søndag den 10. november 2013

De historiske attraktioner i Loire-dalen

For mange er Loire-dalen en naturskøn og afslappende destination for elskere af mad og vin, og lidt mere på grund af fokus på vinmarker og lokale produkter. Mange udenlandske besøgende er uvidende om de historiske attraktioner i Loire-dalen eller dets status som et UNESCO verdensarvs område - attraktioner, der går meget længere end åbenlyse emner som Touraine Wine Museum på Saint- Julien Abbey.

Fra overflod af populære, ikoniske chateauxs og slotte til mindre kendte, underspillede perler.

Châteaux Chenonceau, Loire
Châteaux Chenonceau, Loire
Det første ord, at enhver potentiel turist er sikker på at se, når man ser op historiske turistattraktioner i Loire-dalen er slotte. Det er næppe en overraskelse i betragtning af at der er mere end tusind i regionen - 120 af dem er åbne for offentligheden - og de er så imponerende og enestående, at det er muligt at designe en ferie tur til disse fantastiske konstruktioner og intet andet. At vælge de præcise slotte at besøge, kan være vanskeligt, men højdepunkter med stor æstetisk og historiske appel er Châteaux Chenonceau, som blev etableret i 1515 og hjem til Henri II elskerinde, Manor i Clos Luce, som både var den midlertidige hjem og døden Leonardo DaVinci, og Château d 'Usse, som siges at være inspiration for Tornerose.

En rundtur i disse ikoniske boliger er blot en af de mange muligheder for en historisk tur rundt i Loire-dalen, fordi dette et område fuld af historie med byer og flodbredder, der oplevede fodspor alle lige fra gallere og romere tal som Richard Løvehjerte, Joan Arc og Balzac . Denne UNSCO-arv dækker floden fra Sully-sur-Loire i Loiret og Chalonnes-sur-Loire i Maine-et-Loire, og mens der er masser af seværdigheder i byerne - som det ofte glemt Apocalypse Tapestry i Angers og arkitektur Tours - der er også masser af skjulte perler langs ruten. Besøgende kan beundre de restaurerede landsbyer, møller og monumenter - ligesom Forteresse du Faucon Noir - at lære mere på en af de mange museer dedikeret til de byer og deres stiftere eller opsøge en smag af gammel kultur ligesom Tuffeau grotte gallerier mellem Chaumont-sur-Loire og Candes-St-Martin.

Kort sagt, er der så meget mere til region end vin og mad, og de historiske attraktioner i Loire-dalen viser, at uanset dine personlige interesser, det være sig gamle civilisationer, middelalderlig fransk kultur, nøgletal eller arkitektur, er der virkelig noget for alle.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar