lørdag den 15. marts 2014

Tag på udflugt til Lübeck

Som en af de største baltiske havne i Tyskland, ligger Lübeck i landets nordligste stat, Slesvig- Holsten. Grundlagt i 114, tjente Lübeck i flere århundreder som hovedstad i Hanseforbundet. Og selvom det var den første tyske by som blev bombet og ødelagt under Anden Verdenskrig, har Lübeck stadig bevaret meget af sin middelalderlige arkitektur, hvilket gør det til et populært turistmål.

Havnen i charmerende Lübeck
Havnen i charmerende Lübeck
Domineret af syv gotiske kirker, præsenterer byens gamle bydel en attraktiv ramme for romantiske middelalderlig arkitektur sammenflettet med moderne infrastruktur. En gåtur gennem de gamle, smalle gader byder på udsigt over historiske steder som den fantastiske katedral, det 12. århundrede rådhus, de gamle byporte og Thomas Mann’s hus, 1929 vinder af Nobelprisen i litteratur. De travle gader i Huxstrasse og Fleischhauerstrasse er foret med restauranter, kunstgallerier, boghandlere og souvenirbutikker. En spadseretur langs byens havn giver mulighed for ture i gamle hanseatiske pakhuse og gamle fiskerfartøjer nu formet som museer.

Lübeck er kendt for sin produktion af den godbid, marcipan. Lokale legender siger, at marcipan opstod i Lübeck i en tid med hungersnød, hvor mandler og sukker var de eneste tilgængelige varer. Byen kan også prale af sin egen vin specialitet kaldet Rotspon, som kan findes i enhver butik i Lübeck.

Ud over flere museer, teatre og biografer i byen, tilbyder en række natteliv, der spænder fra traditionelle barer til trendy klubber, diskoteker og goth-fester.

Selvom byens centrum er nem at gå rundt i, kan turister komme rundt i andre dele af Lübeck med bus og taxi service.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar