighed den 3. juni 2006 blevet et højt respekteret rejsemål.

5. Rusland

Det største land i verden er også hjemsted for en meget smukke natur. Bemærkelsesværdige områder er de ældste bjerge – Ural-bjergene og den dybe Baikal søen. Rusland er et land, der fødte så mange kunstnere, der dækker alle kulturens felter. Rusland holder de vigtigste samlinger af kunst, fabelagtige museer, skattede monumenter spredt over hele det russisk territorium. Det har også nogle af de fineste eksempler på religiøs arkitektur i verden.

Rusland har ekstraordinær kultur og arkitektur, der kan skyldes det faktum, at det spænder 11 tidszoner på tværs af to kontinenter - Europa og Asien.

6. Rumænien

Rumænien er et land, der krydses af Karpaterne og omkranset af Sortehavet. Det er også et af de smukkeste lande i Østeuropa. Den smukkeste del af Rumænien er unægtelig det centrale, hvor Transsylvanien ligger omgivet af bjerge. Også kendt som hjemsted for Dracula, er det et fantastisk sted, og hvor du nemt kan se, hvordan det ville have inspireret Bram Stoker til at skabe den mest berømte vampyr nogen sinde.

Andre interessante steder at besøge i dette dejlige land, er Sibiu, som er den europæiske kulturhovedstad, Sighisoara, den bedst bevarede beboet citadel og Brasov, som er den kosmopolitiske by for foden af bjergene. Bucovina er et meget specielt sted, hvor tiden er stoppet. Her finder du de smukkeste klostre i Europa.

Rumænske kyst-destinationer har også udviklet sig i de sidste par år nok mest på grund af de berømte strandfester, der finder sted hver sommer. Velkendte DJs tiltrækker her for unge fra hele kloden.

7. Slovenien

Slovenien har en befolkning på omkring to millioner mennesker. Det har smukke landskaber, hvor hele bakker er dækket med vinmarker og mange hektar er dækket med tyk gammel skov. Med Julian Alperne i nord, er landet en stor vinter destination, men det udgør også et fremragende feriemål for små penge. Den slovenske kyst er et udsnit af uspoleret Middelhavet, fuld af farverige fiskerlandsbyer i italiensk stil, olivenlunde og rent, klart vand.

Ljubljana, hovedstaden i Slovenien og den største by i landet, bevarer stadig et romersk præg foruden de mange arkitektoniske stilarter, der kan findes her. UNESCO udvalgte Maribor til at være Europæisk Kulturhovedstad i 2012.

Ljubljana, hovedstaden i Slovenien
Ljubljana, hovedstaden i Slovenien
Nogle af Sloveniens smukkeste steder at besøge er Rogaska Slatina, som er et magisk område kendt for sit termiske vand og dets afslappende omgivelser og Bled, en stilfuld bjerg-resort. Portoroz er den mest populære badeby-destination og Postojnagrotten er en fremragende 20 km grotte og en af de mest fantastiske seværdigheder i naturlig skønhed.

8. Estland

Estland har mange smukke områder og er et stadigt mere populært turistmål. Tallinn (hovedstaden) er især meget populær til weekendture. Den har en særlig charme med dejlige brostensbelagte gader og smukke bygninger. Hovedstaden er også afgrænset af 35 forsvarstårne, med et fantastisk rådhus. Det har en gotisk skønhed, som forbløffer historikere, der har kaldt det en ekstraordinær konstruktion, og sammenligner det med Palazzo Vechio i Firenze.

Estland landskab er også et paradis for ornitologer. Det havde faktisk en rekord i 1999 for det højeste antal fuglearter set i en enkelt dag (189). Med en meget interessant traditionel kultur og spændende arkitektur, er Estland et smukt land, og en stor rejsedestination.

9. Ukraine

Ukraine er det næststørste land på det europæiske kontinent. Et godt sted at starte er byen Lviv i det vestlige Ukraine. Det er en kulturel kommune med en rig historie og en smuk kombination af arkitektoniske stilarter. Med et imponerende historisk centrum, er Lviv en fantastisk destination for turister over hele verden, især for historie og kultur fans.

Kiev, hovedstaden og den største by i Ukraine, er et virkelig smukt sted oplyst af sine fantastiske gyldne kupler, som er omfattet af elegante parker og fyldt med nogle store restauranter. Resten af Ukraine er rig på naturressourcer og smukke landskaber som Krim, Karpaterne, Donau-deltaet og den animerede Odessa. Takket være dens tempereret klima, forskelligartede landskabsformer og dets geografiske placering, er Ukraine et perfekt og meget overkommelig rejsemål for både vinter og sommer.

10. Bulgarien

Bulgarien var et land, der brugte en masse tid i anonymitet, men i de senere år, er det blevet et populært turistmål. Bulgarien er fyldt med sandstrande på Sortehavskysten, skiferiesteder, solide skove, spændende arkitektur, god mad og et livligt natteliv. Sofia, Bulgariens hovedstad, er en af de ældste byer i Europa og et vigtigt kulturelt centrum. De mest populære destinationer i landet er; Sunny Beach - den største strandby med mere end 800 hoteller langs Sortehavskysten og Varna den livlige sommerdestination, berømt for sit natteliv. Rousse er kendt som "Det lille Wien”, Pamporovo er et moderne skisportssted og Bansko er den bedste destination for vinterferie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar