mandag den 23. december 2013

Strasbourg en international og historisk storby

Begrænsende ved den fransk- tyske grænse, har Strasbourg, hovedstaden i regionen Alsace, set sin historie og kultur formet af de to lande gennem århundreder. Resultatet er en by præget af en middelalderlig og landsby -lignende charme sammenflettet med en dynamisk moderne twist og international scene.

Arven fra Alsace komplekse historie adskiller Strasbourg fra resten af Frankrig og har skabt en blanding af fransk- tysk indflydelse på regionens arkitektur, identitet og kulturel scene, herunder sprog og mad. På trods af de fjendtligheder, der har nedsunket sin historie, trives regionen nu økonomisk, socialt og politisk og nyder fordel af stærke samarbejdsrelationer bånd til Tyskland. Jardin des Deux Rives og broen over floden Rhinen åbnede i 2009 og er et stærkt vidnesbyrd om det fransk- tysk venskab.

Kulturelt, står Strasbourg stolt med sit eget operahus, National Theatre (TNS) , Musikkonservatoriet og forskellige musik- og filmfestivaler . Foruden de officielle line-ups , er hyppige live- musik arrangementer organiseret i hele byen. Fagligt, kan Strasbourg prale af et af de største universiteter i Frankrig, med over 42.000 studerende, fra europæiske og internationale horisonter, og mange forskningsinstitutioner. Miljøvenlig, byen henvender sig til både cyklister og fodgængere, og har et stort netværk af offentlige transportmidler, herunder en sporvognslinje og en fælles ordning offentlig cykel (Vél’hop). Dette omfattende netværk strækker sig ud over byområder og Strasbourg er tilsluttet via TGV (højhastighedstog) til talrige nationale og europæiske byer.

Grande Ile, Det historiske Strasbourg
Grande Ile, Det historiske Strasbourg
The Grande Ile, midt i floden Ill, udgør hjertet af byen, og er i live hele året, fra de varme sommermåneder, hvor turister og lokale tager til terrasserne for nogle regionale vine og øl til kolde kolde december, hvor mange handlende sælger Glühweinbecher vine og kunsthåndværk på julemarkeder øremærkninger området. Grande Ille er også et glimrende eksempel på en befæstet middelalderby- levn fra tidligere tider peber det urbane landskab og er værd at holde øje åbent for. The Place Kléber, Place Gutenberg - opkaldt efter opfinderen af trykpressen 15. århundrede - og Aubette (tidligere militære bygning vendte fritidscenter) klynge til at danne byens centrum og er alle inden for gåafstand af hinanden. Området blev tildelt UNESCO verdensarv -status i 1988.

Katedralen i Strasbourg
Katedralen i Strasbourg
Grandiosely fremtrædende i Vieille Ville er det største landemærke i Strasbourg: Cathédrale Notre -Dame, kendt for sin lyserøde sandsten facade, unikke tårn og gotisk stil. Omkring domkirken, er et imponerende udvalg af museer, caféer og restauranter til turister og lokale.

Utroligt maleriske, La Petite France (sydvest for Grande Ile) er Strasbourgs middelalderlige kvarter og et af de mest turistede områder. Med sine broer og kanaler, bindingsværkshuse og smalle gader, kvarterets landsby føler og charme i skarp kontrast til de moderne linjer hos de europæiske institutioner. I den nordøstlige del af byen, finder du Europarådet, Den Europæiske Menneskerettighedsdomstol og Europa-Parlamentet linje horisonten som igen bekræfter Strasbourgs plads og central rolle som hovedstad i Europa og vogter af menneskerettighederne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar