lørdag den 22. marts 2014

De bedste seværdigheder i Chicago, Illinois

Chicago er en by rig på historie, fra dens spirende start som et knudepunkt mellem den østlige og vestlige del af det daværende unge USA, til den massive vækst , der spredt over hele byen efter den tragiske Great Chicago Fire i 1871, til at blive hjemsted for jazz bevægelse under de første år af det tyvende århundrede. For nylig, er byen blevet et populært rejsemål takket være sine mange museer, restauranter og indkøbscentre. Det er en destination med noget for enhver smag. Her er syv Chicago attraktioner, du ikke ønsker at gå glip af:

1. Willis Tower (tidligere Sears Tower)

Willis Tower, Chicago, USA
Willis Tower, Chicago, USA
Denne bygning, der blev afsluttet i 1973, er den højeste bygning i USA. Tårnet er stadig for nogle gange kendt som Sears Tower, men navnet blev ændret til Willis Tower i 2009. Dette er en must-see attraktion i Chicago i vid udstrækning skyldes til dels den fantastiske udsigt over byen fra Tower Skydeck. Skydeck ligger på 103. etage i bygningen og modige besøgende kan endda føle, hvordan bygningen svajer på en blæsende dag. Så længe vejret samarbejder, kan tre nabostater ses fra Skydeck: Michigan, Indiana og Wisconsin.

2. Millennium Park

Overvejende designet af den berømte arkitekt Frank Gehry, ligger denne park i Loop område i Chicago og var oprindeligt beregnet til at fejre det nye årtusinde, men blev først afsluttet i 2004. Parken er bygget over en parkeringskælder og er kendt som et af de største grønne tage i verden. Hjem til mange kunstværker, er dette folkelige centrum enormt vigtigt for downtown Chicag . Der er skulpturer og springvand i parken, samt haver, en skøjtebane, et cykel center, fodgængerbro og spilletelte. Adgang til parken er gratis, selvom der kan være yderligere omkostninger for en af de mange forestillinger, der forekommer i dette område.

3. Navy Pier

Navy Pier, Chicago, USA
Navy Pier, Chicago, USA
En kort gåtur fra den tidligere attraktion, har Navy Pier længe været en turist favorit. Navy Pier spænder over 50 hektar, og har parker og haver, butikker, forlystelser, restauranter og attraktioner med udsigt over Lake Michigan. Af de mange forlystelser på molen, den 15- etagers McDonalds Ferris Wheel er den største drage, mens folk på udkig efter mere af et gys vil elske Wave Swinger, som zoomer ryttere 14 etager over jorden. Molen er også hjemsted for den berømte Chicago Shakespeare Theater, hvor der er fantastiske forestillinger afholdes året rundt.

4. Lincoln Park Zoo

Adgang til denne smukke zoo er gratis året rundt. Den zoologiske have består af flere sektioner, den mest bemærkelsesværdige af dem er Regenstein Center for afrikanske menneskeaber. Denne 29.000 kvadratmeter anlægget er omgivet af enorme glasvinduer, der giver lånere mulighed for at se direkte ind i aber levested og lad aberne til også at se deres besøgende. Tilsvarende Regenstein African Journey bringer alle seværdigheder og lyde fra Afrika til besøgende. Denne udstilling huse sorte næsehorn, pygmæ flodheste, giraffer og orb edderkopper. Der er også en gruppe på fire udendørs udstillinger featuring nordamerikanske dyreliv, der er rettet mod børn, og byder på mange interaktive elementer.

5. Shedd Aquarium

Dette akvarium, hjem til over 1500 forskellige arter, er fokuseret på at levere en interaktiv, spændende og lærerig oplevelse til sine besøgende. The Waters of the World udstilling viser økosystemerne i øer og søer samt floder og lokale farvande, dyr, lige fra frøer til leguaner, månen gelé til blæksprutte. I en 90 tusind gallon cirkulær udstilling bor Caribien Reef, krystalklart vand tjener som hjem for muræner, papegøjefisk, grønne havskildpadder og hajer.

6. Field Museum of Natural History

Som et af de mest berømte naturhistoriske museer i landet, er det en attraktion, der skal ses, mens du er i Chicago. Hjem for de mest komplette Tyrannosaurus eksemplar i verden, har museet også mange andre imponerende permanente udstillinger, herunder en samling af 23 mumier samt en stor samling af ædelstene og diamanter fra hele verden. Museet ejer mere end 20 millioner stykker, som hver især kunne være udstillet på et givent tidspunkt, hvilket gør museet ideel til gentagne besøg.

7. Art Institute of Chicago

Anses for at have en af de mest omfattende kunstsamlinger i verden, Art Institute of Chicago indeholder over 260.000 kunstværker skabt i løbet af de sidste 5.000 år. De mange stykker på display omfatter tekstiler, keramik, møbler, skulpturer, malerier og metalarbejder. Ud over at tjene som et udstillingsvindue for de mange store kunstværker fra fortiden, har museet også en moderne fløj, der viser værker fra det 20. århundrede. Dette giver en fulde omfang af den skønhed skabt af mennesket gennem tiderne. For at få mest ud af et besøg i Chicago, det er de toppe attraktioner at se. Der er noget for alle her, uanset alder eller interesser. Der er så meget at se i Chicago, at de besøgende vender tilbage år efter år.

Chicago skyline
Chicago skyline

Ingen kommentarer:

Send en kommentar