lørdag den 29. marts 2014

Rejseguide til ferie på Island

Rejsende til Island trækkes af det dramatiske landskab, de forskellige naturlige skønheder og chancen for at opsuge historie fra vikingerne alt på et sted, hvor varme kilder og gletschere blot er en del af hverdagen.

Geyser på island
Geyser på island
Islændingene har et ry for fantastiske nationalparker, men den enorme Vatnajökull Nationalpark går et skridt videre, da det allerede omfatter 12 % af Island og er Europas langt største. Dens 12.000 kvadrat km. er hjemsted for gletschere, iskapper, geotermiske mærkværdigheder, underjordisk vulkansk aktivitet, gejsere og Udbrud oversvømmelser, der tilsammen kombinerer de mest fantastiske geografiske happenings, der er unikke for denne region.

Turisme i Island afhænger af dens dejlige mangfoldighed og geotermiske varme kilder som et wellness-center af en slags, der tilbyder spabade, swimmingpools og terapeutiske foranstaltninger, som alle kan nyde midt i landskabet, uanset om det er midt om vinteren eller i sommermånederne. På grund af de naturlige varmt vand steder omkring Island, er det også et godt sted for dykning udflugter, hvor islandske besøgende kan tage i Atlanterhavet bedste i et unikt miljø, hvor dykning er ikke nødvendigvis på den, skal gøre listen på grund af dens placering.

Reykjavik hovedstaden blev til ved norske og keltiske indvandrere i det 9. og 10. århundrede, og navnet betyder ”Røget Bugt” på grund af den damp, der steg fra de varme kilder omkring området.  Árbær Museum er et open air kompleks, der huser 20 bygninger, herunder et bytorv, landsby og gård og er blevet en af de førende turistattraktioner. Dette museum viser hvad islandske liv var ved at udforske den kultur og historie i byen med udklædte personale og skærme. Det spiller også vært for flere festivaler i løbet af året.

For vandreture, naturvandringer eller bare en dejlig syne, dem, der rejser til Island undre sig Mt. Esja . Med udsigt over Reykjavik til 914 høj, hun har flere stier og veje for begynderen til den erfarne hiker at nyde.

Perlen er det interessant formede sted, hvor naturlige varme vand opbevares i byen. Inde i dette arkitektoniske mesterværk er en hvælvet restaurant, et atrium og en udsigtsplatform for fænomenal udsigt over byen. En af tankene er et museum, der bringer vikingetiden til livet med voksfigurer og interessante skærme. Perlen ligger i skovrige omgivelser, som er behageligt at udforske til fods og i bunden af bakken er der et geotermisk strand, hvilket gør dette til et meget anderledes og varieret stop på din byrundtur.

Forestil dig fred. Det er bogstaveligt talt hvad Yoko Ono havde i tankerne, da hun skabte Imagine Peace Tower. Et ønske godt bund giver vejen til et væld af lysstråler, der skifter med det unikke atmosfæriske forhold, at Island er kendt for. Tårnet er tændt flere gange årligt sende sine stråler højt op i himlen for alle at se.

Nordlys på Island
Nordlys på Island
Der er intet bedre for turisme Island end nordlyset. Aurora Borealis, som de også kaldes er en lys fænomen, der ses bedst mellem oktober og april. Højdepunktet er mellem december og februar, og mange virksomheder tilbyder ture af varierende længde, der tager turister til Island på eventyr ”jagter lys”.

En anden populær attraktion for islandske rejsende er den vidunderlige mulighed for at Hvalsafari. Op til 23 hvalarter lever og yngler i Atlanterhavet farvande give folk store ture med båd ud for at se dem boltre sig i bølgerne. Mens den generelle regel er, at det bedste tidspunkt at se hvaler er mellem maj og september, der er ture, der går ud på andre tidspunkter i løbet af året så godt. Midnats hvalsafari er populær mellem 15. juni – 15. august hvert år som midnatssolen og den naturlige skønhed kombineres til en betagende oplevelse. Fra 1. oktober – 31. marts er vinter hvalsafari ture, at selv om der kan være koldere end deres sommer kolleger, der stadig tillader besøgende at se forskellige arter. Der er også en flydende udstilling center ombord en forankret båd, hvor islandske feriegæster kan se hvaler og lære om dem på samme tid, alle uden indstilling ud på havet. Dette er en stor pre -tour idé at få dig klar til det store eventyr at komme.

Hvis islandsk turisme er bygget på skønheden i regionen, så er der ikke noget bedre sted at være end Laugardalur. Placeret i Reykjavik har denne flade af naturen den største udendørs termisk pool i byen, en botanisk have, zoo, legeområder, skove og damme. Det er også centrum for sport og fritid, har en indendørs skøjtebane, løbebaner og mange flere ting at gøre og se. For familieferier til Island, er dette område virkelig har noget for enhver smag.

Vandreture på Landmannalauger, en 55 km vandresti , tjekker den største lagune i landet på Jokulsarlon, mountainbike , eller tage i den naturlige skønhed , der omgiver dig , rejse til Island er som intet andet på jorden.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar