lørdag den 8. februar 2014

7 grunde til at besøge magiske Torino

Torino har aldrig haft samme tiltrækning som populære italienske turist steder som Venedig eller Florence, men uopdaget kvalitet er blot en del af dens charme. Turin, eller Torino som italienerne kalder det, er en elegant by med overdækkede gader og monumentale pladser, og på en klar dag, glimter Alperne i det fjerne. Men magien stopper ikke der.

Verden er angiveligt består af linjer af energi og Torino er en del af en trekant af hvid magi forbinder med Lyon, Frankrig og Krakow, Polen. Men Torino er også en del af den sorte magi trekant, der omfatter London og San Francisco gør det til en by med en fod i begge lejre. Fyldt med både religiøse billeder og symboler for det okkulte, dette virkelig er en by med godt og ondt.

1. Ligklædet i Torino

Den største symbol på hvid magi i byen er , selvfølgelig, den elskede Ligklædet i Torino. Den faktiske ligklæde holdes skjult i en hvælving i katedralen i Torino, men mange kopier af ligklædet er udstillet rundt omkring i byen. Det bedste er den udvidede version af ansigtet på ligklædet, der er en fremtrædende plads nær alteret i katedralen. En tavs video afspilles konstant på store fladskærme placeret i nærheden, hvilket giver en guide (med italienske undertekster), der forklarer, hvordan ligklædet blev placeret over hele kroppen, og beskriver fejl i ligklædet, såsom huller og brænde mærker fra branden i 1532 og pletter mod vandskader i årenes løb.

For virkelig at få mager på ligklædet, besøg Sindone Museum (Sindone betyder ligklæde på italiensk) køre med stor effektivitet og dybtfølt engagement af et team af søde, små italienske damer. Museet er omhyggelig med at gøre noget krav om oprindelsen af ligklædet, men det fremgår klart af alle de beviser, at manden i ligklædet (som museet refererer til ham) blev korsfæstet af romerne. Og ligklædet har eksisteret i århundreder, viser op gentagne gange i malerier og andre genstande gennem tiderne (et vidunderligt eksempel på kunst understøtter historisk og videnskabelig undersøgelse). Hvad der ikke er klart, hvordan mandens billede blev trykt på ligklædet. Forskerne er stadig studerer dette fænomen; deres bedste gæt er, at det var resultatet af en form for geologisk stråling.

2. Arkader og piazzaer

Torino er en stor by til at gå med omkring 12 miles af overdækkede gader leverer udsmykkede, søjlebårne porticos at beskytte fodgængere fra de elementer, mens shopping eller bare slentre gaderne. Byen er også fyldt med smukke paladser og mange yndefulde arkitektoniske træk. Frimurer og sataniske symboler siges at være skjult i de strukturelle design, bevis for, at Torino er virkelig en by med både hvid og sort magi.

Da Napoleon erobrede Torino i 1798, forestillede han en by af haver og offentlige rum, og som sædvanlig, han fik hvad han ville. Torino har mange piazzaer - store åbne rum omgivet af imponerende arkitektur ligesom Piazza San Carlo med sine historiske cafeer og Piazza Castello med sin fantastiske barokke paladser.

Piazza Statuto, Torino
Piazza Statuto, Torino
Et af de mest interessante pladser er Piazza Statuto siges at ligge i spidsen af den sorte magi trekant. Piazzaen ser temmelig tam med en rolig park hvor lokalbefolkningen skubbe barnevogne og gå deres hunde. Men pladsen var engang en romersk begravelsesplads, og en guillotine var på hårdt arbejde her i dagene den franske revolution. Statuen på forsiden af pladsen er også ganske foruroligende - en forrevne pyramide draperet med mandlige figurer i positurer af stor smerte. Monumentet blev dedikeret til de minearbejdere, der led og døde, mens opbygningen af Frejus Rail Tunnel forbinder Italien med Frankrig.

3. Det Egyptiske Museum

Tro det eller ej, Torino har den største samling af egyptiske artefakter uden for Cairo, hvoraf nogle kan dateres tilbage til 2000 f.Kr. Det Egyptiske Museum tilbyder en bemærkelsesværdig vifte af sarkofager (nogle stadig holder udtørrede mumier), canopic krukker, der holdt mumien indre organer, faktisk papyrus, og en hel hær af shawabti (dukke-lignende figurer placeret i gravene at udføre landbrugsarbejde i efterliv, så afdøde kunne tage det roligt).

Et værelse indeholder skatte fra en ikke plyndret grav, en sjældenhed i sig selv, da grav røvere synes at finde deres vej ind i alle de egyptiske grave. Kha og Merit var en velhavende, men ikke- royale par, hvis grav blev fyldt med et udvalg af ejendele: et brætspil ligner brikker, tørret op brød (der har holdt op temmelig godt igennem årtusinder), og endda et tidligt toilet i vestlig-stil. Den bedste plads af alle er Statuary Hall, et mørkt rum foret med nok veloplyste statuer af faraoer, egyptiske guder, og sfinkser at gøre du glemmer du er i Italien!

4. Mole Antonelliana

Den yndefulde 547 -fods tårn kaldet Mole Antonelliana er symbolet på Torino, meget gerne Eiffeltårnet er symbolet på Paris. Det var den højeste murstensbygning i verden, da den blev afsluttet i 1889 og byder på en fantastisk udsigt over de røde hustage, mange historiske bygninger, og Po -floden, som flyder i nærheden.

Mole Antonelliana, Torino
Mole Antonelliana, Torino
Mole Antonelliana er også hjemsted for filmmuseum (Museo Nazionale del Cinema) med udstillinger om historie biografen fra skygge marionetter og simple optiske tricks til Edisons første forsøg på at lave bevægelige billeder. Andre instrumenter omfatter klip fra en række film, en kopi af den oprindelige manuskript til The Godfather , og Marilyn Monroes bustier!

5. Hjem for Fiat

Lingotto er et område syd for byens centrum, der engang var hovedsæde for bilproducenten Fiat. Den vidtstrakte tidligere Fiat-fabrik er blevet forvandlet til en kæmpe shopping kompleks, der også huser et kunstmuseum kaldet Pinacoteca Giovanni Marella Agnelli. Den lille, men signifikant samling omfatter flere malerier af Canaletto, nogle farverige Matisse lærreder , og en dejlig Renoir. I nærheden, den multi-story Food Emporium ”Eataly” tilbyder de bedste madvarer i Italien, herunder hele gangene afsættes til pasta og brød.

Torino var engang kendt som Italiens "Detroit” og dens bilfabrikations arv lever videre i Automobile Museum (Museo Nazionale dell’Automobile). Dette museum udforsker historien om den bil sammen med en forbløffende samling af Ferraris og Alpha Romeos. En video samling af bil -reklamer er også sjovt med tidlige reklamer såsom en Oldsmobile sing- a-long (bare følg den hoppende bold) kaldet " Mig og min Merry Oldsmobile".

6. Fristelser i Torino

De gastronomiske fristelser Torino er Buono non basta (godhed non-stop) med en vifte af gelaterias og de mest dragende gamle chokoladebutikker fyldt med kun de fineste af godbidder. Alt dette synes at magisk vises rundt om hvert hjørne. Gå ikke glip af Torinos søde tand specialitet: en sødlig kombination af chokolade og hasselnød pasta kaldet giandujotto.

En anden særlig behandling i Torino er aperitivos. Meget ligesom tapas i Spanien, serveres aperitivos i barer under pre -dinner Happy Hour. Men snarere end at betale de enkelte plader, som du gør i Spanien, i Torino et lille gebyr køber en generøs drink plus alle de aperitivos du kan spise. Det er ligesom en tapas tagselvbord!

7. Nemme dagsture

Listen over endagsudflugter muligheder fra Turin er lang og varieret. Et rack jernbane adgang til naturskønne Basilica di Superga, hill -top grav Savoy konger med en utrolig udsigt over byen nedenfor. En anden nem mulighed er Venaria Palace (La Venaria Reale), en overdådig barokslot med storslåede haver.

La Venaria Reale
La Venaria Reale
Strejftog i Piemonte vil tilfredsstille selv den mest kræsne vinkender. Tog forbindelse til den berømte vin byer i Alba og Asti med rigelige muligheder for at smage Barolo, kendt som ”Kongernes vin, kongen af vin”. Selv byen Milano lokker: hendes elegante katedral og da Vincis sidste nadver kun er en kort (45 minutters) tog tur væk.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar