lørdag den 1. marts 2014

Top 10 ting du skal se i Bolivia

Bolivia : Landet for quinoa, jesuitiske missioner og spektakulære saltsletter, der er synlige fra rummet. Her er en top ti liste over steder og aktiviteter at udforske i Bolivia.

1. Santa Cruz

Santa Cruz er indenfor Bolivias tropiske region er også den mest velstående by i hele området. Det er ikke det traditionelle Bolivia en besøgende kunne have forestillet sig, da byen trives med internationale restauranter og natteliv. Ankommer du i Santa Cruz er det den bedste måde at starte et eventyr i Bolivia, som det nænsomt letter besøgende til den ældgamle bolivianske kultur og krævende luftlag.

2. Gennemse hekse-markedet i La Paz

Et oprør af farve og støj, vil markedet hekse i La Paz holde besøgende underholdt i timevis. Hvis du har brug for en talisman eller en helbredende olie, eller blot ønsker at lave øjne på de mere mave kværnende eksemplarer til salg, markedet hekse er en sand angreb på sanserne. Tag et kort og udforske travlhed af labyrinten -lignende marked gader.

La Paz marked i Bolivia
La Paz marked i Bolivia

3. Coca Museum, La Paz

Dette museum belyser den enorme betydning af dette skattede nationale råvare. Uanset hvor du besøger i Bolivia, er det meget almindeligt at se bolivianere tygge på en bule i deres kind, og disse buler er foret af kokablade. Historisk set har kokablade hjulpet bolivianere klare den høje højde og hårde fysiske levebrød gør disse tørrede blade integreret i dagligdagen. Dette museum dækker alle aspekter af brugen af kokablade, både positiv og negativ, og er et must se, hvis en besøgende er at forstå den bolivianske psyke.

4. Titicaca-søen

Verdens største højtliggende sø har ses at værdsætte den vidtstrakte 8400 kvadratkilometer vand. Med antikke ruiner og traditionelle landsbyer spredt rundt om søen, landskabet er som ved Middelhavet, men indbegrebet af alt boliviansk. Oplev sjældent besøgte Inkaruiner omkring søen byen Copacobana, tage en båd ud til Isla del Sol eller udforske de omkringliggende søen landsbyer for at opnå en større forståelse af Bolivias fantastiske kultur og historie.

Titicaca-søen i Bolivia
Titicaca-søen i Bolivia

5. Tiwanaku

På den sydlige bred af søen Titicacca blev dette store ceremonielle center bygget mere end 1000 år siden. Selvom dets skatte er blevet spredt ud over hele verden, omfanget af Tiwanaku og de tekniske byggeteknikker Det udstiller er overvældende. Tilbring et øjeblik på at reflektere over, hvordan bygherrer af dette websted formået at transportere sten vejer mere end 25 tons hver fra stenbrud på den anden side af søen Titicacca.

Tiwanaku i Bolivia
Tiwanaku i Bolivia

6. Den hvide by Sucre

Når det første sted i Sydamerika til at kræve uafhængighed fra den spanske imperium, Sucre nu imponerer sine besøgende med veje foret med fantastiske hvide bygninger og chokoladebutikker . Uanset om du ønsker at tage i byens spændende historie, udforske de mange hvide koloniale bygninger, eller bare læne sig tilbage og slappe af med en varm chokolade i en af de mange chokoladebutikker, kan mange en dag blive brugt nyder Sucre let atmosfære.

7. Uyuni salt-sletten

Beliggende midt i en ørken , Uyuni er udgangspunkt for alle ture ud i verden berømte salt, saltsletten Uyuni eller Salar de Uyuni . Salt sletten er en kort jeep ride væk og er et virkelig ekstraordinært stykke natur. Landskabet er grelt hvid, så langt øjet kan se og kunne forveksles med en vinter landskab . Tilbringe en nat i et salt hotel beliggende på kanten af  saltsletterne at værdsætte landskab i hele det skiftende lys af dagen. Helt bogstaveligt har ses skal tro!

Salar de Uyuni, saltsletten Uyuni, Bolivia
Salar de Uyuni, saltsletten Uyuni, Bolivia

8. Sajama National Park

Den første nationalpark i Bolivia vært herlige Andes landskaber og det højeste bjerg i Bolivia , de sneklædte Volcan Sajama på 6542m . Samt vidunderlige geologiske formationer og fantastiske vegetation , parken rummer også præ -spansktalende hulemalerier og nedgravning bygninger. Den oprindelige befolkning i dette område har arbejdet hårdt for at bevare deres skikke og religiøse overbevisninger i dette hjørne af Bolivia.

9. Laguna Colorada

Begiv dig væk fra alfarvej til Laguna Colorada, en fyrig rød sø beliggende på en høj elevation af 4278 m. Rød alger og plankton giver søen dens røde farve , mens kemiske aflejringer indrammer søen med en hvid nicheaktørerne for at skabe en visuel spektakulære. Den bedste funktion af denne sø er imidlertid de flokke af lyserøde flamingoer, der yngler her og vidunderligt ikke synes at huske de besøgende komme tæt op med deres kameraer.

Laguna Colorada, Bolivia
Laguna Colorada, Bolivia

10. Og endelig, at spise ...

Du må prøve den lokale mad - der er vidunderlig hjertelig billetpris tilgængelige omkring Bolivia herunder Empanadas, som er lækre wienerbrød skaller proppet med alle slags velsmagende fyld herunder kød, oliven og grøntsager. For en reel behandling, så prøv en lama bøf smagning meget gerne svinekød, og også Andes ”super mad” quinoa.

Mens det er stadig mindre kendt dette er det bedste tidspunkt at besøge Bolivia og skabelsen af en personlig rejseplan med Fortryllende - Sydamerika er blot starten på eventyret.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar