lørdag den 21. december 2013

Alicante, solkystens evigt populære perle

Alicante er en af de vigtigste europæiske feriebyer, kendt for sine lange sandstrande, mildt og behageligt klima, levende festivaler og livlige natteliv.

Denne grundigt spanske by har ægte Middelhavs luft; brede esplanader, såsom Rambla de Méndez Nuñez og Avenida Alfonso El Sabio, og strandpromenader, fuld af fortovscaféer, som er perfekt til afslapning. Alicante har også en udpræget afrikansk smag, med kvinder klædt i Kaftaner og gadesælgere, der sælger afrikanske udskæringer langs havnefronten og esplanader. Det historiske centrale kvarter, dog er fyldt med barokke bygninger, der bærer vidnesbyrd om byens fortid, da det var en vigtig havneby.

Alicante promenade
Alicante promenade

Beliggende på den evigt populære Costa Blanca og velsignet med varm sommer solskin og milde vintre, har Alicante været primært handler om turisme. Dens strande er pakket hver sommer, især med britiske turister, og der er tonsvis af aktiviteter for at nyde fra surfing, svømning og sejlads til dykning, snorkling, vandreture, mountainbiking og paragliding. Mange besøgende tage en dagstur til nærliggende Tabarca ø, som næsten synes fastfrosset i tid. Med ingen biler, kædebutikker eller endda pengeautomater, det meste af øen er et beskyttet vildmark med civilisation repræsenteret ved en lille befæstet by med en smuk kirke.

Men der er meget mere til Alicante end blot dens naturlige charme. Skrab under overfladen, og du vil opdage en rig historie strækker sig tilbage tusinder af år, hvor Alicante er vokset og aftaget som en port, og set sin rimelige andel af konflikt og krig.

Tjek de mange museer, herunder et interessant arkæologisk museum fremvisning 80.000 forskellige stykker findes i lokale websteder og et moderne kunstmuseum med værker af lokale kunstnere. Måske dens mest slående attraktion dog er Santa Barbara Slot, der ligger på toppen af Mount Benacantil, en af de største middelalderborge i Spanien, der tilbyder panoramaudsigt over byen og kysten.

Santa Barbara, Alicante
Santa Barbara, Alicante

Med sin rige historie og traditioner, er det ingen overraskelse, at Alicantes kalender er spækket med en række hævdvundne festivaler, hvoraf de største er Las Hogueras de San Juan hver juni fejres med spektakulære fyrværkeri. Desuden karneval i februar og marts bringer farverige parader på gaderne i Alicante, mens Moros y Cristianos Festival i oktober byder udklædte optog, herunder lejlighedsvis elefant og kamel.

Disse begivenheder viser Alicante forkærlighed for at feste, med nogle af de bedste natteliv i regionen. El Puerto og El Barrio er blandt nogle af de livligste steder i byen kommer aften, men Esplanada er mere populær i løbet af sommeren, som er de kiosker langs Postiguet og San Juan strande.

Takket være sin beliggenhed, Alicante gør også en vidunderlig gateway til andre destinationer Tag til den smalsporede jernbane station tæt på havnen, der forbinder byen til travle Benidorm og de kystnære landsbyer i Calpe, Altea, Denia og Javea. Eller lave en dagstur til Canalobre Caves byder på en af de højeste hvælvinger i Spanien, hvor en samling af imponerende stalagmitter og stalaktitter ser ud til at ligne kandelabre, dyr og et væld af andre former.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar