fredag den 30. januar 2015

Top 10 ting at gøre i Dubai

Dubai er en by med ekstremer. Som du står i centrum af denne kosmopolitiske legeplads omgivet af en svimlende skyline og demonstrativ arkitektur, er det svært at tro, at Dubai startede livet som en lille fiskerby, før den blev omdannet til ukendelighed af den mest bemærkelsesværdige guldfeber i moderne tid. Desværre er kløften mellem de super rige og dem, der lever fra hånd-til-mund klart for alle at se. Pengekisterne hos de lokal fødte Emirater, der tegner sig for blot 12 procent af befolkningen, er vokset på ryggen af den billige arbejdskraften fra den stadig mere rigelige arbejderklasse, der ankommer til Golfen fra det indiske subkontinent.

Denne guide til Dubais top ti attraktioner vil tage dig med på en tur gennem byens forskelligartede sociale lag, med nogle af Dubais moderne perler, samt nogle af byens mere autentiske seværdigheder.

Spræng budgettet på Burj Al Arab

Medmindre din tegnebog strammer i sømmene med penge og ikke kvitteringer, er du sikkert bedre stillet ved at undgå verdens eneste uofficielle 'syv-stjernet hotel, hvis du leder efter steder at bo i Dubai. Hoteller kommer ikke mere ekstravagant end verdens højeste, som dominerer Dubais skyline allerede belejret med tårnhøje symboler på arabisk rigdom. Med bladguld som det foretrukne valg til indretning og springvand som pryder foyeren, er den mest overkommelige måde at se denne forestilling at spise i en af hotellets mange spisesteder. Der er masser at vælge imellem, men alle er dyre, så se, hvordan den anden halvdel bor er ikke billigt.

Burj Al Arab, Dubai
Burj Al Arab, Dubai

Oplev en gang seriøs shopping

Hvis du kan lide din shopping surrealistisk, den er kolossale Mall of the Emirates ejendommelig nok for de fleste. Med sin helt egen indendørs skibakke, hvor sneen er lavet på stedet, kan du nyde de frynsegoderne fra et alpin-resort i en af verdens varmeste lande. Du vil ikke finde gode tilbud i Dubais indkøbscentre, men hvad du vil finde er designernavne til designer priser, sammen med masser af elektronik, som du finder til billigere priser end her i Europa.

Prut dig til et godt køb på Gold Souk

En vare du vil være i stand til at købe for til en røverpris er guld. Gold Souk er enhver samlers drøm, med flere af de glitrende ting, end du vil se noget andet sted. Med mere end 300 forhandlere med speciale i salg af smykker, der alle konkurrerer om dit indkøb, skal du huske at prutte, da forventningsfulde forhandlere vil være parat til at sænke deres første pris med så meget som halvdelen. Hvis du er parat til at gå væk, kan du sikre dig et røverkøb.

Prøv et par barer

Dubai er nok en muslimsk stat, men boblerne flyder frit for at tage højde for den vestlige efterspørgsel. Loven begrænser salg af alkohol til inden for rammerne af hotelbarer, men med over 450 hoteller i Dubai alene, vil du aldrig være for langt væk fra din favorit drink. Nogle af byens mest afslappede barer omfatter en udendørs 360 grader bar med svimlende tagudsigt og Le Meridien Mina Seyahi Barasti - den eneste bar ud til Dubais gyldne strande.

Udforsk Bastakia Quarter

Ikke al Dubais autentiske charme er blevet invaderet af den ubønhørlige udbredelse af den modnet metropol. Der er stadig lommer i Dubai, som giver hentydninger til det stille liv i gamle dage. Bastakia kvarteret som er klemt inde mellem Dubai Creek og Bur Dubai-kvarter, præsenterer en boheme blanding af gallerier og caféer imellem arkitektur, som sender tankerne tilbage til de mere stille, fordums dage i en ikke alt for fjern fortid. Nyd autentiske arabiske mad eller tage en rolig vand taxatur på floden.

Se Palm Jumeirah for dig selv

Du ved et budget kender ingen grænser, når det besluttes at genvinde en ø fra Den Persiske Golf, og derefter i en dristig twist, drej sandet i en palme formet ø, som er udnævnt som det ottende vidunder i verden. Skabt i form af en palme og komplet med en stamme, krone og 16 blade, er Palm Jumeirah bestemt værd at se alene for sin "hvad på Guds grønne jord?!" faktor. Øen har egenhændigt fordoblet længden af Dubais kystlinje, som giver dig en idé om omfanget. Øen byder på tema hoteller, lejligheder, strande, lystbådehavne, restauranter og butikker. Heldigvis er tidevandet ikke en faktor.

Palm Jumeirah, Dubai
Palm Jumeirah, Dubai

Prøv kræfter med varmen på stranden

Dubai er det varmt, ikke varmt som ve Middelhavet, eller endda i Sydøstasien; dette sted er nærmest glohedt. Det kan hævdes, at stranden er det bedste sted at tilbringe din tid, måske bortset fra ved en aircondition på hotellets bar eller restaurant, men hvis du tager ned til det gyldne sand, skal du huske at tage masser af solbeskyttelse og holde dig hydreret. Mange hoteller i Dubai har deres egne private strækninger af stranden, men i form af offentlige strande, er Al Mamzar og Jumeirah Beach Park nok din bedste satsning.

Tag ud i ørkenen

Hvis du ønsker at føle sig som Lawrence of Arabia så bliver du nødt til at komme ud af byen og rejser til ørkenen. Firehjulstrækket ture i ørkenen er ekstremt populære, det samme grill i ørkenen. En anden metode til at undslippe byens skarer er en varmluftsballon flyvning over sandet, lidt dyr, men absolut pengene værd!

Spil noget golf

Dubai har en passion for golf, der grænser til det neurotiske. Hvis du er en ivrig golfspiller, er der kun få steder i verden, der kan prale af et sådant antal ubesmittet golfbaner i et relativt lille område. Mange af de store navne har haft indflydelse på byens golfudvikling med lukrative tilbud underskrevet af Colin Montgomerie, Tiger Woods og Ernie Els for at designe tre af Dubais mere eksklusive baner. Byens mest berømte golfbane er Emirates Golf Club, vært for den årlige Dubai Desert Classic, som har en af de største pengepræmie i sporten. Andre lige så imponerende muligheder omfatter Dubai Creek Golf og Yacht Club, The Desert Course - Arabian ranches og Jebel Ali kurset.

Tag på væddeløbsbanen

Den årlige Dubai Horse Racing Festival er en af de største begivenheder i den internationale hestevæddeløb kalender og dens modstykke, Dubai World Cup, er verdens rigeste løb. Med høj klasse i tilbud af faciliteter kan du nyde den elektrificerende atmosfære i komfort og med en ledsagende drink.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar