lørdag den 1. februar 2014

Det skal du se og opleve i Hamborg

Selvom det er mange kilometer til den mægtige Elben løber ud i Nordsøen, har Hamborg al atmosfæren og kendetegn for en travl havneby. Der er kulturel mangfoldighed, iøjnefaldende, hedonistisk forbrug, gæstearbejdere fra Portugal og Tyrkiet, og et stort fakultet, gnider alle skuldre inden for Tysklands største havn, som fortsætter med at trives på trods af globale tendenser, takket være blomstrende handel med Østeuropa.

Æstetisk minder Tysklands næststørste by mindre end Berlin og München, dets nationale økonomiske rivaler, og føler sig mere beslægtet med nordeuropæiske hovedstæder som Amsterdam og København. Alle er byer som bæres på vand (Hamborg har i virkeligheden flere broer end Amsterdam eller Venedig), hvor banebrydende moderne arkitektur og historiske bygninger står side om side langs kajpladser og kanaler. Hamborg kan også lykkeligt prale med at være Tysklands grønneste by, med en fuld to tredjedele af området her dedikeret til parker og grønne arealer, eller besat af smukke søer.

Væk fra det grønne, kan farverne og smagen af Hamborg dog ændres ved rundt om et hjørne. Det var, hvor Beatles næret deres talenter i begyndelsen af 1960'erne, at spille de nusset klubber i det berygtede red-light district, Reeperbahn. Et udsnit af historie, der på mange måder indkapsler meget af Hamborg, en by som Amsterdam, hvor en høflig, beskeden og liberal befolkning stolt vise alle facetter af deres hjemby, herunder dens slibrige side, og fejre en nyere arv bygget på to stadigt populære tidsfordriv: sex og musik.

Hafen Hamburg (Hamborg Havn)

Hamborgs havn og havnen distriktet er en travl kommercielle område, der er stadig det bankende hjerte af byens velstand og økonomisk succes, som det har været i århundreder. Det gør også en stor tour. Tjek byens nyeste vartegn, den fire kilometer Köhlbrandbrücke (Köhlbrand broen), der spænder over Elben at knytte dette område med resten af byen, så slentre langs Hafenrandpromenade, en fodgænger rute rundt om havnen løber fra Meßberg til Fischmarkt , før du besøger det berømte Warehouse district . Kendt som Speicherstadt , denne historiske del af Hamborgs havn er verdens største lager kompleks . Dens imponerende gotiske røde murstensbygninger fra det 19. århundrede fortsætter med at gemme en guldgrube af eksotiske handelsskibe varer. Mange af disse lagre indeholder nu museer, herunder fremragende Hamborg Dungeon, med angivelse af de mere grusomme aspekter af byens fortid.

Köhlbrandbrücke, Hamborg
Köhlbrandbrücke, Hamborg

Hamborg  Kunsthalle

Som en af Tysklands vigtigste kunstmuseer, Hamborgs Kunsthalle huser et væld af arbejde fra førende tyske kunstnere, bl.a. landets mesterlige endnu overset impressionister . Der er også masser af plads afsat til to af det 19. århundrede Romantikken vigtigste malere, Caspar David Friedrich og Philip Otto Runge, samt lokaler der anvendes til moderne kunst, moderne arbejde, nye medier og print. En af museets kunstneriske højdepunkter er Grabow Altertavle skildrer skabelsen, malet efter St Petri Kirke i 1379 af Master Bertram, Hamborgs første berømte maler.

Museum für Hamborgische Geschichte (Hamborg historiske museum)

Sæt byen i sammenhæng med et besøg på det fascinerende museum om Hamborgs historie, og følg historien om denne afgørende havneby fra det oprindelse som en tidlig løsning på sin spirende rolle som en havn , handel fra de otte århundrede helt op til dag. Detaljerede skalamodeller af Hamborg på forskellige tidspunkter i løbet af dens udvikling vil også hjælpe med orientering til yderligere at udforske. Bekvemt beliggende i byens centrum, men lukket om mandagen.

St Michaelis

Fra ydmyge oprindelse, Hamborg kirke udviklet fra 1647 og fremefter, til det store bygningsværk, der i dag danner en så fremtrædende bymidte vartegn. Med sin umiskendelige, 132m høj barok tårn fantastisk klædt i slået kobber, St. Michaelis udgør stadig en umiskendelig del af byens skyline, selvom det har gennemgået en større rekonstruktion tre gange i sin historie, senest efter Anden Verdenskrig. Tårnet kan bestiges for en uovertruffen udsigt over Hamborg. Lige så imponerende indeni er kirkens mammut orgel, som jævnligt får betragtninger. Uden over døren, en kæmpe bronze statue, der forestiller ærkeenglen Michael besejre Djævelen lader dig vide præcis hvor du er.

Orgel St. Michaelis, Hamborg
Orgel St. Michaelis, Hamborg

Reeperbahn i Hamborg

The St Pauli -distriktet i Hamborg bruges til at lave reb til skibe, men du kan satse nogen stadig at gøre det her i dag bruger det til langt flere "specialist" årsager. Det er det område, der indeholder Reeperbahn, en halv mil strækning, der er blevet en af de mest berygtede ”red light” distrikter uden for Amsterdam, og en, der har tilsvarende formået at opnå acceptabel turistattraktion status, som nysgerrige besøgende blande sig med de lokaler og arbejderne her i denne livlige melange af bånd - klubber, barer, erotiske teatre og bordeller med glasfacader. Lide det eller ej, det sted summer efter mørkets frembrud, og er også omdrejningspunktet for de fleste af byens mainstream natteliv. Hamborg er en hårdtarbejdende byen og dens beboere kan lide at spille hårdt for.

En af de bedste måder at komme ind i og omkring Hamborg og dens vigtigste attraktioner er med Hamborg Card, som kan købes på turistkontoret og giver ubegrænset rejse på alle offentlige transportmidler i Hamborg -området samt gratis eller til nedsat pris optagelse til mange seværdigheder, museer og udflugter.

1 kommentar:

  1. God artikel. Der findes mange gode argumenter for hvorfor Hamborg er så populær blandt danskerne. Faktisk er Hamborg 6. mest eftertragtede destinationer for danskerne her i februar ifølge trivagos undersøgelse fra idag, kun overgået af København, London, Berlin, Dubai og Rom.

    Michael, en anden ting, hvis man har rejserelateret nyheder, som måske kunne være relevante for din blog, hvor til kan man så sende dem?

    Mvh.
    Danny

    SvarSlet