fredag den 13. december 2013

Borneo – Et eksotisk ø-paradis

Sabah er Malaysias førende natur eventyr destination beliggende på den nordlige spids af Borneo øen, den tredje største ø i verden. Sabah er populær for sin vildtlivs bevarende attraktioner, regnskov, omgivende natur og øer, badebyerne, tropiske hvide sandstrande, krystalklart vand, og de varme og venlige mennesker. Hvis du tænker på at besøge Borneo, vil disse steder af interesse og aktiviteter vække din appetit!

Mount Kinabalu
En af de absolutte favoritter, hvis du besøger Borneo, er Mt. Kinabalu (4.093 m). Det er toppen af Borneo og det højeste bjerg i Sydøstasien. Dette bjerg er helligt for de lokale. Tusinder fra hele verden har vandrede til sit højdepunkt. Ved foden af dette bjerg er Kinabalu National Park, et botanisk paradis, hvor sjældne planter findes: sjældne orkideer, Nepenthes kandebærere og rafflesia, den største blomst i verden.

Mount Kinabalu, Sabah, Malaysia
Mount Kinabalu, Sabah, Malaysia

Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre
Hvis du ikke har hørt endnu, så er den mest populære indfødt Borneo orangutangen. Det verdensberømte Sepilok Rehabilitation Centre giver besøgende mulighed for at komme i tæt kontakt med disse fantastiske dyr. Dette fristed tillader besøgende at være vidne til et spændende program for bevarelse i aktion. Set i 43 kvadratkilometer af smukke regnskov, helligdommen hjælper når fangenskab orangutanger lære at klare sig selv i naturen. Se hvordan disse forældreløse orangutanger bliver undervist i at klatre, og derefter gå til en platform, hvor du kan opleve dem kommer ind fra i skoven til deres daglige måltider af mælk og bananer.

Danum Valley regnskoven
Hvis naturen er tæt på dit hjerte, så er denne næste destination jeg vil introducere dig er et must besøg, Danum Valley. Danum Valley er beliggende dybt inde i regnskoven i Borneo, hvor naturen er på sit mest uberørte. Som du rejser dybere og dybere ind i junglen, vil du pludselig komme på tværs af et magisk paradis af Borneo Rainforest Lodge (BRL), opført med udsigt over den storslåede indstilling af Segama floden og flankeret af høje bakke intervaller. BRL er en imponerende resort, designet af naturalister og bygget på pæle ved hjælp af traditionelle træ materialer, og har komfort på et 3- stjernet hotel. Jeg anbefaler helt Danum Valley til dem, der længes efter at se dyreliv i et ur Borneo regnskov - det sjældne Sumatra næsehorn, næseaber, orangutanger, elefanter og over 275 arter af fugle.

Danum Valley, Borneo
Danum Valley, Borneo

Tunku Abdul Rahman Island Park
Når du tror, du har nok af sightseeing og du ønsker at tage en dags pause tomgang rundt for at oplade din energi, så foreslår jeg du tager en 30-minutters bådtur til Tunku Abdul Rahman-parken. Parken består af fem smukke øer og er et velkendt fristed, hvor fred og ro hersker. De tropiske hvide sandstrande er ideelle til afslapning og garvning. Det krystalklare vand er fantastisk, hvis du har lyst til snorkling eller se havet liv og koraller. Parken er også et fantastisk sted for en BBQ picnic under de lange timer af gyldne solskin. Andre aktiviteter omfatter windsurfing, fiskeri, parasailing, kajak og se på fugle.

Tunku Abdul Rahman Island Park
Tunku Abdul Rahman Island Park

Golfferie
Hvis golf er din sport, så prøv de mange høj kvalitet golfbaner i Sabah. Et af de kurser som beskrevet af dens designer - "Jeg var nødt til at skabe et mesterværk ved at kombinere den naturlige pragt af bjergene og havene, med geniale arkitektur og skabe en første klasses mesterskabsbane at give en fornøjelig, men udfordrende spil for top professionelle golfspillere og amatører " - Graham Marsh. Nok ord siges om kvaliteten af golfbaner her.

White-water rafting
For den sande eventyrlystne på udkig efter en adrenalin - pumpende aktivitet, Sabah tilbyder nogle af de mest spændende gys i verden. Min mest skræmmende oplevelse, kun fordi jeg ikke er en god svømmer, er white water rafting ned Padas River (en klasse -3 floden). Mens vi forsøger at forhandle rapids langs denne raser floden for en afstand på cirka 5 kilometer, nyder den betagende udsigt, at den omgivende regnskov kan tilbyde. Dog advaret, tag ikke øjnene fra strømfald og bølger for lang tid af gangen!

Dykning
Udfra den nordøstlige kyst af Borneo ligger en lille juvel af en ø, Sipadan, med en marine økosystem så perfekt og enestående, at det er verdenskendt som et af de bedste dykkersteder i verden. Sipadan Island stiger som en uberørt Coral Sea mount, 650 m fra gulvet i Sulawesi Hav. Denne tinde ud for den østlige kyst af Borneo er en oceanisk magnet for livet i havet. Så snart du indtaster det krystalklare vand i Sipadan Island, vil du forstå, hvorfor du har udholdt en rejse, der har taget dig halvvejs rundt om i verden. Når du begynder at gå ned i dette tropiske vand, vil du også forstå, hvorfor World Wildlife Fund, siger, "Ingen anden plet på planeten har mere marine liv end denne ø."

Sipadan Island, Borneo
Sipadan Island, Borneo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar