fredag den 28. februar 2014

Rejseguide til Napoli, Italien

Hvis du planlægger en ferie i Napoli, kender du sikkert allerede en ting eller to om Italiens tredjestørste by. Men før du begynder din spændende tur til Napoli  hvorfor ikke lære lidt mere om denne kontroversielle, men romantiske og historiske by?

I skyggen af vulkanen Vesuv, vugger den frugtbare halvmåne Campania over Napoli-bugten og den større Salerno-bugten. Nogle siger, det er Italiens mest spektakulære naturlige omgivelser. Et solrig klima, et væld af historiske seværdigheder, elegante hoteller og en gæstfri befolkning gør området omkring Napoli et godt turist område.

Vesuv ved Napoli, Italien
Vesuv ved Napoli, Italien
Byens kommercielle og kulturelle historie har altid været nøje forbundet med betydningen af sin havn. Strategisk placeret, har Napoli været eftertragtet lige siden det blev etableret som en græsk koloni omkring 600 f.Kr., med navnet "Neapolis" (Den nye by). Erobret af romerne i 327 f.Kr., blev det en favorit opholdssted kejsere og litterære personligheder, herunder Virgil og Nero. Et byzantinsk hertugdømme i det 7. århundrede og senere underkastet Norman Sicilien, nåede Napoli højdepunktet af sin middelalderlige velstand, da Charles I af Anjou gjorde den til sin hovedstad i 1266.

Sammen med sine Angevin og Aragonske efterfølgere, udvidede Charles byen og forskønnet med paladser og kirker. De spanske habsburgere (1502 - 1704) blev fulgt af Bourbonerne, Bonapartes og endelig Savoyerne, da Campania blev en del af det forenede italienske nation i 1860.

Sammenlignet med andre europæiske byer, er Napoli en stor, kaotisk, og nogle gange "anmassende" by - men i alle disse ting ligger byens charme. Det har sin andel af småkriminalitet og forladte områder, der visuelt aflede opmærksomheden en turist synspunkt . På trods af dette, forstår de fleste af Napolis indbyggere at nyde glæderne i livet. Napoli er blevet sammenlignet med Marseille og benævnt som "Bombay" i Europa. Dette ry bør ikke afskrække potentielle rejsende fra at besøge Napoli, da det er sikrere end de fleste store amerikanske byer og kaos har været støt aftagende i løbet af de sidste par år.

Top 10 ting at opleve i Napoli


Napoli Akvarium - Napoli-akvariet er et glimrende sted at tilbringe en eftermiddag at udforske de mere end 200 arter af marine planter og fisk, der kalder Acquario deres hjem. Grundlagt af en tysk naturforsker i slutningen af det 19. århundrede, Napoli-akvariet er den ældste akvarium i Europa.

Ristorante A ' Fenestella - Dette er ikke bare et sted at have et fint måltid - Ristorante A' Fenestella er en oplevelse du aldrig vil glemme. Dens placering på Marechiaro, i slutningen af Posillipo , vil efterlade dig forpustet og smagen af det klassiske Napoli køkken vil drysse længe efter din tur til Napoli er afsluttet.

Teatro di San Carlo - Denne 1737 teater er et af de mest fantastiske teatre i Italien for at se en Opera performance. Teatret har seks niveauer, 200 kasser, og en scene, der åbner op til haven i Palazzo Reale (det kongelige palads) .

Campi Flegrei - Campi Flegrei betyder "Brændende marker". Dette område er meget vulkansk i naturen. Selvom områder vulkaner ikke betragtes som aktiv i dag, Campi Flegrei stadig har en god mængde af seismisk aktivitet - et gigantisk jordskælv fandt sted her så tidligt som 1980. Seværdigheder i området omfatter: PozzuoliOld City, Pozzuoli Amphitheater, Arco Felice, Monte Nuovo, Cumae, Bacoli, Capo Miseno og Baia Slot for at nævne et par stykker.

Palazzo Reale (kongeslottet) - Bygget af Domenico Fontana i begyndelsen af det 17. århundrede, Palazzo Reale indeholder otte skulpturer af de vigtigste Napoli monarker, samt et museum - der har møblering af ædle lejlighed på skærm, 30 værelser, og et kapel.

Palazzo Reale, Kongeslottet, Napoli
Palazzo Reale, Kongeslottet, Napoli
Arkæologisk Nationalmuseum (Museo Archeologico Nazionale) - Arkæologisk Nationalmuseum huser resterne af byer begravet af Vesuv i udbrud i 79 e.Kr.. Andre stykker på skærmen her, hvilket gør kollektionen det største arkæologiske samling i historien omfatter artefakter fra byer som Baia , Capri, Capula , Nola , Pompeji, og Pozzuoli , for at nævne et par stykker. Også på stedet er Farnese Collection, erhvervet fra Charles af Bourbon i begyndelsen af det 19. århundrede. Dette er den største kunstsamling i Italien.

Castel dell'Ovo (Æggeslottet) - udsigt over bugten Napoli, på den lille ø Megaride er denne 2.000 år gamle fæstning bygget af Frederik II. Stedet menes at være, at Parthenope - den oprindelige græske koloni. Besøgende kan udforske det ydre af slottet - som tilbyder panoramaudsigt, men interiøret er kun private arrangementer.
Castel dell'Ovo, Napoli
Castel dell'Ovo, Napoli

Mastroberardino - Dette 130 år gamle vingård er den mest populære vingård i regionen. Bilturen byder på smukke landskaber og du kan også gøre masser af vinsmagning undervejs. Udover vinsmagninger og ture på vingården, kan besøgende også købe nogle af de bedste vine i verden til at tage hjem .

Piazza dei Martiri (Martyrernes Plads) - Dette monument kvadrat er hjemsted for et mindesmærke kolonne omgivet af fire løve statuer. Pladsen, der oprindeligt dedikeret til Santa Maria Cappella er nu dedikeret til fire forskellige patriotiske kampe (repræsenteret ved løverne ) - den napolitanske revolution ( 1799) , de opstande 1820 og 1848 , og krigen af foreningen af 1860.

Via dei Millie, Via Filangieri, og Via Chiala - Omgivelsende Piazza dei Martiri er endnu en Napoli attraktioner - en af de mest opskalerede shopping områder i byen. Via dei Millie, Via Filangieri, og Via Chiala gader har luksus parfume forretninger og butikker samt alt fra Prada, Gucci og Versace til Cartier, Louis Vuitton, Damiani, og meget mere. Tip: Tag til travle Via Chiaia og Via Toledo gader for tøj, der er lidt mere budget- venlige samt et væld af søde caféer og velsmagende lidt mad butikker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar