lørdag den 25. januar 2014

Cordoba, Spanien en fascinerende by

Cordoba er en af de mest fascinerende byer i Spanien. Cordoba kan prale med en utrolig intellektuel, arkitektonisk og historisk arv. Den var hovedstad i den romerske provins og kalifatet. Det er blevet medtaget på listen over steder, der er en del af menneskehedens kulturelle arv af UNESCO. Det er faktisk ikke en stor by, Cordoba har en befolkning på omkring fire hundredetusinde mennesker. Men det er en destination, der ikke bør tages let på, den fortjener tid til at nyde de smalle gader, de smukke haver, lækker mad og de store monumenter og bygninger.

Det er muligt at nå Cordoba i omkring fire timers kørsel gennem fremragende motorveje og nyder de smukke panoramaer af La Mancha og det nordlige Andalusien. Det er umuligt ikke at blive fristet og stoppe langs den måde at nyde den lækre Manchego ost og nogle af de store vine. Fra Sevilla kan man køre eller bruge toget, der kun tager 30 minutter.

En af de gode ting er, at når man er i Cordoba kan bilen forblive på parkeringspladsen. Cordoba på trods af at tilbyde mange attraktioner er en by let at gå. Dette er den bedste måde at se alt der og til at absorbere den magiske stemning.
La Mezquita, Cordoba
La Mezquita, Cordoba
Sandsynligvis det første stop, og man aldrig at gå glip af, er La Mezquita, i dag den katolske katedral af Cordoba og helt sikkert en af de mest fascinerende religiøse bygninger, jeg nogensinde har set. Det holder stadig meget af udseendet af den gamle middelalderlige moské på indersiden og ydersiden. The Patio Appelsiner er et imponerende rum dekoreret med islamiske kunst. Indersiden af katedralen er betagende. I centrum kan man sætte pris på de vigtigste kapeller omgivet af snesevis af lave buer typiske for islamisk arkitektur. Det er et sted svært at beskrive med sine farver, lamper, vinduer og gulv alt er speciel, man virkelig skal være der for fuldt ud at værdsætte det.


El Alcazar de los Reyes Cristianos er et andet sted ikke at gå glip af. Alt i Cordoba taler om mødet mellem kulturer, der er sket her i århundreder. Det er et slot med overdådige haver bygget i det XIV århundrede på samme sted, hvor en gammel struktur, der tilhører kalifatet eksisterede. Dette er stedet for det første møde mellem Columbus og Ferdinand og Isabella, Monarchs på den tid.

El Alcazar de los Reyes Cristianos, Cordoba
El Alcazar de los Reyes Cristianos, Cordoba
Madinat Al Zahra ligger lidt vest for Cordoba. Det er resterne af den gamle hovedstad i kalifatet, med ruinerne af det imponerende palads. Der er også en meget flot museum, det perfekte sted at stifte bekendtskab med den fængslende historie Cordoba.

Madinat Al Zahra, Cordoba
Madinat Al Zahra, Cordoba
Den bedste måde til fuldt nedsænket sig i denne maleriske by er at vandre omkring den gamle by, et indviklet netværk af smalle gader med livlige barer og restauranter, der serverer lækker mad. Hvis spaniere er meget glade mennesker, Andalucere er sandsynligvis de bedste værter, så vær klar til at nyde livet på sit fulde med god musik, fremragende vin og saftige retter.

Der er mange andre seværdigheder at se i Cordoba, såsom det jødiske kvarter kendt som Juderia, den romerske bro, andre fantastiske museer eller de berømte terrasser, der er steder for hvile og nydelse inde i husene, er åbne for offentligheden den første del af maj i løbet af konkurrence af Patios Cordobeses. Dette er en vidunderlig by, og en, der helt sikkert bør indgå i enhver rejseplan for Spanien.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar