lørdag den 8. marts 2014

7 ting du gøre på en tur til Slovakiet

Hovedstaden Bratislava er helt sikkert en af de mest populære turistmål i Slovakiet, selv om du vil være glad for at vide, at du kan gøre meget mere i Slovakiet end besøge Bratislava Slot, Den Blå Kirke og den gamle bydel i Bratislava. Nedenfor er rundet en liste op over ting, du skal gøre i Slovakiet:

Se den berømte ishule

Der er snesevis af grotter du kan besøge i Slovakiet, selv om ingen er mere spektakulær end den berømte Demanovska ishule.


Demanovska ishule i Slovakiet
Demanovska ishule i Slovakiet
Demanovska hulen er placeret lige i hjertet af Low Tatra nationalpark, og det er uden tvivl en af de mest interessante grotter, du nogensinde oplever i Europa på grund af formationer i isen. De isdannelser smelter lidt i løbet af året, men fra maj/ juni kan du se isdannelser på deres bedste.

Efter at have besøgt ishulen, bør du også besøge Demanovska Cave of Liberty, som er placeret ved siden af. Demanovska Cave of Liberty kan også prale med interessante klippeformationer og fantastiske sinter vandfald. Du kan tage guidede ture i begge huler.

Tilbring en dag på en spa

Slovakiet er kendt for sine mineralske kurbade om foråret og én ting, du absolut ikke kan gå glip af at gøre i Slovakiet er en behandling i bad eller nyde en massage.

Du kan nyde en spa-session på wellness-og spa-centre i Bratislava såsom Aulandia Aqua & Spa Paradise (inde Aupark shopping center), og wellness centre i Hotel Marrols og Hotel Dukla og i AquaCity (Propad) eller andre steder.

Men for den bedste spa dag oplevelse i Slovakiet, skal du helt sikkert tage til enten AquaCity (i Propad) eller kurby Piestany og nærliggende Spa Island landsby. Piestany og Spa Island er bedst, fordi de er hjemsted for mange spa-huse, spa-hoteller og offentlige bade, hvor du kan nyde en halv time termiske bade og massage meget billigt.

Tag på whitewater rafting tur langs Bela-floden

Hvis du er en fan af eventyrlystne udendørs sysler og rejser til Slovakiet i løbet af foråret, må du ikke gå glip af chancen for at tage en rafting tur på Bela-floden. Foråret er den bedste tid til at nyde en rafting på Bela fordi sneen lige er smeltet i High Tatra bjergene skaber store betingelser for rafting og kajaksejlads på Bela-floden.

Tage en svævebane tur til Lomnický Peak

Du kan ikke rejse til Slovakiet og ikke udforske landets mest berømte turistattraktion - High Tatra. Tatra-bjergene faktisk spænder grænser Slovakiet og Polen og kan nemt nås på den slovakiske side fra gateway byen Poprad.

Når du ankommer til byen Propad du nødt til at fange et andet tog til Tatranska Lomnica, selvom du bliver nødt til at skifte tog i Stary Smokovec. Når du er i Tatranska Lomnica, vil du være i stand til at tage en svævebane ride op til Skalnate Pleso Lake og Lomnický peak (anden højeste top i Tatra). Turen til toppen af Lomnický stit bliver let en af de skønneste ting at gøre på en tur til Slovakiet.

Nyd en sejltur på en tømmerflåde

Strecno Slot, Slovakiet
Strecno Slot, Slovakiet
April til oktober er et fantastisk tidspunkt at være i Slovakiet på grund af den varme og behagelige vejr. Sommeren er en særlig stor tid til at nyde s behagelig sejltur af en slags. Den Vah-floden er den længste flod i Slovakiet, og det er også de mest populære sejlsport floder i landet, fordi det kører forbi smukke natur og charmerende byer og landsbyer såsom Strecno, Zilina og Bytca.


Landsbyen Strecno er faktisk et populært turistmål langs Vah floden, fordi det er hjemsted for den fantastiske Strecno Slot. Udover at besøge slottet, landsbyen Strecno er også et populært udgangspunkt for tømmer rafting. Du kan hoppe på en tømmerflåde padlede af en lokal guide og nyde fantastisk udsigt over Strecno Slot.

Klatre op til toppen af Mt. Rysy

Klatring på Mount Rysy er noget andet, du skal gøre, mens du besøger Tatra-regionen da Mt. Rysy er den højeste top i Høje Tatra-bjergkæden. Den store ting om klatring Mt. Rysy fra den slovakiske side er, at sporet fører til toppen er markeret, og det er langt mindre besværlig end den ene på den polske side.

Opstigning til toppen af Mt Rysy er meget givende og på en god dag, du vil være i stand til at se høje Tatra toppe i al deres pragt.

Udforsk Slovakiets natur med tog

Togrejser er en fantastisk måde at udforske et land, og da togrejser i Slovakiet er forholdsvis billig, bør du benytte enhver lejlighed, du får til at hoppe på et tog. Hvis du er baseret i Bratislava bør du helt sikkert planlægge for et par naturskønne togture til de nordlige og østlige regioner af Slovakiet.

Den mest populære naturskønne tog rute i Slovakiet, selv om, er fra Bratislava til Stary Smokovec (som er lige i hjertet af  Tatra). Togturen fra Bratislava til Stary Smokovec tager omkring 4 timer på InterCity tog (selvom du nødt til at skifte tog i Propad).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar