lørdag den 15. februar 2014

10 ting du skal opleve i San Francisco

San Francisco, alles favoritby, er placeret på spidsen af en halvø mellem San Francisco Bay og Stillehavets kyst. En kompakt by med stejle bakker omgivet på tre sider af vand, San Francisco er kendt for sin sommer tåge, viktoriansk arkitektur, svævebaner og smukke udsigter. Bare husk: Du må ikke kalde det Frisco og medbring varmt tøj. Det berømte citat "Den koldeste vinter, jeg nogensinde har brugt var en sommer i San Francisco" er ikke fra Mark Twain, men det er en temmelig præcis opgørelse af San Franciscos vejr.

En oversigt over de største turistattraktioner i San Francisco:

Palace of Fine Arts

Den eneste struktur tilbage fra 1915 Verdensudstillingen, Palace of Fine Arts har en klassisk romersk rotunde med buede søjlegange beliggende i en idyllisk park indstilling med en klassisk europæisk stil lagunen. Det er et fantastisk sted at slappe af, have en picnic, og se svanerne flyder elegant forbi. Det har også et teater tilbyder en række forestillinger, musikalske og kulturelle arrangementer.

San Franciscos Chinatown

Etableret i 1840'erne, har San Franciscos Chinatown ry for at være den ældste og en af de største og mest berømte af alle Chinatowns uden for Asien. Mange af de kinesere, der bosatte sig her var købmænd eller indvandrede arbejdstagere, der arbejder på enten den transkontinentale jernbane eller som minearbejdere under guldfeberen. Den turist del af Chinatown er primært langs Grant Avenue, fra Bush til Broadway.

Alamo Square

The Alamo Square er en er et villakvarter og park, der er bedst kendt for den berømte række victorianske huse på østsiden langs Steiner Street kaldet Painted Ladies. Det er ofte genstand for mange San Francisco postkort. Der er også mange andre smukke Victorians som omkranser den dejlige park. Parken omfatter en legeplads og en tennisbane, og besøges af naboer, turister og hundeejere. På en klar dag kan Transamerica Pyramid bygningen og toppen af Golden Gate Bridge og Bay Bridge ses fra parkens centrum.

Alamo Square, San Francisco
Alamo Square, San Francisco

Transamerica Pyramid

Beliggende i hjertet af det finansielle distrikt, er Transamerica Pyramid en af San Franciscos andre berømte ikoner udover Golden Gate. Ifølge sin arkitekt, William L. Pereira, en pyramide er den ideelle form for skyskrabere, der tilbyder den fordel, at lade mere luft og lys i gaderne nedenfor. Færdig i 1972 Transamerica Pyramid har en højde på 260 meter, og er stadig den højeste bygning i San Francisco skyline.

Transamerica Pyramid, San Francisco
Transamerica Pyramid, San Francisco

Lombard Street

Beliggende mellem Hyde og Leavenworth gaderne, er Lombard Street berømt kendt som den mest ”krogede gade i verden", selv om det hverken er den mest krogede gade i San Francisco (det er Vermont Street) eller stejleste. Den ene blok del af Lombard Street, som indeholder otte hårnålesving blev oprettet for at reducere bakken naturlige stejle skråning. Fartgrænsen i dette afsnit er blot 8 km /t).

Lombard Street, San Francisco
Lombard Street, San Francisco

Golden Gate Park

Når et område med sandklitter, Golden Gate Park er en stor bypark med vindmøller, bison, museer, søer og en karrusel blandt sine mange attraktioner. Golden Gate Park er omkring 20 % større end New Yorks Central Park, så medmindre du har en cykel, bør du planlægge, hvilket område, du ønsker at besøge. En populær turistattraktion er den japanske Tea Garden med smukke planter, damme, broer og japansk stil strukturer, herunder et tehus.

Sporvognene

De verdensberømtes sporvogne køre på tre strækninger i de stejle gader i San Francisco mellem Market Street og Fishermans Wharf. Disse sporvogne er en sjov tur, især hvis du kommer til at stå på trinbrættet, hvis en smule upraktisk til hverdagsbrug selvom beboerne gøre, faktisk bruger dem på regelmæssig basis. Da Sporvognene er en sådan attraktion, især i weekenden, tager det længere tid at vente i kø for at tage en tur op Powell Street, end det gør at gå den korte, men skrånende afstand.

Sporvogn i San Francisco
Sporvogn i San Francisco

Alcatraz

Ofte omtalt som The Rock, den lille ø Alcatraz fungerede som et fyrtårn, en militær befæstning, og som et fængsel. Det var hjemsted for nogle af de mest berygtede forbrydere gennem tiderne, herunder Al Capone og Machine Gun Kelly. Omgivet af det frysende vand i San Francisco Bay, menes Alcatraz at være uundgåelig. Det mest berømte forsøg blev udført af Frank Morris, og brødrene John og Clarence Anglin ved hjælp af en oppustelig redningsflåde lavet fra flere stjålne regnfrakker. I dag er øen et populært San Francisco turistattraktion og et historisk sted. Det drives af National Park Service og er åben for rundvisninger.

Fishermans Wharf

En af de mest populære turistattraktioner i San Francisco og endda USA, Fishermans Wharf løber hele vejen fra Pier 39 igennem til Municipal Pier i slutningen af Aquatic Park. I over et århundrede sin historiske havnefront var centrum for San Francisco fiskerflåde og er stadig kendt for at have nogle af de bedste seafood restauranter i byen. Andre turistattraktioner på Wharf omfatter museer, souvenir butikker, historiske bygninger, naturskønne udsigter over bugten og de berømte søløver ved Pier 39.

Fishermans Wharf, San Francisco
Fishermans Wharf, San Francisco

Golden Gate Bridge

Golden Gate Bridge er en hængebro der spænder over Golden Gate , strædet mellem San Francisco og Marin County i nord. Broen tog syv år at bygge, og blev afsluttet i 1937. The Golden Gate Bridge var den længste hængebro span i verden, da den blev afsluttet, og er blevet et internationalt anerkendt symbol på San Francisco og Californien. Den berømte rød-orange farve af broen var specielt udvalgt til at gøre broen mere synligt gennem den tykke tåge, der ofte indhyller broen.

Golden Gate Bridge, San Francisco
Golden Gate Bridge, San Francisco

Ingen kommentarer:

Send en kommentar