lørdag den 19. oktober 2013

Rejser til Bilbao, Spanien

Geografisk er Bilbao placeret ved floden Nervión, hvilket er en tidevandsflod. Den strategiske placering for Bilbao har gjort den hovedstad for moderniseringen af Biscayabugten. Med et køligere klima end andre dele af landet, har Bilbao udviklet sig til en stor turistby i årenes løb. Elementer af arkitektur og kultur omfatter den sande essens af Bilbao. Omgivet af et frodigt landskab med skove, bjerge, strande og stejle kyster, Bilbao byder på et væld af aktiviteter, seværdigheder og gastronomiske oplevelser, der er sikker på at blæse din hjerne væk! Vi anbefaler stærkt besøger Bilbao på din næste rejse til Spanien.

Catedral de Santiago

Catedral de Santiago, Bilbao, Spanien
Catedral de Santiago, Bilbao, Spanien
Den fremtrædende Catedral de Santiago er den ældste bygning i Bilbao. En levende kulturarv, denne gamle monument bemærkelsesværdigt udviser gotisk stil arkitektur. Bygget i det 14. århundrede, fremstår domkirken en grandios renæssance søjlegang og et overpyntet kloster. Facaden og tårnet blev restaureret i det 19. århundrede, men takket være det fantastiske håndværk, synes stadig en upåklagelig del af den antikke storslåede struktur.

Museo Guggenheim

Guggenheim-museet er et eksempel på Bilbaos spektakulære moderne arkitektur. Mere berømt for sin overvældende arkitektur, Museo Guggenheim er et kulturelt vartegn for Bilbao. Åbnede i september 1997, Guggenheim museum viser forælder arkitekt Frank O. Gehrys kærlighed til strømmende baldakiner, klipper, skib figurer, tårne og flyvende finner med strålende detaljer. Lad sine kolossale interiør og tilsvarende store samlinger af private moderne og nutidig kunst tage din ånde væk.

Doña Casilda Park

Næsten hundrede år gammel nu, har Dona Casilda Park blevet den vigtigste park Bilbao. Dona Casilda blev designet i romantisk stil af arkitekten Ricardo Bastida og ingeniør Juan de Eguiraun. Altid under konstant styling, forbedrer Dona Casilda Park månedligt og hilser turister med fornyet udstråling. Sin pragt forstærkes af en dam af ænder, en klassisk karrusel -round, en dansende vand springvand og endda en scene, for live-optrædener ! Dona Casilda Park viser også flere skulpturer overalt. Et besøg til denne park gør et perfekt tilflugtssted!

Hovedstaden for torsk

Instrumental i moderniseringen af Biscayabugten har gastronomi forblevet en kunst i byen Bilbao. Mest bemærkelsesværdige restauranter af Bilbao tilbyder en udsøgt plade af lækre traditionelle fødevarer fra havet lækkerier, især torsk. Men hav køkken er ikke det eneste værd at spise her. Ingen park, strand eller gade er blottet for sin egen pintxos fod (pintoxs er små portioner af velsmagende spanske mad!).

Ingen kommentarer:

Send en kommentar