fredag den 6. februar 2015

10 af de smukkeste steder at besøge i Spanien

Med sit solrige klima og tusinder af års historie og kultur, er Spanien et drømme rejsemål for mange. Med enorme landskaber, verdensberømt kyststrækning og brede strækninger af bjergkæder, er det svært at vide, hvor du skal starte. Her er ti af de smukkeste steder at besøge i Spanien:

1. Pueblos Blancos – Andalusien

De hvide landsbyer placeret på forrevne bjergskråninger i det centrale Andalusien synes næsten på steder at trodse tyngdekraften. Tidligere landsbyer, mange forfaldt som den yngre generation, der tog til til byerne for at søge arbejde. Nu har såvel lokalbefolkningen som oversøiske besøgende genopdaget deres charme, og de smalle gader, hvidkalkede huse, smukke gamle kirker og blomster-oversået pladser er blevet gendannet. Særligt dejlige landsbyer omfatter Grazalema, Vejer de la Frontera og Arcos de la Frontera.

2. Alhambra - Granada

Det utroligt udsmykkede mauriske palads, Alhambra, er en af Spaniens mest besøgte monumenter og det er ikke svært at se hvorfor. Et sprudlende kompleks af paladser omgivet af udsmykkede haver oppe på toppen af en bakke med de sneklædte tinder fra Sierra Nevada bjergene bagved, er det i en fantastisk lokation. Interiøret er ligeledes smuk med romantisk, indviklede maurisk dekorationsstil omkring fredelige gårde som kontrast til de stærkt forsimplede linjer fra senere store barokke tilføjelser.

Det mauriske palads, Alhambra, Spanien
Det mauriske palads, Alhambra, Spanien

3. Gaudis mesterværker - Barcelona

Barcelona, den stolte hovedstad i regionen Catalonien, har dynger at tilbyde den besøgende - stort natteliv, shopping og strande. Men det er de fantastagtige bygninger skabt af den legendariske arkitekt Gaudi, der er langt de største stjerner af showet. Den stadig ufærdige La Sagrada Familia, med sine amorfe tynde tårne, mærkeligt formede støttepiller og tag, er den mest besøgte af hans kreationer. Men hans beboelsesejendomme og Casa Mila er også vidunderlige, ligesom er hans mere legesyge statuer og bænke i den populære Park Güell.

4. Bedøvende natur - Picos de Europa

Spaniens natur - fra den sandede kystlinje til de store sletter - overasker konstant, men de høje toppe i Picos de Europa bjergkæderne er uden tvivl de mest spektakulære. Forrevne bjergtoppe, frodige dale og rivende floder er med til at gøre denne del af det nordlige Spanien perfekt til vandring og eventyr - whitewater rafting og snesko er særlige favoritter. Der er dynger af dyreliv også inklusive truede de Cantabriske brune bjørne og ulve.

5. Domkirken - Santiago de Compostela

Spaniens mange store gotiske katedraler vidner om landets mangeårige kristne traditioner. Måske den mest fortryllende er den enorme Santiago de Compostela. Det er en enorm bygning indhyldet i barok hvirvler, statuer og stalagmitter. Muligvis den mest bemærkelsesværdige vista, er den vestlige facade, som danner hovedindgangen, med adgang fra en storslået firedobbelt trappe. Katedralen er også det endelige bestemmelsessted for de tusinder af pilgrimme, der går vejen for St James sporet hvert år.

Domkirken - Santiago de Compostela
Domkirken - Santiago de Compostela

6. Volkaniske udsigter - Teide Tenerife

Et par timer syd fra det spanske fastland med fly, er De Kanariske Øer langt tættere på de afrikanske kyster end europæiske, og deres naturlige landskab er radikalt anderledes. Meget af jorden er vulkansk, med stejle skrænter og mørkegrå sand på strandene. I centrum af Tenerife - den mest populære af de Kanariske Øer - står det mægtige bjerg Teide, en stort snedækket vulkan. Det et stort område for vandring, og i højden er landskabet næsten måne-lignende. Der er en svævebane til toppen og udsigten fra deroppe ud mod de andre Kanariske Øer bør ikke gå glip af.

7. Smukke strande - Formentera

Spanien har over 7000 kilometer kyststrækning og lyse solrige dage det meste af året, så det er ikke overraskende, at det er et strand-Mekka. Fra turiststrande til øde strækninger af jomfru sand, er der en strand for næsten alle. Nogle af de mest uspolerede og ultra-hvide findes på bredden af den Baleariske ø Formentera. Øen ligger i Middelhavet og kun et par timers sejlads fra fastlandet. Ses Illetes er en lang kurve af hvidt sand, bakket op af bløde klitter med lavvandet ultramarin havvand, der skvulper i vandkanten.

8. Byen for kunst og videnskab - Valencia

Spanien har sin andel af fantastisk historisk arkitektur, men det er også med udkig fast mod fremtiden for mange af sine byggeprojekter i de senere år. Guggenheim museets vidunderlige kurver har virkelig sat Bilbao på kortet, men det er byen Byen for kunst og videnskab designet af den vidunderligt sprudlende spanske arkitekt Santiago Calatrava, der er højdepunktet af moderne arkitektur i Spanien. Hans amorfe bygninger i skarp hvid er en fest af skæve vinkler og usædvanlige former på ethvert tidspunkt af dagen, men de ser særligt spektakulær, når de er oplyst om aftenen.

LHemisfèric i Valencia af Santiago Calatrava
LHemisfèric i Valencia af Santiago Calatrava

9. Plaza de España - Sevilla

Den majestætiske hovedstad i regionen Andalusien, er Sevilla proppet med smukke seværdigheder og vidunderligt atmosfærisk. Plaza de Espana er designet af den lokale arkitekt Anibal Gonzalez for den store 1929 iberoamerikanske udstilling, der blev afholdt i byen og næsten ruineret den. Det er en fest af udsmykkede farverige tårne og søjlegange dekoreret med fliser og motiver. I centrum er der et enorm springvand og kanaler, som de besøgende kan flyde rundt på, på lejet vandcykler. Det er sådan et slående sted, at det ofte optræder i film - især Star Wars Episode 2 - Attack of the Clones.

Plaza de España, Sevilla, Spanien
Plaza de España, Sevilla, Spanien

10. Romerske efterladenskaber - Segovia

Romerne regerede Spanien i over 700 år, og der er påmindelser om deres tilstedeværelse over hele landet. Måske mest bemærkelsesværdig er den vidunderligt bevaret akvædukt ved Segovia i det centrale Spanien. Den blev brugt af de gamle romere til at bringe vand til byen. Et sæt af yndefulde buer i dobbelt-højde, der er 2950 meter lang, og som er holdt sammen kun med vægten af tyngdekraften på omhyggeligt udskårne blokke, der udgør den. Der findes ingen mørtel. Med sine 167 buer, når den på sit højeste punkt når næsten 900 meter i højden - en utrolig ingeniørmæssig bedrift.

Akvædukten ved Segovia, Spanien
Akvædukten ved Segovia, Spanien
Selvfølgelig er det næsten umuligt bare at vælge ti steder i Spanien, så hvis du planlægger at udforske mere af dette smukke land må du heller ikke gå glip af den dramatiske dyb kløft i byen Ronda, den undervurderede by Girona og Costa Brava kysten, bjergkæden Pyrenæerne, den historiske bjergtop by Toldedo, solbeskinnede San Sebastian, elegante Salamanca, Spaniens pulserende hovedstad Madrid og de maleriske Baleariske Øer (bare sørg for at undgå over-udviklede turistområder)!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar