fredag den 14. februar 2014

Top seværdigheder i Dubrovnik, Kroatien

Dubrovnik er den mest berømte kystby i Kroatien. Med hundredvis af års historie og imponerende fæstningsanlæg, er der masser af seværdigheder at se i dette UNESCO-beskyttede sted. Her er noget af det, du ikke bør gå glip af når du besøger Dubrovnik.

Dubrovnik bymure og fæstningsanlæg

For bymurene i Dubrovnik tilbyder den bedste udsigt over byen og de omkringliggende seværdigheder. For tt lille gebyr kan du gå alle mere 1600 fod på dem. Undervejs vil du være i stand til at stille dig i forposter og klatre forsvars tårne, kigge ind byens baggårde, og identificere andre vigtige seværdigheder fra fremragende udsigtspunkter.

Bymurerne i Dubrovnik, Kroatien
Bymurerne i Dubrovnik, Kroatien

Luza Square og Stradun

Stradun er hovedfærdselsåren i Dubrovnik og løber fra hovedporten (Pile Gate) til Luza-pladsen, hvor byens klokketårn står vagt. Langs denne gade er butikker, valutaveksling, caféer og restauranter. Gå ind i sidegaderne ud af Stradun og find flere muligheder for mad og shopping, og brug Luza-pladsen som et pejlemærke for yderligere udforskning af Old Town Dubrovnik (den gamle bydel).

Det franciskanske kloster

Det franciskanske kloster i Dubrovnik, er med sine kalkmalerier, haven og springvand, et fredfyldt fristed. Vær opmærksom på kolonner i kloster, som er udjævnet med detaljerede udskæringer skildrer dyr og menneskelige ansigter. For et ekstra gebyr, kan du besøge det lille apotek museum, der bevarer historien om en af Europas ældste apoteker, som stadig er i tjeneste i klosteret i dag.

Det franciskanske kloster i Dubrovnik, Kroatien
Det franciskanske kloster i Dubrovnik, Kroatien

St. Blaise kirken

St. Blaze kirken på Luza-pladsen, er en vigtig kirke, fordi det ærer St. Blaise, eller Sveti Vlaho, skytshelgen for Dubrovnik. På helgens festdag (3. februar), paraderes hans relikvier, som gemmes i kirken, gennem den gamle bys gader. Et sølv statue af St. Blaise er en af Dubrovnik skatte.

Kig efter billedet af St. Blaise andre steder i Dubrovnik - han holder øje med hver ny besøgende fra sit sted på toppen af Pile Gate.

Katedrala Velike Gospe

Katedralen har tilbudt arkæologer indsigt i tiden for opståelsen af Dubrovnik. Katedralen, der i øjeblikket står på stedet erstatter en ældre kirke, men kirken blev bygget på stedet af en endnu ældre kirke fra det 7. århundrede - grundlaget for, det der blev afsløret i forbindelse med renovering.

Onofrio Fountain

Du må ikke gå glip af Onofrio Fountain, når du går ind i Dubrovnik ved Pile Gate . Dette massive springvand blev bygget i det 15. århundrede for at forsyne byen med frisk vand. Mindre fontæner kan ses i hele byen. Selvom Onofrio Fountain har lidt skade fra tid og jordskælv, er resterne af de oprindelige dekorationer tilbage.

Rolands statue

Rolands statue står foran St. Blaise kirken. Denne kolonne repræsenterer både for Dubrovnik værdien af frihed og dens tidligere loyalitet til Sigismund, som var konge af Ungarn, Kroatien og Bøhmen i det 15. århundrede. Denne meget detaljerede skulptur af den legendariske ridder er et af symbolerne på Dubrovnik.

Sponza Paladset

Sponza Paladset på Luza-pladsen, er hjemsted for Dubrovnik arkiver. Dens gotiske vinduer og elegante buer repræsenterer det bedste af Dubrovnik arkitektur. Denne bygning husede engang et arsenal, mynte, skattekammer og toldstedet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar