fredag den 3. januar 2014

Turistguide til historiske og smukke Lyon

Lyon, den næststørste by i Frankrig, er et majestætisk turistmål. Hovedstaden i gastronomi i Frankrig, Lyon tiltrækker mange besøgende hvert år. Det er en by rig på unikke vartegn. Lyon er berømt for at være hjemsted for nogle vidunderlige arkitektoniske og historiske seværdigheder, er også et UNESCO verdensarv sted. Byen er hjemsted for vartegn fra antikken op til moderne tider. Uanset om du er interesseret i romerske seværdigheder, renæssance kirker, smukke museer eller moderne bygninger, vil du finde alle slags vartegn i Lyon. Læs denne turist guide til Lyon for at finde ud af mere om denne fascinerende byens attraktioner.

Det antikke teater i Fourvière

Den imponerende romerske amfiteater i Lyon er en gammel konstruktion bygget nær bakken af Fourvière. Det blev bygget i to etaper: begyndte omkring 15 f.Kr., blev stedet for publikum tilføjet i det 2. århundrede. Beliggende i byens centrum, den ødelagte struktur er et vigtigt vartegn for Lyon. Den huser festivalen hedder "Nuits de Fourvière”. Du bør ikke gå glip af dette fantastiske vartegn.

Det antikke teater Fourvière, Lyon
Det antikke teater Fourvière, Lyon

Basilikaen Notre-Dame de Fourvière

En af de mange religiøse bygninger i Lyon, basilikaen Notre- Dame de Fourvière er endnu et bemærkelsesværdig vartegn for byen. Det sidder på toppen af bakken Fourvière. Terrassen af basilikaen tilbyder smukke udsigt over byen. Bygget i det 19. århundrede, er basilika blevet erklæret en verdensarv sted af UNESCO siden 1998. Det er berømt for at være hjemsted for en gylden statue af Jomfru Maria.

Basilikaen Notre-Dame de Fourvière, Lyon
Basilikaen Notre-Dame de Fourvière, Lyon

Den botaniske have i Lyon

Beliggende i Parc de la Tête d'Or, blev den botaniske have i Lyon blev grundlagt i 1857. Det anses for den største kommunale botaniske have i landet. Haven huser omkring 15.000 planter, herunder 3500 planter af tempererede områder, 1800 arter af alpine planter, hundrede arter af vilde roser, for ikke at nævne de 6.000 arter af planter i drivhusene. Den botaniske have er åben fra mandag til fredag , og der er gratis adgang.

Museum of Fine Arts i Lyon

Som det vigtigste museum i byen, Museum of Fine Arts i Lyon er et af de største kunstgallerier i landet. Museet har til huse i Palais Saint Pierre. Den præsenterer fantastiske samlinger af malerier af berømte malere som Rubens, Monet, Rembrandt, Gauguin, Delacroix , Picasso, Van Gogh og så videre .

Ingen kommentarer:

Send en kommentar