søndag den 22. september 2013

Den ultimative rejseguide til Istanbul, Tyrkiet

Ja, du kan se Hagia Sofia, smage verdens bedste kebabs og modtage en pokkers god behandling på et vilkårligt antal hamams... men hvad andet er der at foretage sig i Istanbul?

Istanbul: et mash -up af øst og vest, der vibrerer til rytmen af ​​techno sufi-trommer og daglige bønner. Byen er en flade af kvarterer, der strækker sig over spidserne af Europa og Asien, og - selv samtidig støtte en befolkning på 20 millioner om (ikke alle dokumenteret ) - det er lykkedes at økologisk grave sig selv blandt bakkerne in imellem Marmara og Sortehavet. På trods af dette byens grønne sindsro, bære de lokale den ældgamle konflikt af øst og vest inden for, som manifesterer sig i, hvad romanforfatter Orhan Pamuk kalder hüzün, en slags fælles, melankolsk klagesang for tidligere grandeurs.

Færge over Bosporus

Heldigvis for de rejsende , er ingen i Istanbul villig til at opgive den hævdvundne arv tyrkiske gæstfrihed fra deres tabte imperium. Så mens arbejdsdagen bevæger sig med sneglefart mellem te pauser og pust, bliver nætterne fyldt med en forbindtligt energi, der truer med at feje en besøgende væk fra deres fødder, hvis de ikke har noget imod deres »c« og »s«. Opmærksomhed på detaljerne i alt lystbetonet: mad, virksomheden og skønhed er en vigtig del af den tyrkiske kultur. Istanbul beboernes engagement i denne tilfredsstillelse af sanserne forfører næsen med ristede hasselnødder og parfume, øjnene med forvrængede farver glaslamper, hjertet med saloner af boliger, og fantasi med de grønlige blå øjne den pige/ fyr sidder over for dig på cafeen. Spis, drik og vær güzel, çok güzel.

Best af den slagne vej

Hagia Sofia er et must for enhver amatør historiker... eller bare nogen for den sags skyld. Strukturen er betagende og en perfekt gengivelse af den konstante magtkamp mellem de kristne og islamiske verden.

Hagia Sofia, Istanbul
Hagia Sofia, Istanbul
Klar til at være over- stimuleret? Besøg Grand og Spice basarer i morgentimerne fra 8:00 til 09:00. Du vil savne folkemængderne og du får de bedste priser, når butikkerne først åbne. En gammel overtro hævder, at butiksejere skal give deres bedste pris til den første kunde på dagen for held og lykke.

Det ottende vidunder i verden

Moskeer er en anden must, især den blå moske. Vær sikker på at besøge mellem bøn timer og klæde sig ærbart. Mellem den blå moske og Hagia Sofia finder du den egyptiske obelisk, bragt tilbage til Istanbul i det 4. århundrede og rekonstrueret i sin nuværende placering i 390 f.Kr., et stykke fortjener overvejelse.

Den blå moske, Istanbul
Den blå moske, Istanbul
Sultanamet er kvarter boliger både Hagia Sofia og Den Blå Moske. De butikker og caféer appellerer til turister med højere priser og lavere kvalitet , men nabolaget berettiger en walk-through . Når du har fået nok, hop på en færge i Kabataş til Princes Øer og tilbringe en dag ridning cykler eller lounging i en hestevogn.

Hipster Guide

Området Taksim forgrener sig ud fra Taksim-pladsen er det centrale omdrejningspunkt for alle ting alternativ. Det ligger i et område, hvor fattigdom og velstand sammenstød og er afhængig af konflikten for sin kinetiske energi. Denne energi sommetider slår farlig ved hyppige politiske møder passere linjen fra fredelig demonstration i offentlige forstyrrelse og kollidere med Tyrkiets politistyrke.

En gåtur ned ad den berømte Istiklal Caddesi vil afsløre en verden af ​​shopping, men mellem store mærker, såsom Mango og Zara, finder du kunstgallerier. Disse privat finansierede gallerier fremvise det nyeste inden for ydeevne, konceptuelle, multimedia og visuel kunst. Med fire etager af kunst, en byhave og hyppige gratis gæstetalere SALT galleri er ikke at være forpasset. Arter er et mindre rum, der konsekvent huser engagerende politiske kunstnere fra Mellemøsten og Tyrkiet.

Afslapning i Ortakoy

Hop på en gratis shuttle til Santral Istanbul fra Taksim-pladsen. Konverteret fra en osmannisk energianlæg til et museum / kunstgalleri, Santral er så sært fredeligt, som det er industrielt smukke.

Ağa Hamami, ikke at forveksle med Galatasaray Hamami lige ned på gaden, er en dampende pusterum. Det er også billigere end den berømte Galatasaray, åbne senere og unisex. Det er rigtigt, både damer og herretoilettet deler Aga Hamami bygget i 1453. Selvom damer kan anmode om en kvindelig for massage og kese (bad handsker), mænd kan ikke, sorry drenge. En komplet tjeneste, herunder en kort helkropsmassage, vil sætte dig tilbage 40 TL. Stedet har endda indkvartering (se Pillow Talk nedenfor!).

Fuldt styrket, afslutte din hipster turné, ved at tage en færge ( ved hjælp af din Istanbul Kart ) til den asiatiske side jødiske kvarter Kuzguncuk , hvor gaderne er foret med lind og kunstnere.

Oplevelser og begivenheder

Altid bevidst om sin kulturelle betydning, byen Istanbul sponsorer en række internationale festivaler, den ene lige efter den anden, i sommeren og efteråret. The Istanbul International Theater Festival, efterfulgt af film, musik og design festivaler. Hvert spillested er præget af festivalens tegn på, at dekorere gaderne i Beyoglu, Taksim, Galata Tower og Sultanamet.

Besøg underverden af byen med en rundvisning af de byzantinske cisterner. Det vil være den smukkeste VVS du nogensinde kunne se. Kun folk med øje for afsondret charme ville bygge en underjordisk palads til at opbevare vand.

Reklamer for Bosporus tours formere som du komme tættere på en færge station, men ikke får suget ind i stedet køber en Istanbul Kart for 5 TL fra enhver kiosk med et skilt, der siger akbil, indlæse den op og bruge det til at tage færgen forlystelser for mindre end et pund. Nogle færgeruter køre i en løkke gennem stationerne langs både asiatiske og europæiske sider, mens andre blot krydse over. Pickup en tidsplan på en af ​​stationerne og kortlægge din egen tour. De større både har caféer på det øverste dæk, der tjener te, nescafe, sandwich og snacks. Stå af båden ved out-of -the -way stopper for at stikke rundt på din egen tid, så hop tilbage på hovedet tilbage til centret.

Pillow Talk

Ağa Hamami ( nævnt i vores Hipster Guide ) er sovende kvartaler ovenpå fra hamam, så et godt valg, hvis forkælelse er en prioritet. En fuld køkken og en stor terrasse vært for hjemmelavede måltider deles blandt internationale rejsende. Chillout Hostel er en ti -bed -a- værelse - sted med venlige personale, ingen særlige faciliteter , men placeringen er perfekt. Hvis osmanniske luksus er, hvad du søger derefter tage et kig på Pera Palace, en elegant sovende stedet ved nogens standarder. Sumahan, et boutique-hotel på Bosporus, er en smart alternativ på den asiatiske side med en minaret-redet udsigt.

Al fresco i Istanbul

En traditionel landsby morgenmad med lokale honning, oliven, hjemmelavede salater, brød og varme fingermad på Privato Cafe for 20 TL (£ 5, $ 10) vil begynde dagen ud til højre. Én Morgenmad er nok til at brødføde to. På mit sidste besøg ejeren bragt en te og kaffe "på hus " blot for at være en gæst. Tag Bistro er en lille cafe med en anstændig vinkort, en hård ting at finde i Tyrkiet. Maden er fin, europæiske / amerikanske billetpris såsom ost plader og kyllingebryst. En ung, venligt personale sæler handlen og gør Tag en ideel vandhul efter en lang dag udforske Istiklal til fods. Kenan Usta Kebab tjener up kurser, der vil holde dig fra at gå sulten i dagevis. Deres kebab er en af ​​de bedste i verden. Klemuri Restauranten er sat op inde i hvad bruges til at være en lejlighed , og de har holdt den hyggelige føler med puder og familie souvenirs. Maden er en kombination af traditionelle tyrkiske og georgiske retter.

I byen i Istanbul

Start en aften ud med et panorama af byen på Leb-i - Derya, cocktails er dyr, men visningen sunset er at dø for. Når du har udgydt nogle tårer om slippe £ 6 - £ 8 på et glas vin, gå op ad bakken og ned en blok til Yeni Caddesi, gynge en venstre og klatre et sæt trapper til Kafka Kafe. Her øl kører med mere spiselig pris på omkring 5 TL ( mens litterære filosoferen er gratis). Senere på aftenen tager ting op et hak i Babylon, en hip spot for levende musik og DJs, mens et godt sted at afrunde dit natteliv oplevelse med byens seje børn - og nogle eksperimenterende bellydancing - er Sefahathane, åben til 02.00.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar