søndag den 8. februar 2015

Top 10 destinationer og attraktioner i Indien

Det smukke og sagnomspundne land Indien er kendt for sin ekstreme, historie og enorme mangfoldighed. Landet er stadig et af de mest populære rejsemål i verden og tiltrækker backpackere, kulturelle og åndeligt søgende og så dem, der bare søger en god fest. Elsk det eller had det, din tur til Indien vil garanteret blive en af de mest mindeværdige oplevelser i dit liv. Her er anbefalinger til de 10 steder i Indien, du bør besøge...

1. Agra

Agra er en uundgåelig destination på din tur til Indien. Der er mange steder af interesse for besøgende i Agra, det mest berømte er selvfølgelig det ikoniske og smukke Taj Mahal. En del af UNESCO verdensarv og et evigt symbol på kærlighed (det blev bygget af en kejser til minde om hans tredje kone). Den hvide kuppelformede struktur kan prale med fint detaljerede interiør, rolige haver og en samling af andre imponerende bygninger.

Taj Mahal, Agra, Indien
Taj Mahal, Agra, Indien
Agra Fortet er søster et monument til Taj Mahal og har også status af UNESCO verdensarv. Det slående fort stammer fra år 1000, men blev senere ombygget i 1500-tallet, da det skulle bruges som et palads. Tretten kilometer fra Agra Fort finder du Akbars grav, en fantastisk grav i okker-rød sandsten og et andet arkitektonisk mesterværk.

2. Shimla

Shimla er et populært turistmål beliggende i det nordvestlige Himalaya. Shimla er undertiden også kendt som ”Queen of Hills". Stedets farverige koloniale fortid er stadig tydelig i dag, og byen er præget af usædvanlige neo-gotiske bygninger omgivet af tyk skov og enestående udsigt, der giver en meget anderledes oplevelse end resten af Indien. ”The Mall” er den største shopping gade og centrum af byen, hvor turister og lokale mødes, shopper og spiser. Området har også mange klubber og barer for dem, der ønsker at sætte det et gear op.

Shimla, Indien
Shimla, Indien
Christ Church er også et besøg værd - det er den anden ældste kirke i det nordlige Indien og dens blyindfattede ruder er designet i en karakteristisk stil, som du ikke finder andre steder. Du må heller ikke forlade Shimla uden at besøge Jakhu Hill - den højeste top, som også er hjemsted for mange legesyge aber, der hænger ud og venter på at blive fodret.

3. Goa

Det berømte idylliske fest sted bør du ikke gå glip af, og det er stadigt et af de mest populære steder at besøge i Indien. Hvis du beslutter dig for at tage til Gao, anbefales det ikke, at du forlader øens kystområder. Goa er den mindste stat i Indien og har langt de smukkeste strande - når du er her, ønsker du at få mest ud af dem. Mange refererer til Goa som et tropisk paradis, og når du oplever de varme temperaturer, det klare turkis vand og palmerne, er du sandsynligvis også enige. Hvis du timer dit besøg omkring Goa Carnival som afholdes hvert år i februar, vil du blive forkælet med tre dage og nætter af musik, lys, dansere og fantastisk mad. Det er her den legendariske kong Momo overtager staten og øen bliver centrum for fest. Oprindeligt kun fejret i 1800-tallet af lokalbefolkningen, men nu kommer både turister og lokale her for at få en god oplevelse og feste.

4. Mumbai

Mumbai, formelt også kendt som Bombay, er den mest befolkede by i Indien. Støjende, hektisk og forurenet, er Mumbai et smeltedigel af forskellige kulturer, religioner og ekstremer i velstand. Selvom byen udvikler sig i et hurtigt tempo, vil du desværre stadig se mange steder med fattigdom. Byen er også fødestedet for indisk film, og der er mange biografer, hvor du kan se film fra hele verden (herunder verdens største IMAX dome teater). Mumbai er en visuelt imponerende by og har et stort byområde som kan sammenlignes med størrelsen af New Yorks skyline og en fin, men eklektisk blanding af koloniale bygninger, stilfulde barer, farverige basarer og skinnende nye indkøbscentre. At finde noget at lave her vil ikke være et problem.

5. Auroville

Auroville er et fantastisk sted. Det er en eksperimentel købsstad med af internationalt samfund. Her kommer folk fra hele verden for at leve i fred, og "progressive harmoni, frem for alle trosretninger, al politik og alle nationaliteter". Det eneste formål med Auroville er at realisere menneskets enhed. I centrum af denne by er ”The Matrimandir", en kæmpe guld kugle ledsaget af ramper. Den blev placeret der af byens grundlægger som "et symbol på det guddommelige svar på menneskets inspiration til perfektion". Det har endda sit eget solcelleanlæg og inde i er en spiralrampe, der fører til et marmor rum, hvor du kan "finde bevidsthed". Omgivet af uberørte smukke haver og en fredfyldthed du ikke finder mange andre steder, gør dette til et af de mest interessante steder at besøge i Indien.

6. Pondicherry

I nærheden af Auroville findes Pondicherry, et af de mest berømte steder i det sydlige Indien for turister. Byen er fuld af koloniale bygninger, statuer, kirker og templer. De bedste områder her er Paradise Beach, The Auroville Beach, Serenity Beach og Promenade Beach. Det har samme formål som Auroville som igen giver stedet en meget fredelig fornemmelse. Her finder du også mange store interessante kirker fra begyndelsen af 1900'erne og Pondicherry bør absolut være på din liste over steder at besøge i Indien.

7. Backwaters i Kerala

Backwaters er en smuk kæde af søer og laguner langs Det Arabiske Havs kyst, som du absolut ikke bør gå glip af - de anses for at være turistmål nummer et i Indien. Færger vil tage dig overalt her, og du kan endda hyre en husbåd at bo i. I Kuttanad regionen Alappuzha kan du også oplever til bådsejladser, hvor du også kan finde slangebåde, der kan rumme op til hundrede roere. Tusindvis af fans følger med fra flodbredder og hepper på deres favorithold, hvilket giver en fantastisk atmosfære. Der er snesevis af landsbyer og samfund i hele dette område, som du kan besøge og få en reel fornemmelse af hverdagen og kulturen på dette interessante sted.

Backwaters i Kerala, Indien
Backwaters i Kerala, Indien

8. Kodaikanal

I Ghat bjergene ligger denne smukke og atmosfæriske by, som oversat betyder "gave fra skoven". Det er klart et af de smukkeste steder at besøge i Indien. Kodaikanal har mange steder af interesse for rejsende og turister. Hvoraf den ene er den Kodaikanal sø, som er en stjerne formet menneskeskabt sø. Her kan du leje heste eller cykler til at tage dig rundt på kysten. Lige øst for søen er en 20 hektar botanisk have, herfra kan du nå Coaker Walk, en 1 kilometer lang gangsti, der følger langs den sydlige del af Kodai. Forvent skovklædte skråninger, klippefyldte landskaber og smukke vandfald.

9. Gingee

Nær det større by område Tiruvanamalai, kan du finde landsbyen Gingee. Selvom selve landsbyen er temmelig almindeligt, er det hjemsted for den fantastiske Gingee Fort. Fortet, som består af tre forbløffende og massive stenbakker, tilbyder en betagende udsigt fra toppen af hver bakke. Fortet kan dateres tilbage til det 13. århundrede og er et godt mål for antropologer og historie-elskere. Hvis du ønsker at opleve de bedste udsigter, skal du forberede dig på en mindst 300 meter lang klatretur. Men vær forvisset om, at når du nå toppen vil du ikke blive skuffet.

Gingee Fort, Indien
Gingee Fort, Indien

10. Darjeeling

Darjeeling er en populær turistby i den indiske delstat Vestbengalen. Berømt for sin te-produktion og enestående natur, betragtes det af mange for at være en af de smukkeste dale i verden. De frodige grønne omgivelser, en svalende brise og en fantastisk udsigt gør det til en atmosfærisk og fotogen destination. Faktisk er Darjeeling det eneste sted i det østlige Indien, der tiltrækker et stort antal turister. De mere eventyrlystne besøgende kommer her for trekking og river rafting og mange andre nyder bare adstadigt naturskønne vandreture i de ekstraordinære omgivelser.

Darjeeling, Indien
Darjeeling, Indien

Du må heller ikke gå glip af den smukke Lake Palace i Udaipur, Kanha National Park (som var inspiration til Rudyard Kiplings Junglebogen), den mystiske by Varanasi og den omkringliggende flod Ganges, de utrolige Ajanta Caves, travle Delhi, den rige kunstneriske kultur i Jaipur, det naturskønne Kashmir og Bangalore, der ellers er kendt som "Garden City”. Nyd Indien dette smukke land!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar