lørdag den 12. oktober 2013

Mere end shopping og storbyferie i Hong Kong

Visuelt imponerende Hong Kong repræsenterer en kollision mellem næsten - uhæmmet kapitalisme og fascinerende kinesisk tradition. Sammen med byens popularitet blandt asiatiske turister, dens store mellemlanding status og dens finansielle betydning, er Hong Kong en all-round udfordrer til en af ​​de mest interessante rejsemål i verden.

Hong Kong er også langt mere forskelligartet end mange mennesker forestiller før de ankommer. Der er selvfølgelig skyskrabere, koloniale rester, hektiske byliv, og at verdensberømte havnefront, der ser specielt godt, når lyser om natten. Men Hong Kong Island har også den grønne Victoria Peak på sit hjerte, atmosfæriske små templer, samt laid -back bosættelser og strande på den sydlige side.

Hong Kong havn
Hong Kong havn
På tværs af havnen er Kowloon, med sin egen travle havnefront og - længere tilbage fra vandet - masser af interessante markeder og spændende tilbage gader at udforske. Mong Kok distriktet er angiveligt det tættest befolkede sted i verden. Det er her tingene bliver lidt mindre flashily kosmopolitisk og lidt mere kinesisk.

Det er dog længere inde i landet , mod den kinesiske grænse, at Hong Kongs virkelig overraskelser. I New Territories - såkaldte fordi de blev lejet af den britiske fra Kina omkring 40 år efter Hong Kong Island og Kowloon blev taget med magt - der er nogle store bopladser, men også store landområder i herlige uspolerede natur. Hong Kong Special Administrative Region (SAR) som helhed er temmelig kuperet, og der er nogle store Vandreture skal gøres i New Territories, samt muligheder for kig på dyrelivet i landets parker.

Så er der de 260 fjerntliggende øer, hvoraf flere er beboet og giver et roligt alternativ til det hektiske byliv . Nogle af dem er helt bilfri og et langsommere tempo i livet er symboliseret ved brugen af ​​cykler til at komme rundt. Besøgende på Lantau Island vil finde en kæmpe Buddha nås med en svævebane, mens Lamma og Cheung Chau øerne er populære steder at sparke tilbage på solrige weekenddage. Macau, en tidligere portugisisk koloni, er ikke en del af Hongkongs SAR, men er populær for dagsture og weekender væk.

Øer som Lamma har også nogle fantastiske fiskerestauranter. I virkeligheden er rejsende sjældent langt fra god mad i Hong Kong. Dette gælder ikke kun omfatter kinesiske regionale retter - selvom du vil finde masser, fra kantonesisk dim sum til spicy Szechuan specialiteter - men også andre asiatiske køkkener og nogle meget høj kvalitet vestlige madlavning.

Det er også et sted, der gør festivaler godt, med kinesiske nytår højdepunktet i kalenderen, men andre - såsom Dragon Boat Races - tilbyder mulighed for at se det kinesiske samfund tager en pause fra den hurtige tempo i bylivet. Alt dette betyder Hong Kong er ikke kun en destination for elskere af bylandskaber og shopping. Uanset om det er at tilbringe dagen væddemål og bantering på hestene, jagter børnene omkring Hong Kongs egen Disneyland eller komme tilbage til naturen på et fantastisk land park , er der noget, der passer alle i denne kosmopolitiske by.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar