søndag den 11. januar 2015

10 historiske turistattraktioner i Rom

Rom, hovedstaden i Italien, er et must see for de fleste mennesker og perfekt til storbyferie i foråret eller sommeren. Rom er en travl, pulserende og kosmopolitisk by fyldt med kunst, kultur, god mad og ekstraordinær historie. Gåture langs gaderne i Rom er som at gå ind i et frilandsmuseum og et sted, hvor moderne indtryk blandes sammen og skaber en unik og overraskende atmosfære. De fleste mennesker ønsker at afkrydse alle de vigtige historiske seværdigheder, når de besøger Rom. For at hjælpe dig med dit ophold, er her en kort Rom-guide over 10 historiske attraktioner i Rom, du ikke må gå glip af:

1. Colosseum i Rom (Coliseum)

Colosseum er nok det mest ikoniske monument i Rom, det er et symbol på byen i hele verden. Dens rigtige navn er Det Flaviske Amfiteater, men alle kender det som Colosseum. Det er bygget i 72 e.Kr. af kejser Vespasian, men det blev først færdigopført otte år senere af hans søn Titus. Colosseum var stadion under romertiden og kunne underholde op til 80.000 ligesom vores fodboldstadion. Gladiatorer og vilde dyr kæmpede her og bød på grusomme og barbariske shows for begejstret og hujende tilskuerne. Historien om stedet inspirerede Ridley Scotts storfilm ”Gladiator” med Russell Crowe i hovedrollen.

Colosseum i Rom, Italien
Colosseum i Rom, Italien

2. Trevi-fontænen

Trevi-fontænen er sandsynligvis det mest berømte springvand i byen. Springvandet blev gjort berømt af filmen "La dolce vita" ("Det søde liv") af Federico Fellini, hvor Anita Ekberg svømmede i dets kunstneriske vand efterfulgt af Marcello Mastroianni. Den er tegnet af arkitekten Salvi i 1735 og dens mange skulpturer er repræsentationen af opdagelsen af kilden til vand. Hvert år besøger tusindvis af mennesker pladsen og kaster en mønt i for at sikre at kunne vende tilbage til Rom en anden gang.

Trevi-fontænen i Rom
Trevi-fontænen i Rom

3. De 5 Kejserfora

Når du besøger de 5 Kejserfora, er det virkelig som at gå i det gamle Rom. Der er Caesars forum (51-29 f.Kr.), Augustus forum (år 2 f.Kr.), Vespasians forum/ Forum Pacis (75 e.Kr.), Nervas forum/Forum transitorium (97 e.Kr.) og Trajans forum (107-113 e.Kr.). Det arkæologiske område er et af de rigeste i verden, og her vil du føle, at du træder ind i fortiden. Du fornemmer spændingen ved at gå på sten engang betrådt af gamle berømtheder som Cæsar og Trajan.

4. Forum Romanum

Forum Romanum er det punkt, hvor det sociale liv i det gamle Rom hovedsagelig fandt sted. For den romerske civilisation, var det en af de bedste mødesteder i byen, da det huser et marked, domstolen og de vigtigste religiøse bygninger. Blandt de vigtigste bygninger er den imponerende Titus triumfbue, bygget omkring 70 e.Kr., Maxentius basilikaen, Septimius Severus-buen og Via Sacra, som går op til Kapitol.

5. Piazza Navona

Pladsen, der er opført hvor Domitianus’ stadion tidligere lå,  bevarer netop den elliptiske form af det gamle stadion. Det er helt sikkert en af de smukkeste og mest berømte pladser i Rom, og her er uforlignelige mesterværker af mestre som Bernini, Borromini og Giacomo della Porta. På pladsen er der også tre fontæner: Fontana dei Quattro Fiumi ("de fire floders fontæne") af Bernini, Moor’s fontæne og Calderoni’s fontæne, tegnet af Giacomo della Porta. Lokale kunstnere flokkes her og turister og romere tilbringe afslappende aftener på barerne nyder god vin og tager atmosfæren til sig.

6. Piazza Venezia

Denne plads er beliggende ved foden af Kapitol og er et besøg værd især for det monumentale "Victor Emanuel-monument". Dette er en gigantisk bygning bygget helt i marmor, prydet med bronze statuer og talrige basrelieffer. Nogle sætter ikke pris på dette monument og mange sammenligner det med et kæmpe blækhus eller bryllupskage uden elegance og ikke i harmoni med sine omgivelser. Uanset hvad du måske synes om Nationernes Alter, er det nu en del af Rom og repræsenterer den nyere fortid i denne by.

7. Kapitol

Kapitol er mødested for mange aspekter af livet i Rom. I dag huser Kapitol kommunen for byen Rom, efter en gammel tradition, hvor det først var et helligt sted og senere sæde for senatet i Rom. Pladsen, hvor det er placeret har unikke kendetegn: en trapezform, en statue af Marcus Aurelius og smukke paladser prydet med statuer og springvand. Pladsen blev delvist designet af Michelangelo.

8. Peterskirken

Ingen top 10 liste over historiske turistattraktioner i Rom ville være komplet uden at nævne Peterskirken. Basilica di San Pietro ligger i Vatikanstaten, som har været residens for paverne siden 1377. Peterskirken er berømt i hele verden, og er sæde for den højeste myndighed for den katolske religion. Skønheden af pladsen antyder vigtigheden af dens rolle. De mest fremragende arkitekter og kunstnere, herunder Raphael, Michelangelo, Bernini, Giacomo della Havn og Domenico Fontana har bidraget til at skabe St. Peterskirken. Kuplen af basilikaen er klart synlig fra mange områder af byen og dominerer landskabet.

Peterskirken (Basilica di San Pietro) i Vatikanstaten, Rom

9. Den spanske Trappe (Piazza di Spagna)

Piazza di Spagna er lig med de store trin på Trinità dei Monti (bedre kendt som Den Spanske Trappe). Disse trin blev internationalt kendt i Audrey Hepburn og Gregory Peck’s film, Roman Holiday. Endeløse andre billeder er også blevet knyttet til denne trappe, og de har endda set modeshows af top modedesignere. Tjek pladsen og de omkringliggende gader for designer butikker, såsom Armani, Versace, Valentino og mange andre.

Den spanske Trappe i Rom
Den spanske Trappe i Rom

10. Pantheon

Pantheon er et stort monument, bygget i romertiden (omkring 80 e.Kr.) og usædvanligt velbevaret. Bygningen er både imponerende og fotogen med en enorm åben kuppel foroven. Det lys, der kommer ind i templet fra åbningen skaber en næsten surrealistisk atmosfære, den åbne top giver også en stor oplevelse, når det regner! Indvendig er der også grave efter vigtige folk som Raphael.

Pantheon i Rom, Italien
Pantheon i Rom, Italien

Ingen kommentarer:

Send en kommentar