fredag den 23. januar 2015

10 steder du skal besøge i Italien

Det er forbløffende, hvor mange italienere, der vælger ikke at tage til udlandet for at holde deres ferier. Hvorfor skulle de? De har utrolig kultur, de bedste strande og bjerge at stå på ski om vinteren! Italien er uden tvivl smuk. Det er et unikt land, hvor du lige så sandsynligt vil finde skønheden i en rolig brostensbelagt sidegade eller en traditionel trattoria end i de fantastiske strande eller det ekstraordinære landskab. Her er samlet en liste over ti steder, der er et besøg værd. Nogle vil være indlysende, andre måske ikke ligeså.

1. Venedig

Venedig er en af de mest berømte byer i Italien og den er bygget på vand. Det klassificeres også ofte som et af verdens mest romantiske rejsemål. Midt i byen finder du det store torv ”Piazza San Marco", hvor den endnu mere imponerende Basilica er placeret (Det er rygtet, at Napoleon kaldte pladsen Europas tegnerum). Hvis du er ude efter kultur, vil du blive forkælet af de mange muligheder her, Venedig har verdens flest kunstneriske mesterværker per kvadratkilometer, og der er mange kirker, museer og paladser der værd at besøge. Et højdepunkt er Sukkenes Bro (Ponte dei Sospiri), som er en lukket bro, der passerer over Rio di Palazzo. Hvis du er en romantisk type og ønsker at prøve en gondol, så husk bare at tage masser af penge med - du vil blive opkrævet en mindre formue for det privilegium. Prøv også at undgå Venedig om sommeren, hvor folkemængderne kan få uudholdelige.

Venedig, Italien
Venedig, Italien

2. Milano

Milano er en af Europas rigeste byer og Italiens mode-by. Milano er kendt for sine smarte butikker og fornemme restauranter. Byen er fyldt med håbefulde modeller og modedesignere, der gør det til en mildt sagt interessant oplevelse at besøge byen. Der er også mange arkitektonisk imponerende bygninger i Milano lige fra gamle Neo-klassiske milanesiske paladser til ultra-moderne tårne og kommercielle bygninger. For dem, der ønsker at blande kultur med deres shopping og spise, skal du sørge for at besøge La Scala (en af verdens mest berømte operahuse) og Duomo, som har en utrolig marmor facade, som er turen værd alene.

3. Verona og søerne

Verona er en dejlig by, som blev gjort berømt af Shakespeares berømte historie om Romeo og Julie. Den har den tredjestørste romerske arena i Italien, og hvis du er heldig, kan du fange en opera festival i løbet af dit besøg, noget som stærkt kan anbefales. UNESCO har tildelt byen en status som Verdensarv på grund af sin bystruktur og arkitektur, der omfatter romerske ruiner og gamle slotte. Som du kan forestille dig, er Verona en meget romantisk by, så hvis du tager en partner med, så vær opmærksom på, at de kunne ende med at fri! De italienske søer er tilgængelige fra Verona og Gardasøen, Comosøen og Lago Maggiore er nogle af de mest kendte. Bjergsøerne tilbyder klassisk smukke billeder fra Italien og flankeres af søvnige brostensbelagte landsbyer og afsondrede haver.

4. Bologna

En by er kendt for sin skønhed, venstreorienterede politik, rigdom og vigtigst sit køkken. Bologna er hovedstad i regionen Emilia-Romagna i det nordlige Italien. Hvis du ankommer med tog, skal du komme hurtigt væk fra stationen, så du kan opleve de smukke steder i byen. Der er mange arkader, der tillader dig at udforske byen, selv om det regner. Det kan anbefales, at vandre omkring i sidegaderne indtil du snubler over en af de mange smukke pladser, hvor du kan stoppe op og få en cafe eller gelato. Bologna kan også prale af det ældste universitet i verden, som blev grundlagt i 1088. Men de fleste besøger byen for at opleve de berømte kulinariske lækkerier, disse omfatter tagliatelle al ragout, lasagne, tortellini serveret i bouillon og stegt gnocchi.

5. Firenze og Toscana

Firenze er et fascinerende sted og en drøm for kunstelskere. Firenze, en populær by beliggende i de rullende bakker i Toscana, har masser at tilbyde den besøgende. Byen har mange museer fyldt med berømte malerier og skulpturer. To steder det anbefales du besøger, er Palazzo Pitti og Uffizi. Sidstnævnte huser værker af Caravaggio, Leonardo da Vinci og Michelangelo og modtager ca. 1,6 millioner turister om året (du skal bestille før, du kommer, ellers står du desværre over for en lang ventetid). Tag dig også tid til at udforske resten af Toscana. Regionen kendt som renæssance land byder på nogle af de smukkeste landskaber i verden. Det ekstraordinære landskab og kystlinjen holder feriegæster glade, og det stadigt strømmende udbud af god vin og mad vil helt sikkert behage de madglade.

Uffizi Galleriet i Firenze, Italien
Uffizi Galleriet i Firenze, Italien

6. Rom

Det er umuligt at tage en tur til Italien uden at besøge hovedstaden. Rom er en fantastisk by, som er fuld af historie, der spænder over tyve århundreder - du kan sige Rom er verdens bedste open-air museum. Som du vandre rundt i gaderne vil arkitekturen efterlade dig i ærefrygt. Der er mange steder at se, de mest berømte er Colosseum, Vatikanet, Peterskirken, Trevi-fontænen og ikke mindst Pantheon. Du vil ikke kunne opleve dem alle på en weekend, men det vil give dig en grund til at komme tilbage. Roms cafe-kultur er også en anden grund til at besøge byen, og for en ægte Rom-oplevelse kan du vælge mellem en af byens mange torve og sidde at få (en dyr) kaffe eller is. For den bedste mad i byen, skal du følge romerne til Trastevere.

7. Sorrento & Amalfikysten

Denne kyststrækning bør være på alles liste over smukke steder at besøge i Italien. Det mest berømte område er ressortet Sorrento, hvor du vil finde den vanedannende likør limoncello og masser af store vin. Byen kan også bruges som en base til at besøge Pompeji, det er den by, der blev begravet af Vesuv’s vulkanudbrud tilbage i 79 e.Kr. Yderligere finder du, langs den barske kyst, den maleriske og velhavende by Positano og byen Amalfi. Amalfikysten tilbyder en af verdens største kystnære kureture, så sørg for at leje en bil, hvis du kan. Du kanogså tage en båd fra Sorrento til øen Capri. På Capri kan du tage en tur til den smukke Blå Grotte - en havgrotte, der er fyldt med et strålende blåt eller smaragd lys. Men vær opmærksom på at Amalfikysten er et meget område travlt om sommeren.

8. Sardinien

Denne store ø lige ud for kysten af Italien er et yndet feriested for italienere og rige fodboldspillere. Det meste af tiden er det en rolig og afslappende ø men populære områder kan få meget travlt i sommeren, så du bliver nødt til at reservere tidligt for at få de bedste steder. For at nå Sardinien kan du sejle ind eller lande i Alghero, Cagliari eller havnebyen Olbia. Hele øen er smuk og i forhold til mange ferieøer i Europa, er der relativt uberørt. Der er sikkert ingen højhuset betonhoteller her - selv i de populære ferieområder er der overraskende smagfuldt. Du kan for eksempel vælge Sant'Antioco og San Pietro, da disse er de mest afsidesliggende og traditionelle områder. Sardiniens kyst er verdenskendt, og du behøver ikke at søge langt for fantastiske strande og klart vand. Det er ikke en billig ø, men det er absolut et besøg værd.

9. Apulien (Puglia på italiensk)

Et mærkeligt valg til listen vil nogle måske sige. Her kan du nyde den vidunderlige natur, Adriaterhavskysten har at tilbud. Denne del af Italien er perfekt for dem, der ønsker at prøve en ægte smag af det reelle Italien samt det fabelagtige blå hav og strande. Andre grunde til at besøge denne region er det fremragende køkken, smukke barokke byer og maleriske olivenlunde og frugtplantager. Regionen er særligt populær blandt kunstelskere.

10. Sicilien

Den største ø i Middelhavet udgør en fremragende feriedestination. Ligesom Sardinien har Sicilien fremragende strande og et vidunderligt køkken men langt billigere. Du vil også have den luksus at kunne tage til De Æoliske øer og Pantelleria Lampedusa, som er alle i nærheden og meget tilgængelig. Sicilien er en traditionel og rustik ø med en rig kultur og en potent blanding af arkitektur, kunst, mad, litteratur og musik. Her kan du tilbringe din tid siddende på strandene, besøge arkæologiske udgravninger eller få smagsprøver på lokalt fangede fisk. Sørg for at gøre et besøg i Selinunte, som er en gammel bygning, der indeholder fem templer centreret omkring en højborg. Den østlige kyst af Sicilien er mere udviklet og turistvenlig og vestkysten er mere uberørt. Mens du kører ned til sidstnævnte, vil du blive overrasket over hvor venlige det Sicilianske folk er, og hvor glade de er over, at du valgte at besøge Sicilien.

Sicilien, Italien
Sicilien, Italien
Det var listen over 10 af de smukkeste steder at besøge i Italien. Det er helt sikkert et svært valg, hvor du skal vælge at tage hen på din ferie til Italien. Og hvis du planlægger et besøg, kan det fremragende UNESCO Verdensarv sted Cinque Terre, den solbeskinnede Riccione, smukke Pisa (og det skæve tårn), feriestedet Selva di Val Gardena i de luksuriøse alper og de grønne snoede dale i historiske Umbrien også anbefales.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar