fredag den 21. februar 2014

Top 5 seværdigheder i Manila

Med sit berusende sammenkog af trafik, skyskrabere, udbredt fattigdom og omfattende byspredning er Manila en hårfin balance af smart og slidt, og af denne grund ofte stadig et sted , der ikke rejses til ofte.

Den filippinske hovedstad Manila, har indflydelse fra malaysisk, spansk, amerikansk, kinesisk og arabisk kultur. Hvis du er villig til at fjerne skyklapperne og bevæge dig ud over forplumret antagelser, vil du opdage Manila er rig på historie og med en vitalitet til tænde selv de mest garvede rejsende.

Først skal du nødt til at finde nogle indkvartering i Manila, helst i den historiske Spanish Quarter i Malate . Et fiks sted at starte din opdagelsestur i denne eklektiske by.

For det andet, er du nødt til at modregne i den rigtige retning, og så her er top 5 seværdigheder i Manila med et mix for enhver smag.

1) Intramuros

Kan bogstaveligt talt oversættes til "inden for murene", og så dette befæstede by er det historiske centrum af Manila. Den enorme sten citadel blev grundlagt af den spanske 1571 og var sæde for regeringen, da Filippinerne var en del af den spanske herredømme. Det har modstået naturkatastrofer og krige med fast beslutsomhed. Mens du er der, skal du også besøge San Augustin Kirke. På grund af størrelsen og den tid, til virkelig at sætte pris på at besøge den ældste bydel, er det tilrådeligt at gå i morgen at undgå den kvælende varme.

San Agustin kirken i Intramuros, Manila
San Agustin kirken i Intramuros, Manila

2) Greenbelt

Greenbelt er ikke bare et hvilket som helst indkøbscenter, det er et super-stor indkøbscenter med en labyrint af 5 bygninger og smukke grund af træer, græs, blomster, vand og gangbroer. Hvis du er på udkig efter nogle airconditionerede komfort og nogle detail-terapi, så vil du finde det i Makati området. Også et fantastisk sted til restauranter, caféer og barer - prøv Spicy fingre eller Club Cuba.

Hvis du har tid, lige uden for Greenbelt indkøbscenter er Ayala Museum, som huser en samling af 400 år gamle guldsmykker fra før og under spanske tider. Gå ikke glip af diorama skærm og fang noget kultur og historie i fra Filippinerne.

Salsedo og Legspi markeder nær Greenbelt er også ganske gode, men de opererer datoerne varierer, så bedst at spørge rundt . Hvis perler og engros smykker markeder er din kop te, så er Greenhills er stedet.

3) Chinatown

Efter iblødsætning op nok af den spanske historie Manila, mellem Santa Cruz og Binondo finder du travle samfund af Chinatown. Efter århundreders undertrykkelse af den spanske, Chinatown er fuld af liv og en tur ned ad hovedgaden Ongpin st er afgørende. Mooncakes kan findes en masser her - disse søde behandler blev brugt til at skjule budskaber under krigen mod mongolerne.

4) Rizal Park

Oprindeligt hedder ”Luneta”, denne park var stedet for José Rizal henrettelse i 1896 af de spanske myndigheder, og i 1950'erne blev navnet ændret i hans ære. Med sine vidtstrakte åbne græsplæner og prydhaver er det et fantastisk sted at strække ud og undslippe kaos i Manila. Hvis du er der på en søndag, kan du slappe af til en gratis koncert i parken ved 5:30.

Rizal Park, Manila
Rizal Park, Manila

5) Fort Santiago

Bygget i begyndelsen af det 17. århundrede, denne fæstning står vagt ved indgangen til Pasig floden. Besøg Rizal Shrine i Fort for at se diverse mindesmærker. Rizal tilbragte sin sidste nat i en af barakkerne i slutningen af fortet, og du kan se messing fodspor sat i fortovet for at markere de sidste trin i denne helt før hans henrettelse i Rizal Park.

Fort Santiago, Manila
Fort Santiago, Manila
For den rejsende, der er mange attraktioner værd at se i løbet af dagen - men et ord af advarsel, hvis du ønsker at udforske den nattescene, det hjælper at kende nogen så mange gode barer og klubber er skjult.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar