lørdag den 26. oktober 2013

Rejse til Tanzania indbegrebet af Afrika

Luk øjnene og forestil dig et billede af Afrika: Drama af gnuer flygter langs en uendelig savanne, den inkongruent sne på bjerget Kilimanjaro, stolte Masaikrigere der vandrer på sletterne, eksotiske palmestrande på krydderi øerne Zanzibar. Nu behøver du ikke lede længere - det er alt her i Tanzania.

Flokke af vilde dyr strejfer frit i henslængt nationalparker, fiskerne stadig pløjer det turkisblå vand ud Tanzanias kyst i dhows (traditionelle træ sejlbåde) og uberørte strande ligger på lur efter solen - tilbedende publikum. Bedst af alt, har Tanzania oplevet lidt af stridigheder, der har plaget andre afrikanske nationer, hvilket betyder, at alle dens skatte er fristende tilgængelige.

Serengeti National Park, Tanzania
Serengeti National Park, Tanzania
Tanzania kan prale af nogle af de mest imponerende nationalparker og vildtreservater i hele Afrika. De sletter og savanner i Serengeti National Park betragtes ypperste plet på kontinentet for at se dyreliv strejfe upåagtet over store vidder. I nærheden, inden de stejle mure Ngorongoro-krateret ligger en af de tættest koncentrerede bestande af afrikanske dyr på jorden. Disse omfatter gnuer, gazeller, zebraer, løver, leoparder, geparder, elefanter og selv det undvigende hvide næsehorn. Ikke at blive glemt, Selous Game Reserve er større end Schweiz og er vild, fjernbetjening og næsten uberørt af nogen menneskelig tilstedeværelse spare for en håndfuld safari lejre i nord. Andre parker som Ruaha vil appellere til dem, der ønsker at opleve storslåede spil ser godt fra populære turist sporet af de nordlige kredsløb parker og reserver, mens det for dem med en forkærlighed for at komme væk fra alfarvej, parker i det ekstreme vest landet, Gombe Stream og Mahale tilbyder den unikke mulighed for at spore chimpanser i deres naturlige habitat.

Zanzibar øerne
Zanzibar øerne
Med sine perlehvide strande, har Tanzania 804 km (503 miles) af sublime kystlinje og nogle storslåede øer offshore. Kendt som Swahili kyst, var det et yndet stop på gamle handelsruter mellem det indiske subkontinent og Mellemøsten. Krydderier, juveler og slaver engang passeret, medbringende en melange af kulturelle rigdomme, der forbliver i dag. Det farverige sprog Swahili (kaldet Kiswahili) blev født her, og funktioner ord ikke blot af afrikansk oprindelse, men dem fra så langt væk som Indonesien og Kina. Ruinerne af en gang sofistikerede byer med deres gamle moskeer, arabisk -stil huse og koraller paladser stadig, mens steder som Stone Town på Zanzibar og Bagamoyo på fastlandet er stadig i dag lever testamenter til Swahili kystnære tradition, der har stået på i tusindvis af år .

Kilimanjaro bjerget, Tanzania
Kilimanjaro bjerget, Tanzania
Et bjerg, der behøver ingen introduktion er Kilimanjaro bjerget, snedækkede og stående som Afrikas højeste bjerg på 5.895 meter. Åben for klatring til dem med energi og tid på deres hænder, den ugelange opstigning og ser solopgangen over Uhuru Peak er et af Afrikas mest udfordrende resultater. Tanzania er hjemsted for over 120 forskellige etniske grupper, og sætter en ære i sin multikulturelle arv. Den høje, røde klædt Masai er den bedst kendte af Tanzanias folk og er let besøges som del af en safari rejseplan.

Vigtige fakta om Tanzania

  • Størrelse (Areal): 945.087 kvadratkilometer
  • Befolkning : 48.200.000 (2013)
  • Befolkningstæthed: 51,1 per kvadratkilometer
  • Hovedstad : Dodoma

Ingen kommentarer:

Send en kommentar