fredag den 27. december 2013

Top seværdigheder i Laos

Planlægger du et besøg i Laos? Du kan forvente at se et væld af interessante ting i løbet af din tur til Laos, såsom gamle templer, rismarker, naturparker, buddhistiske munke og helligdomme, samt nyde mindeværdige oplevelser såsom sejle på Mekong-floden. Men mange dage du planlægger at være i Laos, vil der være nogle af de bedste dage tilbragt i Sydøstasien!

”Plain of Jars”

”Plain of Jars” er sletten med krukker er et af de mest gådefulde steder i nord -østlige del af Laos, som du kan besøge på en dagstur. The Plain of Jars er bogstaveligt talt fyldt med forhistoriske overdimensionerede stenkrukker, som er spredt over et stort område af sletterne i Xieng Khouang.

Disse enorme stenkrukker er afgjort en af de mest fascinerende ting, du vil se i Laos ingen ved hvorfor de er der. Hvad gør denne tur værd selv er, at du kommer til at suge den smukke udsigt over landskabet omkring de steder.

Plain of Jars, Laos
Plain of Jars, Laos

Kong Lor grotten, Khammouane

Kong Lor grotten er placeret i Phou Hi Poun National Bio- diversitet Conservation Area og det er uden tvivl en af de øverste seværdigheder at se i Laos. Området omkring hulen er fantasisk og hulen oplevelsen er uden sidestykke, fordi den eneste måde at se hulen på er fra båd. Du kommer rent faktisk til at sejle hele fire miles af hulen og komme ud i den anden ende!

For så vidt som at komme til hulen, kan du nemt og billigt at komme til Kong Lor grotten med bus eller privat bil fra hovedstaden Vientiane (Viangchan) , selvom det tager en god 6-7 timer at komme dertil. Derfor er det en god idé at planlægge denne tur som en dages tur og tilbringe natten på en af de nærliggende landsbyer (både Kong Lor og Natan landsbyer har logi for turister).

Også være opmærksom på, at Kong Lor er udsat for oversvømmelser i regntiden (slutningen af maj til november ), så det er værd at holde i tankerne.

Kong Lor grotten, Laos
Kong Lor grotten, Laos

Kuang Si vandfaldet

Kuang Si vandfaldene er placeret lige uden for Luang Prabang, og de er helt sikkert en af de smukkeste seværdigheder at se i Laos . Disse vandfald er en af de bedste side ture, du kan gøre fra Luang Prabang, og du vil blive belønnet med smuk natur og masser at gøre!

Kuang Si vandfaldene er smukt vedligeholdt af de lokale, der har bygget gangbroer og broer gennem skoven for folk til at gå igennem. Du er også tilladt at klatre til toppen af vandfaldene, svømme i pools, nyde en picnic og besøge bjørnen fristed, hvor man kan se en asiatisk sort bjørn på tæt hold.

Kuang Si vandfaldet, Laos
Kuang Si vandfaldet, Laos

Vientiane

Som hovedstad, er Vientiane hjemsted for nogle af de største seværdigheder at se i Laos som Pratuxai Monument, Buddha Park, Wat Ong Teu Mahawihan (buddhistisk kloster) og Haw Phra Kaew. Når dette er sagt, to steder, du ikke ønsker at gå glip af, er Pratuxai Monument og Buddha Park, som er to af de mest fantastiske seværdigheder, du vil fotografere i Laos.

Buddha Park har en enorm statue af en om Buddha på sin side, mens Pratuxai er et fantastisk konstrueret mindesmærke monument, der ligner den berømte ”Triumfbuen” i Paris. Ud over at tage fotos langvejs fra, skal du sørge for at gå ind i monumentet at se de smukke kuppel kalkmalerier skildrer hinduistiske guder.

Vieng Xai hulerne

Vieng Xai er ikke kun et fantastisk sted at besøge, men et sted, hvor du kan lære lidt af historien om Laos' tidligere konflikter. Dybest set, Vieng Xai lidt tung bombardement under den "Hemmelige Krig" i 60'erne og 70'erne. Bomben raids var så hyppige, at landsbyboere og Pathet Lao ledere blev tvunget til at trække sig tilbage og leve i de nærliggende huler, der er kendt i dag som de Pathet Lao huler.

Landskabet omkring hulerne er virkelig mindeværdig, mens Omvisning i hulerne er endnu mere overraskende, når du lærer at mere end 20.000 mennesker rent faktisk boet og arbejdet i disse mørke huler.

Hvis du spekulerer på, hvordan man kommer til Vieng Xai er hulerne placeret i østsiden af Laos nær byen Sam Nuea (nær det fredede område Nam Et). Fra Luang Prabang, tager det omkring 4 timers kørsel i privat bil eller 10 timer med bus.

Tham Ting & Tham Theung grotterne (alias Pak Ou grotterne)

Hvis du leder efter mere kølige fotomuligheder, Pak Ou Caves er uden tvivl en af de øverste seværdigheder at se i Laos. Hulerne er placeret på den østlige side af den smukke Mekong-floden og er berømt kendt for sine tusindvis af Buddha-statuer, der er blevet doneret af mennesker i årenes løb.

Tham Ting , Tham Theung, Laos
Tham Ting , Tham Theung, Laos

Buddha-statuerne kan findes på begge huler og nogle af de større er placeret overfor Mekong-floden (som om de var bevogtede hulerne).

Den bedste ting ved at gå til Pak Ou grotterne, er, at de ikke er langt på alle fra Luang Prabang. Faktisk kan du nemt komme fra Luang Prabang til Pak Ou huler med båd eller tuk-tuk (aka songthaew), og være tilbage til Luang Prabang på en halv dag.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar