fredag den 24. januar 2014

Vinrejse til Montepulciano, Siena, Toscana

En ferie guide til den toscanske bjergby Montepulciano, hvor vinen flyder frit og gaderne er brolagt med etruskiske grave.

Midt i de høje, bølgende bakker syd for Siena, der producerer nogle af Italiens mægtigste rødvine ligger bjergbyen Montepulciano, hjem for den kraftfulde, alsidige Vino Nobile di Montepulciano.

I mere end 1.200 år er denne "ædle vin" blevet modnet og aftappet i vinkældre under Montepulciano renæssance paladser, Warrens af stenede værelser og tunneler hugget ind i tuf grundfjeldet - nogle går tilbage til de gamle etrusker.

Vinkældre i Montepulciano

Mange er åbne for besøgende under butiksfacader tilbyder gratis prøver af vin, grappa , og undertiden saltede kød , ost og brød , der produceres af vinmarker gårde . Hvem sagde, at der er ikke sådan noget som en gratis frokost? Plus, vil du aldrig finde en bedre pris på flaske af Italiens største vine til at tage hjem.

Disse gratis smorgasbords koncentrerer sig på bunden af byen langs Via Gracchiano nel Corso, og i toppen af byen på og omkring Piazza Grande, men fire skiller sig ud.

Ercolani / Pulcino , Via Gracchiano nel Corso 80, er den mest kommercielle, med arkæologiske stykker og en etruskisk grav vises i dets kældre, og kan prale af de mest gratis prøver.

Dens nabo Avignonesi , nej. 93, er det fineste cantina i byen , ingen kældre at udforske, men en bar for at pimpe gratis fra en af Italiens ældste og mest respekterede vingårde.

Classic Cantina del Redi , installeret i flere etager grundlaget for Palazzo Ricci på Via Ricci, stakke store tønder i en serie af tårnhøje , smalle mursten hvælvinger forbundet af stejle underjordiske trapper løber fra palazzo dejlige panorama gård på Via Ricci ned til vinsmagning / shop stikkontakt på Via di Collazzi .

Hos Gattavecchi, Via San Donato , den "shop", hvor du indtaster, er bare et stort opbevaringsrum skab fra aftapning værelse, men du kan altid suse op et venligt ansigt til at hælde en prøve oven på en højkant tønde og flip på lysene i den mest vidunderligt uhyggelig, mugne kælder tunneler i byen.

Andre seværdigheder i Montepulciano

For at tilslutte den gratis sprut og nipper i hver ende af byen, følg den snoede hovedgade (det går af mange navne, der alle ender på "Corso"), foret med et forbløffende antal renæssance paladser, herunder Palazzo BUCELLI (nr. 73), som inkorporerer en collage af 2.700 år gamle etruskiske urner som sit grundlag.

Den Tempio di San Biagio er et næsten perfekt eksempel på renæssance -arkitektur designet af Antoio da Sangallo den Ældre lige uden for murene i Montepulciano. Tempio di San Biagio er et næsten perfekt eksempel på renæssance -arkitektur designet af Antonio da Sangallo den Ældre lige udenfor vægge Montepulciano. Vejen klatrer støt, ofte stejlt, til toppen af bakken og Piazza Grande er den ene side af der flankeret af Michelozzo Palazzo Comunale, en 14. århundrede travertin kopi af Firenzes gamle rådhus. Snor din vej ind, forbi civile kontorer og overfyldte arkivskabe, at bestige krenelerede tårn til fantastiske landskaber udsigter.

Resten af pladsen er foret med renæssancepaladser designet af Antonio Sangallo den Ældre, lukket i den øverste ende af den ru, aldrig færdig murstensfacade af Duomo (katedral), fyldt med tidlige 15. århundrede skulpturer og en gylden altertavle af Taddeo di bartoldo.

Tempio di San Biagio, Montepulciano, Siena, Toscana
Tempio di San Biagio, Montepulciano, Siena, Toscana
Lige uden for denne ende af byen sidder en øvelse i geometrisk præcis renæssance arkitektur, Antonio da Sangallo den Ældres fejrede Tempio di San Biagio (1518-1534), en travertin tempel til klassiske modeller bygget på en græsplæne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar