lørdag den 28. december 2013

Guide og tips til ferie i Buenos Aires, Argentina

Buenos Aires er en fantastisk by, fuld af stemning og interessante mennesker. Der er grønne områder, spændende caféer, utrolig arkitektur, og selvfølgelig tango - selvom det måske ikke er så synlig nu, som i fortiden.

Obelisk, Bueno Aires
Obelisk, Bueno Aires
Buenos Aires er placeret på Rio de la Plata (sølv floden). De fleste af transportknudepunkterne er placeret på eller i nærheden af floden, og byen er lagt ud som på et gitter, der strækker væk fra floden. Byens centrum er centreret omkring hvor Avenida 9 de Julio (som løber op fra floden) krydser Avenida Corrientes, og det er, hvor Obelisk er placeret. Den anden vigtigste gade, Avenida 25 de Mayo, løber parallelt med Av. Corrientes.

Buenos Aires er opdelt i 48 barrios (kvarterer), men de fleste er boligområder - Posh Recoleta er i nord i nærheden af busstationen, og langs La Boca er i syd nær floden.

I bynettet er blokkene nummereret af de hundredvis, så hver gade, du krydser vil tage tallene op til 100 , selv om der ikke er så mange bygninger i hver blok. Dette gør det virkelig nemt at finde en rundt!

Der er bestemt ikke mangel på indkvartering i Buenos Aires. Couchsurfing er lidt svært at gøre arbejdet som værter er oversvømmet med forespørgsler, men hostels og hoteller er spredt over hele byen. Der er hundredvis af hoteller i mellemklassen, bare finde en, du kan lide udseendet af. En hel del er ikke anført online, selv om dette er ved at ændres nu. Hvis du leder efter noget særligt, kan du bestille en nat online derefter vandre rundt nær Av. Corrientes for at finde noget andet.

Der er en Hilton, en InterContinental, en Sheraton, og en Park Hyatt, blandt andre high-end hoteller, så du har mange valgmuligheder, hvis du er til den slags. Men der er også en masse andre fem-stjernede hoteller, der vil give dig de samme faciliteter som de berømte navne med lidt mere personlighed tilføjet i - gøre en smule for af at kigge rundt.

Mad og restaurationer

Du kommer ikke til at gå sulten i Buenos Aires. Der er alt fra budget muligheder som hotdogs på gaden, til det fineste måltid i en fem- stjernet restaurant. Gå ikke glip af en asado (grill) - hvis du kan få dig selv inviteret til en lokal hjem har du den mest autentiske oplevelse, men hvis ikke er der restauranter nok der snubler over dem selv for at fodre dig velsmagende argentinsk kød.

Empanadas er et must - det er wienerbrød foldet over og fyldte med kød, æg og oliven, der er forskellige fyld men oksekød der er de mest populære. Du kan finde dem i bagerier og nogle hjørne butikker - Sørg for du beder om dem er opvarmet, eller du kan få dem kolde. Alfajores er en typisk Argentinsk snack - to bløde kiks hænger sammen med dulce de leche og måske overtrukket med chokolade. Hvis du tager en lang bustur, kan de bare give dig en, men de friske dem fra et bageri er meget bedre. Medialunas (halv- måner) er en stor mulighed for morgenmad eller en mid- formiddag snack.

Mate er også værd at prøve, men det er svært at købe bare en kop. Mate er den bitre te, du vil se argentinere drikke hele dagen ud af små kopper med et sugerør.

Du har måske nogle problemer i Argentina, hvis du er vegetar, selvom de fleste restauranter har en slags vegetar indstilling, er det ikke universel. Der er en hel del vegetariske og veganske restauranter omkring selv, hvis du gør din forskning!

Transport muligheder

Det kan være dyrt at komme til Buenos Aires, men det er det værd. Du vil sikkert ankomme til Ezeiza International Airport, og den nemmeste måde at komme til byen er ved private busser. Dit hotel eller hostel vil arrangere dette for dig. En taxa koster ca det samme, men kan blive mere - og du er mere tilbøjelige til at blive flået. Bus nr. 8 kører til den centrale by, og er virkelig billige, men tager to timer.

I Buenos Aires er den bedste måde at komme rundt på med metro, der er kendt som "subte" i byen.  Busserne kører overalt, men du bliver nødt til mønter til at bruge dem, og det kan være en smule vanskeligt. Du er nødt til at fortælle chaufføren, hvor du ønsker at stå af (eller bare sige "un peso vienticinco , por favor", hvilket betyder, at du ønsker at rejse i byen og betale den normale billetpris), og han vil trykke på en knap, der vil komme ind på oplysningerne i maskinens lidt inde i bussen . Sæt dine mønter i, tage din billet, og du er færdig.

Attraktioner - gratis

Buenos Aires er en attraktiv by at gå rundt med en masse af parker og pladser at udforske. Mange er centrale, men Palermo er et godt sted at starte, da det er her, Botanisk Have er placeret. Der er også en rosenhave i Parque Tres de Febrero, og Buenos Aires har den største japanske have udenfor Japan.

Plaza de Mayo er en firkant i den centrale by, og er foret med imponerende bygninger, der huser de offentlige kontorer og kan være bekendt som placeringen af et af Eva Peron taler. Du kan også besøge Evita grav i den fantastiske Recoleta-kirkegården - mange andre historiske tal er begravet der, men det er et besøg værd, selv hvis du hader historie, Gravene er forbløffende.

Caminito i La Boca, Bueno Aires
Caminito i La Boca, Bueno Aires
Tag en tur omkring havnen og besøg Caminito i La Boca - det er et stærkt turistede område nu, men med god grund. Bygningerne er alle malede lyse farver og cafeer, som linje centrale gade har ofte tango displays tændt udenfor. Det er dog ikke et meget sikkert område at besøge om natten.

Der er masser af markeder, du kan besøge, normalt afholdes i weekenden. San Telmo marked er afholdt om søndagen og har en masse af antikke genstande og håndlavede produkter. Tag en tur ned Av. Corrientes og gennemse boghandlere, de spænder fra super- billigt til en fest for øjnene.

The National Museum of Fine Art er altid gratis, og Museum of Latin American Art er gratis om onsdagen.

Attraktioner - betalte

Buenos Aires er et populært sted at lære spansk eller tango. Der er et væld af skoler at vælge imellem, så søge rundt og finde en, der passer dig. For tango, overveje en privat tutor. Vi fik fremad på vores spanske med Bueno Entonces, som vi vil anbefale.

Hvis du blot ønsker at se tango, kan du gøre det også, men der er normalt en dækning. Spørg din hostel receptionist, hvor det bedste sted at gå er.

Teatro Colón har for nylig genåbnes, så hvis du er interesseret i opera eller teater, et besøg på denne smukke bygning er vel det værd. Der er også en masse andre teatre at vælge fra.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar