fredag den 17. januar 2014

Costa Rica, et paradis for natur-turister

For dem, der gerne vil have en rejse destination med mulighed for store naturoplevelser, er Costa Rica svær at slå. For et lille land i Mellemamerika, der kun er 51 kvadrat kilometer, er der helt sikkert en masse at se og opleve. Costa Rica betyder "rige kyst" på spansk, som er landets officielle sprog. Beliggende mellem Nicaragua mod nord og Panama mod syd, er Costa Rica et af de mest stabile og velstående af alle latinamerikanske lande. Der er tropiske badebyer på både Stillehavet og Atlanterhavet kyster af landet for sol- og badeferie, men hovedattraktionen i Costa Rica er øko-turisme. For eksempel er der en bredere vifte af fuglearter i Costa Rica alene end i hele Europa og Nordamerika.

Overraskende nok er der forskellige økosystemer og mikroklimaer inden for Costa Rica. Ud over de kystnære strande, er der tætte jungler og regnskove med en bred vifte af fauna. Nogle af disse skove er nævnt som sky skove på grund af fugten i tåger, som lurer blandt træerne i nogle dele. En skov er en svævebane sat op, så turister kan observere plante- og dyreliv på trætop niveau. For de mere eventyrlystne typer, der er et sted, hvor man kan svinge fra træ til træ ved hjælp af et netværk af reb vedhæftede filer. Der er også tørre skove samt koldere golde vulkanske tundraer. Kan observeres helt ekstreme ændringer i mikroklimaet selv inden for 30 minutter af rejser. Nogle dele af landet har kanalsystemer ligner dem, der findes i Amazonas og et par floder tilbyder fremragende” white water rafting”.

Fantastisk natur i Costa Rica
Fantastisk natur i Costa Rica
Der er flere vulkaner i landet, og de uddøde dem er let tilgængelige, da de er turistattraktioner. Et par har smukke turkis farve søer, der er opstået i kratere på toppen af sådanne vulkaner. En af de mere berømte aktive vulkaner er Arenal, hvor besøgende kan sikkert se udbrud fra et nærliggende anlæg, der har udendørs varme kilder naturligt opvarmet af bjerget.

Arenal, Costa Rica
Arenal, Costa Rica
Ud over de mange forskellige fugle, der kan observeret, er der en lang række andre eksotiske dyreliv, herunder aber, dovendyr, jaguarer, flagermus og krybdyr, der kan ses i en af de mange tilgængelige natur ture. Hvert år er der havskildpadder, der kommer til visse strande til reden, og denne begivenhed tiltrækker mange naturelskere. De vilde dyr i Costa Rica er ikke kun rig på land eller i luften, men også i de omkringliggende oceaner. For dykkere, Costa Rica byder på fremragende dykning muligheder, og de er helt forskellige fra de farvande i Caribien. De højere mængder af plankton i de lokale hav tiltrækker flere numre af store havdyr end der kan findes i Caribien.

Kaffe og bananer er nogle af de vigtigste eksportvarer for Costa Rica. For kaffeelskere, er dette stedet at prøve nogle af de bedste i verden, selv om det bør advares om, at de lokale som deres kaffe ganske stærk. Ture i dalene vil ofte gå forbi mange kaffeplantager.

De fleste turister vil flyve ind i hovedstaden San Jose. Selv om der er flot kolonial arkitektur at se i San Jose, er det ikke et af de pænere steder at bo i Costa Rica. Byen er støjende og forurenet, men relativt sikkert. Man kan bruge San Jose som en base for mange dagsture til de forskellige regnskov, vulkaner og strande. Rejsende kan også flyve ind i Liberia, som er en by i den nordlige del af landet. Dette er et langt mere støjsvagt område og tæt på mange af de nordlige resorts. En mulighed, at mange rejsende tage, er at leje en bil og tour landet på egen hånd. Men vejene i Costa Rica er ikke de bedste med masser af huller og mudderskred er almindelige i den våde årstid fra juni til november. Hvis leje en bil, der er en 4 × 4 absolut anbefales.

Der er så meget at se og gøre i Costa Rica, at mange besøgende vender tilbage til se dele af landet, som de mistede før. Landet er uden sammenligning den mest populære destination at besøge i Mellemamerika. Costa Rica har nu turistkontorer oprettet i Nordamerika for dem, der ønsker yderligere oplysninger.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar