lørdag den 14. september 2013

Split, Kroatien er en skjult perle ved Middelhavet

Den smukke by Split, Kroatien, beliggende i det centrale Dalmatien, er et af de mest besøgte steder for turister i landet på grund af de mange steder, det har at tilbyde. Det er en by rig på kunst og historie, og et perfekt sted for en afslappende ferie med familie og venner.

En tidligere romersk by, Split blev bygget omkring slottet, der var beregnet til kejser Diocletian i Rom. Det plejede at være et fristed for lokalbefolkningen tilbage i gamle dage. I dag de gamle mure og templer er stadig synlige for lokale turister, at tilføje mere historisk værdi til hele byen .

Besøgende fra andre lande kan nå Split gennem Split Lufthavn, som i øvrigt er den anden vigtigste lufthavn i Kroatien, kun ved siden af ​​Zagreb Lufthavn. Der er flyveplaner til og fra større byer i Europa samt charterfly til flere lande i løbet af sommeren.

I går rundt i byen, kan turisterne tage bussen eller taxier, der er rigelige. Der er også en tog linje, hvis stationen ligger lige i centrum af byen. De lokale både på havnen, på den anden side tage, vil du til andre smukke steder i Kroatien, ligesom Brac, Šolta, Hvar, Vis, Lastovo og Korcula.

Diocletianova Palaca, Spilt, Kroatien
Diocletianova Palaca, Spilt, Kroatien
Split har mange museer , som udstillingsvindue byens rige historie. En af disse er den Diocletianova Palaca (Diocletian Palads), som ligger lige i hjertet af byen. Erklæret som en UNESCO verdensarv bygning, er dette palads - museum prydet med renæssance og gotisk strukturer, der er tavse vidner til de begivenheder, der fandt sted inden for dets mure århundreder siden.

Bortset fra museer, kirker og katedraler i Split også vise høj kunstnerisk og historisk værdi i byen. St. Duje -katedralen, for én, udviser en dejlig blanding af en katolsk kirke og et romersk tempel. Bygget i 305 e.Kr., var denne katedral ment som et mausoleum af kejser Diocletian. Det har et klokketårn, der vil give dig en storslået udsigt over hele byen samt tilstødende øer og Mejan hill .

Split er i sig selv en hel museum for romersk kunst og historie, som turister, både lokale og udenlandske, vil helt sikkert nyde. Næste gang du planlægger en tur til Kroatien , så sørg for at du stoppe ved denne smukke by.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar