lørdag den 15. marts 2014

Top 10 turistattraktioner i Egypten

Egypten er berømt for sin antikke civilisation og nogle af verdens mest berømte monumenter, herunder Giza pyramiderne, den store Sphinx og de gamle templer i Luxor, som går tilbage tusinder af år. Selvom fokus for de fleste turistbesøg er fortsat de store monumenter langs Nilen, er der også mulighed for snorkling og dykning langs Det Røde Havs kyst på en rejse til Egypten. Andre turistattraktioner i Egypten omfatter kamel ture i bjergene i Sinai, ture til fjerntliggende oaser eller besøg hos de koptiske klostre i den østlige ørken.

Ibn Tulun Moskeen

Bygget mellem 876 og 879 e.Kr, er moskeen i Ibn Tulun en af de ældste moskeer i Kairo. Den blev bestilt af Ahmad ibn Tulun, den Abbassid guvernør over Egypten. Moskeen er bygget op omkring en gårdhave med en overdækket hal på hver af de fire sider. Minaret, som er udstyret med en spiralformet ydre trappe, der svarer til den berømte minaret i Samarra, var sandsynligvis bygget flere århundreder senere. Dele af James Bond filmen "The Spy Who Loved Me" blev filmet ved moskeen i Ibn Tulun.

Ibn Tulun Moskeen, Egypten
Ibn Tulun Moskeen, Egypten

Dahab

Dahab ligger omkring 85 km nord for Sharm el-Sheikh på Aqaba golfen, nær den sydlige spids af Sinai. Når en isoleret kystby, Dahab forvandlet til en hippier i 1980'erne og blev noget af en "alternative resort", blanding billig indkvartering med en afslappet livsstil. Aktiviteter såsom windsurfing, snorkling, dykning og kamel og jeep ture gør det en af de mest populære destinationer langs Det Røde Hav.

Siwa Oasen

Beliggende i den libyske ørken, er Siwa-oasen en af Egyptens isolerede bebyggelser, med 23.000 mennesker, hovedsageligt etniske berbere. Placeret på en gammel dato handel rute, var Siwa en oase afgørende for handel rute, som de naturlige kilder og skygge hvorpå man kan give palmer gav rejsende pusterum fra ørkenen. Med sammenbruddet af det romerske imperium, Siwa begyndte sin tilbagegang. I de seneste årtier turisme er blevet en vigtig indtægtskilde. Meget opmærksomhed er givet til at skabe hoteller, der bruger lokale materialer og spille på de lokale stilarter.

Egyptian Museum

Hjem for mindst 120.000 elementer af gamle egyptiske antikviteter, er det egyptiske museum et af Kairos øverste attraktioner. Der er to primære etager i museet, stueetagen og første sal. I stueetagen er der en omfattende samling af papyrus og mønter, der anvendes i af de gamle egyptere. På første sal er der artefakter fra de sidste to dynastier i det gamle Egypten, og også mange artefakter taget fra Kongernes Dal. Højdepunkter inkluderer objekter fra Tutankhamons grav og Royal Mummy Room med 27 kongelige mumier fra faraoniske tider.

Abu Simbel templet

Abu Simbel er et arkæologisk område bestående af to massive sten templer i det sydlige Egypten på den vestlige bred af Nasser søen. De to templer blev oprindeligt skåret ud af bjergsiden under regeringstid af Farao Ramses den Store i det 13. århundrede f.Kr., som et varigt monument over sig selv og hans dronning Nefertari. Komplekset blev flyttet i sin helhed i 1960'erne, hvor templerne var truet af nedsænkning i Nasser søen, på grund af opførelsen af Aswan High Dam. Abu Simbel er stadig en af Egyptens største turistattraktioner.

Abu Simbel templet, Egypten
Abu Simbel templet, Egypten

Kongernes Dal

Kongernes Dal i nærheden af Luxor er en dal, hvor, i en periode på næsten 500 år fra det 16. til 11. århundrede f.Kr., grave blev konstrueret til konger og privilegerede adelsmænd i det Ny Rige. Dalen indeholder 63 grave og kamre, der spænder i størrelse fra en simpel hul til en kompleks grav med over 120 kamre. De kongelige grave er dekoreret med scener fra egyptisk mytologi og give fingerpeg til tro og begravelses ritualer i perioden. Alle gravene synes er blevet åbnet og røvet i antikken bortset fra den berømte grav for Tutankhamon.

Cruise på floden Nilen

Cruise på Nilen er en populær måde at besøge øvre Egypten. Nilen har været Egyptens livline siden oldtiden, og der er ingen bedre måde at spore passage af Egyptens historie, end at følge forløbet af Nilen. Næsten alle egyptiske krydstogtskibe rejser Luxor - Aswan rute, som er sikker, naturskønne og ender ved to af Egyptens vigtigste byer. Under en Felucca ned af Nilen er en eventyrlig mulighed. Feluccas er sejlbåde, der er blevet anvendt på Nilen siden oldtiden. En Felucca er ikke helt så behagelig som et luksus krydstogtskib, men intet kan slå sejler i et roligt rig, der var designet tusinder af år siden.

Dykning i rev ved Det Røde Hav

Det Røde Hav, ud for kysten af Egypten, er en af de smukkeste steder i verden at dykke . Farvandet i Det Røde Hav er kendt for deres spektakulære synlighed og indeholder nogle af de mest eksotiske landskaber. Med sin brede flade af koral formation på revene, det er hjem for tusindvis af forskellige havdyr. Beach resorts ved Det Røde Hav er placeret på begge sider af havet, på den østlige side og en del af Sinai- halvøen er den længe etablerede Sharm el Sheikh og dets neo- hippie modstykke, Dahab. På vestkysten af Det Røde Hav ligger relativt gammel og turistet Hurghada og en klynge af nye feriebyer.

Karnak Templet

Selvom meget ødelagte, er få steder i Egypten mere imponerende end Karnak. Det er den største antikke religiøs seværdighed nogensinde er bygget, og repræsenterer den kombinerede opnåelsen af mange generationer af egyptiske bygherrer. Karnak Templet faktisk består af tre vigtigste templer, mindre lukkede templer, og flere ydre templer ligger omkring 2,5 km nord for Luxor. Et af mest kendte strukturer i Karnak er hypostyle Hall, en hal område på 5.000 m2 med 134 massive søjler arrangeret i 16 rækker.

Karnak templet, Luxor, Egypten
Karnak templet, Luxor, Egypten

Giza Necropolis

Pyramiderne i Giza, der ligger i umiddelbar nærhed af de sydvestlige forstæder af Kairo er utvivlsomt top attraktion i Egypten . Pyramiderne ved Giza blev bygget over en årrække af tre generationer - af Khufu, hans anden Regerende søn Khafre og Menkaure. Den Store Pyramide i Khufu er ærefrygtindgydende 139 meter høj, hvilket gør det den største pyramide i Egypten, selv om nærliggende Khafre pyramide synes at være større, da det er bygget på et højere niveau.

Giza Necropolis, Egypten
Giza Necropolis, Egypten

Ingen kommentarer:

Send en kommentar